לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חזרה לשרשים

לייצג את היהדות מההיבט של תורה שבעל פה בטעם חדש

כינוי:  נועם טל

מין: זכר





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


10/2016

תיקון לששה סדרי משנה


במשנה נכתבו המון דברים שפג תוקפם.

יש החושבים שלימות המשיח יחזרו לעשותם אותם אך האמונה הדתית בגמרא היא "לימות המשיח אין זכות ואין חובה" היינו שז אם אדם יעשה בניגוד למשנה- אז לא נחשב אשמה ולא חובה. אם כן אפשר לשכוח ואף מוטב "לעולם ללמד קצר" לפי הדת עצמה.

לכן מאוד חשוב להסיר את כל האריכות.

האם די להגיד שיש שלושה סדרי משנה? אם כן לא משמרים את הדין שפג תוקפם!

נשאר רק לקצר מאוד כדי לקיים את המצוה "לעולם ללמד קצר".

לכן עלי לתקן כי אין מישהו אחר המעיז לתקן! נופל עלי לתקן.

פע חשבתי שכדאי לתהחיל בסדר נזיקים. אומנ םלאור דברי הרמבם בירוש למסכת שקלים שמסכת שקלים אחרי פסחים כסדר המקרא שמצות תרומה אחרי פסח בספר שמות- בסיבה זו נכון לתקן את סדר המשנה כמו סדר המקרא. וכאשר אדגים לקבוע מסלול ולתקן מה שעורכי המשנה לא תיקנו.

המצוה הראשונה היא זבח פסח  ולכן ראוי להקדים סדר קדשים. אך לפני הזבח יש הכנה כי נאמר "מאוחר" טמא לא יאכל" בזבח פסח ולכן יש הכנה של טהרה ולאור ההכנה צריך להקדים סדר טהרות. אם כן אין להקדים זרעים ופאה כי פאה אחרי שקלים ופסח.

התיקון הראשון בסדר הוא לסדר:

טהרה, קדשים, מועד, נזק, זרעים, נשים.

כי טהרה קדשים ומועד כולם שייכים לזבח פסח ולפני מצות תרומת השקלים כנזכר.

מיד אחרי פסח יש נזק כי ינצו אנשים ושם יש ביכורים ועם ביכורים כל מה שקשור לזרעים. אחרון חביב זכויות המועטות של האשה. ככל הנראה מה שהיה חביב הוא שזכויות האשה רק מועטות.

עלי גם לתקן את התוכן.

**סדר טהרות

מבוא: כתב ספר החינוך בשם הרמב"ן שמצות טהרה לא נוהגות. בנוסף נאמר "טמא לא יאכל בזבח פסח" ונמצא שדין טמא נקשר לדין קרבן ולפי המידות שהתורה נדרשת בהן בתורה שבעל פה "דבר למד מעניינו" ונקרא בגמרא "אין היקש למחצה" כי מוכרחים להשוות הדינים ולכן דין פאה כלאים וטומאה כדין קרבן שנכתבו אצלם. בזמן שיש קרבן אז זמן מצות שהוקשו לקרבן אבל משחרב בית המקדש אין זמן מצות הללו. ואמרו רזל בגמרא שחשוב "לעולם ללמד קצר" לכן חשוב לקצר ולשים יחד בספר אחד כל הקצרים עם הארוכים.

מסכת כלים***פרק א'

משנה א'  בפני הבית, השרץ מטמא אדם וכלים במגע. כיצד נגע בעכבר מת, לא יאכל זבח פסח שנאמר טמא לא יאכל בו. אבל לימות המשיח אין זכות ואין חובה. כיצד נגע בעכבר מת ואכל כבש שהקדיש לקרבן אין אשמה ואין חובה מפני שלימות המשיח אין זכות ואין חובה. ומשחרב בית המקדש בטל הקרבן וכדין זבח דין טומאה שנאמר כל טמא לא יאכל בו מפני שאין היקש למחצה.

סיום סדר טהרות. [הערה: זה מחליף את סדר טהרות שבאריכות- וכן כל מה שראוי להעביר לתוך סדר טהרות אשר אפשר כולו כגוף אחד לשכוח כדי ללמד קצר.]

**סדר קדשים

מבוא: לפי הדת קרבן "בטל" ואף לימות המשיח אמרו בגמרא שבת "לימות המשיח אין זכות ואין חובה" היינו אף אם אדם נדר אז להקריב קרבן עולה והקריב הכהן אז שלא כדין, אין אשמה ואין חובה. לכן מוטב לקצר כדי 'ללמד קצר' כמו שאמרו רזל בגמרא חשוב "לעולם ללמד קצר" ובנוסף בכדי להגיע מהר לדיני נזק. וכן עשה רב יצחק ריף לקצר ממסכת יומא. וכן בדרכו לקצר קרבן וכל הדומה.

מזכת זבחים פרק א'

משנה א' בפני הבית כהן היה זורק דם העולה שתים שהן ארבע. אבל לימות המשיח אין זכות ואין חובה כיצד כהן שלא זרק דם העולה אין אשמה ואין חובה מפני שלימות המשיח אין זכות ואין חובה. משחרב המקדש בטלו הקרבנות.

סיום סדר קדשים. [הערה: זה מחליף את סדר קדשים שבאריכות- וכן כל מה שראוי להעביר לתוך סדר זה, אשר אפשר כולו כגוף אחד לשכוח כדי ללמד קצר.]

**סדר החמישי

סדר זרעים

מבוא: כתב ספר ההלכה שולחן ערוך בהלכות חלה שמצות חלה ותרומה בטלו משגלו. הואיל ולפי המורשת נמסר זמן למצוה אין למרוד במסר זה ויש להפסיק את קיום המצוה כשעבר הזמן. כמו כן מצות פאה וכלאים נאמרו אצל קרבן לפי תורה שבעל פה מוכרחים להשות כי "אין היקש למחצה" ונמצא בזמן קרבן יש מצות פאה אבל משחרב המקדש ובטלו הקרבנות אין זמן מצות פאה וכן כל מה שממוקם אצל פאה לדוגמה מסכת ברכות להראות שבמקדש עשו. לדוגמה מעשה של רב גמליאל לפי האמונה שרב גמליאל היה לפני החורבן, וכמסופר במסכת ערכין על דמי קרבן עוף. לימות המשיח אין זכות ואין חובה לכן אף אם אדם לא הביא ביכורים אין אשמה ואין חובה וכן כל מה שאצל פאה ותרומה. צריך להתחיל במסכת ביכורים כי ביכורים אחרי נזק בספר שמות. זה לתקן את השיבוש לפתוח בפאה או ברכות שרחוקים מנזק כי צריך להקדים זבח פסח וביכורים. ואז את פאה אך התוכן לקצר כדרך שקיצר רב יצחק ריף במסכת יומא.

מסכת ביכורים פרק א'

משנה א' בפני הבית הביאו ביכורים משבעת המינים. אין מביאין הביכורים קודם לעצרת. אנשי הר צבועים הביאו ביכוריהם קודם לעצרת, ולא קיבלו מהם, מפני הכתוב שבתורה "וחג הקציר ביכורי מעשיך, אשר תזרע בשדה" (שמות כג,טז). לימות המשיח אין זכות ואין חובה כיצד אם לא הביא ביכורים אין אשמה ואין חובה מפני שלימות המשיח אין זכות ואין חובה. משחרב בית המקדש בטלה מצות ביכורים פאה כלאים ערלה ועוד כי דינם כדין קרבן מפני שאין היקש למחצה. משגלו ישראל בטלו מצות שביעית תרומה מעשרות חלה וכל הדומה מפני שנאמר מושבותיכם.

סיום סדר זרעים.

נשאר למין את סדר מועד [כמעט סיימתי] סדר נשים וסדר נזיקין ולסדר מועד ונזק בין קדשים לזרעים.

 

נכתב על ידי נועם טל , 10/10/2016 17:04  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: זכויות אדם , שירה , דברי תורה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנועם טל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נועם טל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)