לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

על קצות האצבעות


כל הזמן בתנועה

Avatarכינוי: 

בת: 56

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2015    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2015

חצילים לנשמה (לנחמה)


בזמן האחרון זה מה שהולך אצלי, Craving  בלתי נשלט לחצילים בכל צורה.

אני מוצאת את עצמי קונה חצילים כאילו אין לי בבית. ואז מגיעה הביתה ומגלה שדווקא יש לי מהפעם הקודמת שקניתי כאילו אין לי בבית.

וכשאני מוצאת את עצמי עם שמונה או תשעה חצילים אני צריכה לחשוב מה לעשות איתם.

ומה שאני עושה מתחיל תמיד מאותה נקודה:

לשטוף,

לחתוך לפרוסות בעובי של סנטימטר,

לדלג על שלב ההמלחה והגרת הנוזלים,

לסדר בתבנית,

לרסס בתרסיס שמן (יותר טוב מטיגון, יותר טוב מלמרוח שמן על החצילים עם מברשת),

להמליח במלח גס,

ולהכניס לתנור.

 

בנתיים אני חושבת מה לעשות עם החצילים

ומכינה מרינדה:

רבע כוס שמן זית טוב

רבע כוס חומץ (הכי פשוט שיש)

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית מלח

2 כפיות פפריקה

פלפל שחור גרוס

שתי שיני שום כתושות.

 

כשהחצילים יוצאים מהתנור אחרי 40-50 דקות שחומים ויפים, אי מניחה אותם במרינדה, הופכת אותם אחרי חצי שעה כדי שכולם יטבלו היטב, והופכת שוב אם אני זוכרת אחרי חצי שעה נוספת.

 

שומרת במקרר.

לא להרבה זמן.

זה נגמר מהר מהצפוי תמיד.

 


 

או מוסקה:

 

מלית בשרית:

1 בצל גדול - לטגן עד שקיפות

2 שיני שום - להוסיף לבצל

1/2 קילו בשר טחון - להוסיף ולטגן עד לשינוי הצבע.

100 גר' רסק עגבניות ועוד רבע כוס מים.

5 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות לגמרי - להוסיף למחבת, לכסות במכסה ולתת להן לעשות את שלהן, לפחות שעה על אש בינונית קטנה ברתיחה רצופה.

מלח, פפריקה ופלפל - שיהיה טעים.

 

אחרי שעה מורידים מהאש ונותנים למסה להתקרר.

 

בנתיים מכינים רוטב בשמל:

50 גר' חמאה

2 כפות קמח לבן - מערביים יחד בסיר קטן על אש בינונית

כשמתאחד מוסיפים

כוס חלב שבתוכה כפית מלח - מוסיפים בבת אחת ובוחשים בלי הפסקה עד שמסמיך.

מורידים מהאש ומוסיפים גביע יוגורט.

 

מרכיבים את המוסקה:

שכבה של חצילים

שכבה של בשר

שכבה של רוטב בשמל

מעט גבינה צהובה מגורדת

ושוב חצילים ושוב בשר ושוב רוטב בשמל...

 

מסיימים בשכבת חצילים שעליה בוזקים גבינה צהובה בנדיבות.

אופים בתנור מחומם ל180 מעלות כ40 דקות.

 

 

 גם זה טעים וגם זה לא שורד יותר מידי זמן במקרר לפני שמתחסל.

מה שכן זה ממש מהווה את התשובה לצורך בחצילים.

 

(אין תמונה, נגמר מהר מידי ולא הספקתי לצלם)

נכתב על ידי , 30/6/2015 16:19  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של פועה ב-2/7/2015 22:13




85,053
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , החיים כמשל , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפועה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פועה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)