כמו בפעמיים הקודמות, אחרי בילוי במומלצים אני סובלת מתחושה אמביוולנטית לחלוטין. מחד חשיפת יתר ופלישה לפרטיות (תחושה אדיוטית לחלוטין, אני יודעת, הרי אני כותבת באינטרנט בבלוג פתוח) מצד שני שמחתי לרגע. אבל השמחה עברה לי אחרי שגיליתי שפורסמתי, מלבד במומלצים של ישרא, גם בדף הראשי של נענע וגם של חדשות 10.
החשיפה הזו נמשכה הרבה זמן והביאה לבלוג שלי הרבה אנשים שחלקם אפילו הרגישו מותקפים אישית על ידי הבעת דעתי ואמרו את שלהם.
ברובם בצורה מכבדת ומכובדת ומיעוטם בצורה שלא מקובלת עלי. אין לי בעיה עם העובדה שאנשים חושבים בצורה שונה ממני, אלא רק בדרך שבה הם מביעים את דעתם.
האנונימיות המוחלטת, כידוע, מאפשרת לאנשים להתנהג בדרכים בהן לא היו מתנהגים במפגש פנים אל פנים עם אדם אחר.
כיוון שכך הוספתי הערה לפוסט לגבי ניסוח התגובות הראוי.
נאלצתי למחוק תגובות של שני מגיבים בלבד. אחת המחיקות היתה על פי בקשת המגיב, ומאד שמחתי לבקשתו, כיוון שהתגובה שלו שעמדה על הקו האדום של ההתנסחויות הלא מקובלות היא זו שהביאה אותי לכתוב את ההערה האמורה.
למרבה השמחה, רובם המוחלט של הקוראים ושל המגיבים לא יחזור לבלוג שלי לעולם, כי הגיעו לפה כמזדמנים אקראיים שלא ממש מעניין אותם לקרוא על החיים המשעממים שלי.
מאחר ולא נהניתי מהחשיפה אחרי שחלף חצי היום הראשון, שאלתי את עצמי מה שימח אותי מלכתחילה, אבל עדיין לא עניתי לעצמי. כי מה יש לשמוח בפרסום כאשר את לא מעונינת בו במימדים כאלו?
אתמול הפתיעו אותי בביקור המהנדס והצמודה שלו שפעם עלתה לי על העצבים, אבל היום היא הולכת ומשתפרת והפכה לפחות מעיקה ומציקה.
הם עברו באיזור ונכנסו לבקר, כיוון שידעתי על זה כמה שעות מראש הכנתי עוגה שתפקידה היה להאכל עוד באותו הערב ועד תומה. טוב שאפשר לסמוך עליהם שהם ימלאו את תפקידם עד הסוף המר (המתוק).
יחד עם הקפה הנחתי את העוגה בתבניתה, חתוכה בנוחות ולידה הנחתי גלדה וכפיות שיהיה קל לצרף אחת לשניה ולגמור הכל מהצלחת.
למרות שבאו מארוחת ערב שכללה גם קינוח, הם אכלו הכל ולא השאירו אלא פירורים בצלחת ומעט גלידה נמסה.
עוגת שוקולד צ´יפס:
החומרים:
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 כוס סוכר חום
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1 שמנת חמוצה
3/4 כוס שוקולד צ´יפס מריר
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים כל החומרים פרט לשוקולד צ'יפס לעיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומעבירים לתבנית כיכר משומנת. זורים מעל מעט סוכר חום. אופים כ-40 דקות.
מקור המתכון: בישולה, שולה מודן (החלפתי מרגרינה בחמאה)