שאריות אחרונות מארוחת יום ההולדת. מתכונים מוצלחים שארצה לחזור עליהם בעתיד.
(על הפרגיות אפילו בעתיד הקרוב, כי הגמל ביקש שאכין לו בפעם הבאה שנפגש, היה לו טעים)
לא הספקתי לצלם, עמכם הסליחה, תדמיינו.
קודם כל הערה. אלה לא פרגיות, אלה ירכי עוף ללא עצם. פרגיות הן תרנגולות צעירות, וזה ממש לא זה. אבל נכנעתי, אי אפשר להלחם בטחנות רוח כל הזמן.
מה צריך:
קילו פרגיות טריות.
300גר' בשר טחון (היה לי חצי קילו ונשאר לי קצת פחות מחצי מהכמות).
בצל קצוץ דק.
חופן נדיב של צנוברים.
שני חופנים של פטרוזיליה קצוצה.
מלחפלפל, פפריקה, כמון.
מטגנים בצל עד שמזהיב.
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמפורר היטב ומשנה צבע.
מוסיפים את הצנוברים ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות.
מתבלים במלח, פלפל, קצת פפריקה, קצת כמון.
מערבבים היטב.
מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומורידים מהאש.
פורשים את הפרגיות ומניחים בהן כשתי כפות ממילוי הבשר בכל פרגית. מגלגלים בזהירות גלגול הדוק ומניחים בכלי אפיה, אחת ליד השניה.
מערבבים שמן זית, מלח פלפל וכף סילאן ומורחים את הפרגיות.
אופים בתנור כ40 דק'.
אפשר לחתוך כל פרגית לחצי לאחר האפיה, כך מתקבלת מנה סבירה בגודלה ורואים את הגילגול ואת המילוי בפנים.
דלעות ערמונים ממולאות בקינואה ואגוזים.
4-5 דלעות ערמונים חצויות ומרוקנות מגרעינים.
1 כוס קינואה מבושלת (עדיף קינואה טריו, או קינואה אדומה בנוסף ללבנה).
בצל קצוץ מטוגן עד הזהבה.
חצי כוס אגוזים, אגוזי מלך, קשיו, פקאן. מה שיש.
חופן חמוציות
חופן פטרוזיליה קצוצה.
מלח, פלפל
מרככים את דלעות הערמונים במיקרו במשך 8-10 דקות
בנתיים מערבבים את הקינואה עם האגוזים הקצוצים, הבצל, האגוזים, החמוציות והפטרוזליה. מתבלים במלח פלפל ואפשר גם במעט רכז רימונים.
ממלאים את הדלעות בתערובת הקינואה.
מזלפים מעט שמן זית על על דלעת ערמונים מכניסים לתנור שחומם ל180מעלות למשך כחצי שעה.
איך מבשלים קינואה? כמו אורז.
מטגנים במעט שמן לזמן קצר, מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
מוסיפים מים, על כל כוס קינואה בערך שתיים ורבע כוסות מים.
מבשלים בסבלנות בערך חצי שעה. הקינואה מוכנה כשהיא 'נפתחת'. ממש רואים את זה.
או במיקרו, בכלי מיוחד לאורז.
מכניסים את כל המרכיבים באותם יחסים ומפעילים את המיקרו לחצי שעה. בודקים ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים עוד 2-3 דקות. המיקרו לפעמים דורש יותר מים.