אז איך יצא העוף בגריל?
הכי טוב שיכול להיות.
ואיך אני יודעת?
כי הוא היה לי טעים מאד, אבל הגמל אכל חצי מהעוף לבדו ובדרך עשה קולות כאלה שאי אפשר היה לטעות בהם.
אז למתכון:
עוף טרי במשקל קילו וחצי
מערבבים יחד:
פפריקה מתוקה גרוסה
פלפל שחור גרוס
מלח
צ'ילי יבש
2 קוביות שום קפוא
כמון
2-3 כפות שמן זית
אחרי ששוטפים ומייבשים את העוף מורחים ומעסים אותו מבחוץ ומבפנים בתערובת התבלינים והשמן ומחזירים אותו למקרר לנוח לעוד שלוש-ארבע שעות.
הערת ביניים - כל עניין העוף בגריל התחיל בגלל הטוסטר אובן החדש שיש לו אפשרות לצליה על שיפוד מסתובב, אלא שכשהגעתי לרגע האמת ורציתי לשפד את העוף, הבנתי שאני לא ממש יכולה לעשות את זה, כי השיפוד דק והחור בעוף גדול ולא ברור לי איך אני פותרת את הבעיה, לכן פתרתי את עצמי משימוש בשיפוד והתמקדתי בצליה על הרשת של התנור.
חיממתי את התנור לחום מקסימלי והכנסתי את העוף לחצי שעה בטמפרטורה הזו. 250 מעלות.
על מנת לחסוך לעצמי בעיות שמתי מתחתיו תבנית שתקלוט את הנוזלים שיטפטפו ומילאתי אותה במים. זה התברר כצעד נבון במיוחד כשהגעתי לשלב ניקוי התבנית וכנראה שזה גם עזר לעוף להמנע מהתייבשות.
אחרי חצי שעה בחום גבוה הורדתי את הטמפרטורה למאה שמונים מעלות לעוד חצי שעה.
ככה נראה העוף בשלב הזה:

ואז הפכתי אותו על מנת שישתזף יפה גם בצד התחתון שלו:

עוד עשרים דקות בתנור ומנוחה של חצי שעה נוספת בתנור המכובה.
ואז הגיע הגמל וערכתי את השולחן. הנחתי עליו תפוחי אדמה מופלאים, וסלט חסה ברוטב חרדל ודבש ואת העוף.
תפוחי האדמה היו נפלאים, הסלט היה מעולה ומרענן, אבל העוף? העוף היה בדיוק מה שקיויתי שיהיה - רך ועסיסי, מתפרק בקלות, נימוח בפה ובעיקר גורם לגמל להשמיע קולות ולהגיד שהעוף צלוי בצורה מושלמת, שזה כנראה העוף הצלוי הטוב ביותר שאכל אי פעם.
נו אז אני שואלת אתכם, מה עוד צריך?