לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


המנוחה והנחלה- ספה, טלויזיה ושלט

Avatarכינוי:  ספית

בת: 41





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

על המחאה, המתמחים, 24/7 וסופלה


הפעם ספית אקטואלית ורק מעט טלווזיונית

 

מחאת האוהלים שלב ב', או: משלמה ארצי על הבמה לעימותים ברחבת העירייה

אחרי שיאה של מחאת האוהלים במוצש האחרון עם הפגנת ה400 אלף איש ואייל גולן, אמרו מארגני המחאה שבזאת מסתיים שלב א' של המחאה. למי שלא השכיל להבין, בין השורות הם התכוונו- עד עכשיו היינו בשלב א של מחאה חמודה של אוהלים וגיטרות והפגנות ושלטים, שלב המחאה החמודה הסתיים וכעת יתחיל שלב המחאה הלא חמודה.

המאבק בין השוטרים למוחים אתמול בתל אביב היה לדעתי רק יריית הפתיחה. אני מאמינה שבעתיד הקרוב נראה עוד התרחשויות של אלימות, עימותים, התפרעויות, חסימת צמתים, שריפת צמיגים וכו. המחאה החזיקה בתוכה הרבה מאוד זעם שעדיין לא השתחרר ועדיין ממתין להתפרץ.

במידה וזה יקרה אני צופה שהחכמים מבין ראשי המחאה (איציק שמולי לדוגמא) יסירו את ידיהם מהמאבק המלוכלך. הציבור הגדול גם כן יסיר את תמיכתו. חבל שמחאה ציבורית לגיטימית מגיעה להתלכלכות כזו מול הרשויות,

כולי תקווה שמשהו טוב בכל זאת ייצא מזה, ושוועדת טרכנטברג הזו תמליץ במהרה על צעדים שישפיעו לטובה על כיסנו (בראש ובראשונה הקטנת כוחם של הקרטלים החזקים שופרסל ודומיהם במשק).

 

המתמחים וההסכם שנחתם עם ההסתדרות הרפואית, או: כפיות טובה וזכרון ציבורי קצרצר לשביתת הרעב

ליבי נחמץ לשמע ההתבטאויות החריפות שיש כנגד יו"ר הסתדרות הרופאים. תזכורת: אותו היו"ר עשה שביתת רעב וצעד רגלית עד ירושלים וזאת מתוך כוונה אמיתית וכנה להשיג תנאים טובים יותר לרופאים באשר הם. אותו יו"ר (אילדמן) השיג את מבוקשו וחתם על הסכם עם האוצר ומשרד הבריאות. המתמחים כפי שכולם יודעים קמים ומזדעקים. לא לגמרי ברור לי על מה והתקשורת כמובן ממאנת לספק עובדות ובעיקר משתמשת בהם ככלי ניגוח נוסף לממשלה והאוצר.

באחת מתכניות החדשות שראיתי הייתה רופאה מתמחה, ומהצד ה"שני" היה מישהו שתמך בהסכם שנחתם. הוא אמר דבר אחד שעניין אותי עד מאוד, הלכתי וחיפשתי אותו באינטרנט, והנה ספית כאן קבל עם ועדה תביא את העובדה המעניינת והאמיתית מתוך ההסכם.

להלן לינק לפרטי ההסכם שנתחם, מתוך אתר ההסתדרות הרפואית http://www.ima.org.il/Ima/FormStorage/Type7/IMA562808.pdf

 

אם תשימו לב, בשקף 40 יש עובדה מאוד מעניינת, על כל תורנות שיבצע רופא מומחה מהשעה 16:00 עד 23:00 יקבל 3600 שח לתורנות.

הסבר: רופא מומחה הוא רופא שסיים התמחות ומועסק כרופא מומחה בבית החולים. בדרך כלל הרופאים המומחים עובדים בשעות הבוקר בבית החולים, ובשעות אחר הצהריים בקליניקות הפרטיות.

ההסכם הזה (רק מתוך השקף הזה) בא לעשות כמה דברים טובים:

* לתת לרופאים המומחים תמריץ כספי לנטוש את הקליניקה הפרטית אחהצ אחד לטובת שירות בבית החולים הציבורי

* כך ירוויח גם הציבור וגם בית החולים

* הקלה למתמחים הקיימים בבית החולים ומתן שירות גם בשעות אחהצ והערב מרופא מומחה (ולא רק תורנים ומתמחים במחלקות)

* תוספת כספית גבוהה ומשמעותית- לדוגמא, משכורת של רופא מומחה היא נניח בבסיסה 13 אלף שח, ובהנחה והרופא מבצע עוד 4 תורנויות כאלו בחודש (כרגע הם עושים 0 תורנויות) הרי שיקבל תוספת שכר של עוד 3600 שח כפול 4.

רגע, יש מחשבון לידי- מדובר בתוספת של עוד 14,400 שח על משכורת של כ13 אלף שח. זה כמעט הכפלה של המשכורת!!!!!!

וזו הטבה בלבד, לא מכריחים אותם, זה זכות!!!! וזה משפר גם את התנאים שלהם, גם את התנאים לציבור וגם את המערכת הרפואית הציבורית!!!

למה את זה אף אחד לא אומר בריש גלי בתקשורת.....

ספית תומכת ביו"ר אילדמן ששבת רעב וכואבת איתו את כפיות הטובה של הרופאים שתחתיו.

 

 

פרק מפגש האמהות ב24/7

פשוט פרק גאוני. אמא של קרן הברמנית נכנסת באורבך על זה ש"דפק וזרק" את ביתה. אמא של דניאל מפרגנת לזוגיות המשגשגת של דניאל ואורבך, אמא של ליהי מפתיעה בכך שהיא פחות סוסה ויותר יפה מביתה, ואמא של אתי חזן מראה לנו כיצד תראה ביתה עוד כ20 שנה ...

בהחלט פרק מרתק.

 

מאסטר שף- ככה עושים טלויזיה, או: משימת הסופלה המרתקת

אתחיל בוידוי, את העונה הראשונה של מאסטר שף לא ראיתי. ככל הנראה הייתי עסוקה אז באח הגדול או בהישרדות (או שמא בחיי האישיים?) אבל לא יצא לי לראות כלל. בעונה הזו החלטתי לתת לזה צאנס וחייבים להודות על האמת- זה פשוט תכנית שכיף לראות.

התכנית מצליחה לבנות מתח אמיתי, אמפתיה כלפי כל המתמודדים (דבר נדיר בריאליטי) ושעשוע רב מתגובות השופטים.

את אייל שני אני אוהבת עוד מימיו במחוברות 1. חיים כהן דמות חביבה ונעימה, הוא משדר משהו כה נעים כמו דובון אכפת לי כזה, שאתה רק רוצה שיחבק אותך ויכסה אותך בלילה.

את הבחורה (שאיני יודעת את שמה) אין לי ככ מושג מה היא עושה שם, מלבד חיזוק אלטרנטיבי נשי בשמלה- שגם זה בסדר, מלבישים אותה יפה.

והשף השמנמן רושפלד- שהוא על תקן הרשע והנבזי, אם תשימו לב, הוא תמיד תמיד תמיד יגיד הערות שליליות ומרירות למתמודדים "אתה בטוח שככה אתה רוצה להכין את זה??!! בטוח??" אבל גם הוא מאוד מאוד משעשע בשמנמנות שלו ועוקצניותו.

בפרק של אתמול (רביעי) מצאתי את עצמי מרותקת ממש למשימת הסופלה!

המתמודדים קיבלו מתכון ובו הוראות מדויקות להכנת סופלה, מסתבר שזה לא כזה פשוט והם בישלו, הסתבכו, טעו והזיעו. לפני תגובת השופטים לסופלה יצאו לפרסומות, וספית הייתה פשוט מרותקת לשמוע את תגובותיהם- כך עושים טלויזיה.

 

החסרון היחיד בתכנית הוא שהיא עושה תאבון מטורף וחשק לאכול מאכלים מתוחכמים וטעימים. אני יושבת בביתי ורואה את כל אותן מנות מגרות של נתחי סינטה צרובה, טונה אדומה, ורביולים מהממים, כדי להתמודד עם הרעב המצטבר מתרחש סט הפעולות הבא:

ניגשת למטבח בביתי,

מסתכלת על המקרר, בו אין שום דבר מעניין מלבד חמאה וסיר אורז מלפני 5 ימים.

מסתכלת על המקפיא , יש שם בעיקר אפונה קפואה, לחם קפוא - לא  משהו שאפשר לעבוד איתו

בלית ברירה הולכת למגירת הממתקים, שם יש רק במבה.

לוקחת במבה וחוזרת לספה.

כן, זה המיטב שיכולתי לגרד מהמטבח.......... לו רק היה אפשר בלחיצת כפתור שיקפוץ לשולחני איזה נתח טונה אדומה.

אך עד אז כנראה שאצטרך להסתפק בחטיפים מלוחים ושמנוניים.

אייל שני- אם אתה קורא שורות אלו, אתה מוזמן לבוא לגור אצל ספית. נחשוב כבר על איזה דיל שישתלם לשני הצדדים. מה אתה אומר?

 

עד כאן

ספית

 

ובמשפט אחד: ספית מזמן כבר עברה לקנות מוצרי טרה בסופר, ספית נלחמת את מלחמתה הקטנה בתנובה ומאמינה שתנצח.

טרה חמודים ויש להם אריזה של פרה. ספית אוהבת פרה

נכתב על ידי ספית , 8/9/2011 08:05   בקטגוריות אתי חזן, הדור הבא 24/7, מחאת האוהלים, ביקורת, אקטואליה, אייל שני, מאסטר שף, מתמחים, פרה  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ההדחה המעניינת עד כה, וגם מילה על המחאה


מישהו צריך לומר את האמת - הדור הבא 24/7 קצת דועך. והיה חשש שגם בלוג ספית דועך.

אך בעקבות התכנית אמש, ספית עולה מן האשפתות וחוזרת.

 

ההדחה המעניינת של העונה או, האם כוחן של הברונטיות יורד?

המועמדות להדחה היו בהחלט רשימה מפתיעה שכללה את שלושת המכשפות הבלונדות (קרן, ליהי ואתי חזן) ואת עדי הברונטית והמקסימה (אך דכאונית).

שלושת המכשפות לא באמת בלונדות ואין ספק בכמויות החמצן שנשפכות על ראשן מדי שבוע. המכשפות בלתי נסבלות ולא ברור מי מהן יותר מעצבנת, אתי חזן עם הערסיות המתפרצת שלה, ליהי עם הפרצוף הסוסי שלה או קרן הברמנית הדוחה.

מנגד ניצבת עדי, אצילית, יפה, חכמה, רהוטה, ומעט מעורערת כי לא הצליחה להתחבר עם בנות הוילה (תכלס אי אפשר להאשים אותה) ועם הבנים פספסה כל סיכוי.

ליבי עם עדי והיה איתה מההתחלה. הייתי בעדה, רציתי שיהיה לה טוב, ואתמול כשהיא הועמדה להדחה מצאתי את עצמי חצויה.

מצד אחד רציתי שאתי תועף מהבית בבעיטה ותיקח איתה את כל מילות הכפרה, נשמה חיים חיים שלי חיימי וכו.

מצד שני העדפתי שאורבך יבחר שעדי תלך וכך היא תוכל לעזוב את וילת האומללות והנואשות ותחזור לחייה התקינים והנעימים.

לבסוף אורבך עשה את הבחירה הנבונה ובחר להוציא את עדי.

עדי- תסמכי עליי, טוב שכך!!! חזרי לחייך, לביתך, לחברייך, ליוגה שלך, לקינואה שלך, מאחלת שתשכחי במהרה מחוויית הוילה ושהכל יבוא על מקומו בשלום.

זה אמנם מכה קלה לברונטיות, אך מנגד- כשחושבים על זה, להישאר בוילה קצת נראה כמו עונש צרוף.

 

נשיקה בין ליהי לבן, או: על סוסים, פילים ואריות

מארועי הפרק הנוספים- נשיקת סוסים. או נשיקה בין ליהי הסוסה לבין הבחור הנוסף הסוס.

משפט הקדמה- יסלחו לי מראש ציבור הסוסים הפילים והאריות שאולי יעלבו מההשוואה לשני היצורים המשעממים והיבשושיים - ליהי ובן.

לא ברור מי מהם יותר סוס. לכל אחד מהם לסת ענקית ובלתי פרופרציונית, ופה גדול ורחב. אך כנראה שנמשך מין למינהו ואלו מצאו עצמם יושבים יחד איזה ערב, בחצר הגדולה. ואז מציע בן ברמיזה דקה כפיל "אולי נעבור לסלון של הבנים" (הסלון הקטן והאינטימי יותר). הסוסה בהתחלה אומרת לא ואחרי שכנוע קל מסכימה. הולכים יחדיו שני הסוסים ומתיישבים על הספות בחצר הבנים. אחרי כמה דקות מביכות ובלתי נעימות (לצופה), מנסה בן ככל יכולתו להתקרב לליהי ולנסות טקטיקה של הפחדה: "אני אריה יש לי פה יותר גדול".

הסוסה לא נענית ובן מנסה עוד ועוד להתקרב אליה. ואז מציע את ההצעה הרומנטית של השנה:

"בואי נעשה שנייה בדיקה למי יש פה יותר גדול". משום מה זה משפיע על הסוסה, היא נאותה ואז מתרחשת הנשיקה המיוחלת. בשעה טובה- בסימן טוב ומזל טוב!

 

אתי חזן- שיגעון גדלות ודמנציה

אתי חזן בטוחה שהיא האלירז שדה הבאה. "בטוח נותנים לי אחר כך תוכנית בטלויזיה". "אני יש לי קהל". "אני ההפקה הכי רוצה שאשאר פה". אתי קיבלה אתמול זריקת עידוד נוספת לשיגעון הגדלות שלה, כשיצאו מהוילה והקהל צעק " אתי אתי אתי". בראשה לבטח עברו מחשבות בסגנון -באמת יש לי קהל, יש!!! לא אצטרך לחזור לחיי המשמימים של חפיפות שיער בכיור ועשיית גוונים במספרה בטבריה!

כמה קשה תהיה הנפילה לכשתצא מהוילה ותיווכח שהמקסימום שתקבל בטלויזיה זה סיקור של 4 דקות בגיא פינס, אולי איזה כתבת שער ברייטינג. ואז תעלם לתהום הנשייה, החלקות השיער, הפנים ומיכלי הצבע.

 

הבלוטה לאן?

הבלוטה קצת נעלם והתפוגג.... מקווה שיפציע שוב בהקדם, הבלוג מתגעגע להטרדותיו.

 

מילה על המחאה

אחד ממארגני המחאה, קרא לציבור לשבות היום (רביעי)  "אני קורא לכל הציבור להצטרף אלינו ולא להגיע לעבודה מחר",

. http://news.walla.co.il/?w=/3/1845824

ואני אומרת- בסדר מחאה, אוהלים, נרגילות, לונגים, הפגנות- הכל טוב ויפה.

אבל האם הם חושבים שמישהו במגזר הפרטי יפסיד ימי עבודה וייקח חופש על חשבונו בשביל לשבות?

הרשו לי להסביר משהו - זה לא מלצרות שאפשר פשוט לא להגיע למשמרת, זה לא משרד ממשלתי או עירייה בהם העובדים יכולים לעשות מה שבא להם ולא ייגעו בהם כי יש להם "קביעות". וזה לא חברת חשמל או הנמלים בהם ועד העובדים חזק יותר מאלוהים.

זה העולם האמיתי.ספית בעולם האמיתי לא יכולה להיעלם מהעבודה סתם כי יש איזה שביתה. ואם תעשה כך, הרי שזה יהיה על חשבונה. בעולם האמיתי יש לי כרגע 2.5 ימי חופש. משמע- אם אבזבז יום 1 הרי שישארו לי 1.5 ימים. ולמה שאעשה זאת? להמ שמישהו העובד במגזר הפרטי יעשה זאת? באמת, מארגני מחאה, תהיו רציניים.

בכלל הגיע הזמן שתתעשתו ותבינו שאתם חיים בתוך מציאות. כמה שהממשלה תרצה ללכת לקראתכם אתם צריכים להבין שהכל עולה כסף. רוצים מעונות חינם, הורדת מעמ, סושי חינם- סבבה, גם אני רוצה את הדברים האלו. אבל צריך להבין שהכל עולה. משמע- יש תקציב מסוים. התקציב הוא סופי, מהתקציב הזה צריך לתת כסף להרבה דברים, כעת יש 2 פתרונות:

א. לקחת מכיס אחד לכיס אחר- לקחת תקציב ממקום מסוים ולתת אותו במקום אחר (משמע משהו אחר בודאות יפגע) 

ב. להגדיל את התקציב- משמע, לבזבז עוד כסף.

אני יודעת שזה רחוק מאיתנו, אבל נדידה קלה לאחד מערוצי החדשות הזרים, תראה לנו את התוצאה העגומה של מי שנוקט בסעיף ב. אמריקה! אמריקה הגדולה, ארה"ב של אובמה. אובמה היה נראה בתחילה ככ מגניב והוליוודי, אך למעשה כיוון שהוא נקט במדיניות ב' (בזבוז עוד ועוד ועוד כספים) הרי שארה"ב עכשיו בגירעון שחבל"ז. ולמי שהמילה גירעון מפחידה אותו- תדמיינו פשוט אוברדראפט ענק. זה המצב של ארה"ב. ובימים האחרונים מדברים ברשתות הזרות לא מעט על המצב העגום שאמריקה הגיעה אליו. בוא לא נשאף להיות שם.ואמנם זה עוד רחוק ואמנם אני ספית ומבינה בעיקר בענייני טלויזיה- אך הרשו לי להמר כאן ועכשיו, בבחירות הקרובות לא יהיה אובמה, והדמוקרטים יעופו מהבית הלבן.

mark my words.

ונחזור אלינו לישראל הקטנה והחמה- נראה לי שאלך לעבודה, לא אשבות, וארוויח ביושר את משכורתי שמתבזבזת ברובה על פיצות ושאר גאנק פוד.

 

עד כאן

ספית

 

ובמשפט אחד- בואי נבדוק למי יש פה יותר גדול? באמת???

נכתב על ידי ספית , 3/8/2011 07:34   בקטגוריות איתן אורבך, הדור הבא 24/7, אקטואליה, ביקורת, סוס, אתי חזן, מחאת האוהלים, אובמה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



5,273
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , תקשורת ומדיה , טלוויזיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לספית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ספית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)