לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

ממעמקים


מחשבות והרהורים על סיבות לקום בבוקר, על ילדות, על ביחד ולבד וחיים של גדולים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

8/2011

צעקות בבניין ממול


הרי לכם מבחן. חצות. חזרתם מאיפשהו. אתם שומעים קול צעקות עמום. אתם מתקרבים והקולות מתקרבים אליכם. אתם מזהים את הבניין, את הדירה ממנה בוקעים הקולות. מה אתם עושים?

בודקים בדואר של מי הדירה הזו? מזמינים משטרה? מתעלמים? נלחצים? מחכים לשמוע מה קורה? ואחר כך?

 

אני בדילמה. בתור ילדה, כשמשהו כזה היה קורה אצלנו, התחננתי שמישהו יבוא, יעזור, יוציא אותנו משם. השכנים אף פעם לא באו (כבר התחשבנתי איתם על זה באחד הטיפולים שלי). אבל האמת, שאני מבינה אותם. איפה עובר הגבול בין אחריות וערבות הדדית לשלום השכנים/ האנשים בסביבתי, לבין החדירה לפרטיות? ואם זה בסה"כ רק צעקות נקודתיות?

 

המוח שלי עבד שעות נוספות, מנסה להבין מהמשפטים הרועמים מה קורה שם. רק ריב חריג בין בני זוג? אלימות פיזית? מילולית? הרעש של המים זה כי הוא מטביע אותה באמבטיה או מייק-אפ סקס סוער במיוחד?

 

כבר שמעתי מחברה שהזמינו לה פעם משטרה, כי הילדות היו צורחות צרחות אימה בכל פעם שאמן הייתה מסרקת להן את הראש עם מסרק נגד כינים. בדוח של המשטרה נכתב כי יש אלימות בבית והאמא חיה בהדחקה והכחשה.

 

אני, בתוכי, תמיד מתכווצת למשמע הקולות. באותו הלילה לא הזמנתי משטרה, אבל נשארתי קשובה עוד הרבה זמן, מתפללת.

 

ותמיד מתעוררת בי השאלה :"בשביל מה?". בשביל מה כל זה? כל הסבל הזה, החיים האומללים האלו? לא רק שלי, של אנושות שלמה. בשביל רגעים קטנים של אושר? בשביל סיפוק שייגמר אחרי דקה/ שעה/ שנה? חייבת להיות איזושהי מטרה לזה.

נכתב על ידי מדברת מהבטן , 27/8/2011 02:25   בקטגוריות סיטואציות רבות רושם, להיות אמא  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של D-fucking-n ב-17/8/2012 00:58




Avatarכינוי:  מדברת מהבטן

בת: 46

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 30 פלוס , הורים צעירים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למדברת מהבטן אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מדברת מהבטן ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)