גם החודש דרשה ממני עירית ירושלים לשלם יותר משמונה מאות שקלים בעבור המים שצרכנו במשך חודשיים. העיריה העריכה כי בכל יום השתמשה משפחתי בשני מטרים מעוקבים מים ומכאן שעלות המים כששה שקלים וחצי למטר מעוקב. מים שהעיריה קונה בשקל וארבעים לערך, היא מוכרת לי , לאחר שהיא מוסיפה לחשבון , על כל מטר מעוקב עוד חמשה שקלים. מיקי מירו אומר לי כבר זמן רב שכדאי לי לקנות נפט ולבנות מתקן פרטי להמתקת מים - ועוד אצא ברווח שהרי מחיר המתקת המים זול מן המחיר שעירית ירושלים דורשת ממני.
בנסיבות האלה שמחתי לשמוע כי ועדת הכלכלה של הכנסת מחוקקת חוק שיקים רשות ציבורית למשק המים והביוב, בדומה לרשות הציבורית לחשמל. על פי הצעת הממשלה הרשות הציבורית למשק המים היא , ולא עירית ירושלים ולא שום רשות מקומית אחרת - ולא חברי הכנסת - היא שתקבע את מחיר המים לצרכן. שני דברים חשובים מאד עשויים להתרחש : המים יפסיקו להיות מכשיר לסחיטת כספים מן התושבים כדי לממן את המנגנון העירוני. רשות ציבורית מקצועית תקבע למים מחירי עלות ותקורה - ולא עוד. דבר שני חשוב לא פחות - נציגי החקלאים יפסיקו לשבת על הברז העירוני. החקלאים יפסיקו לקבוע מחירי מים לרוב הציבור. זה מוזר - אבל עשרות שנים נקבעים מחירי המים הבסיסיים בועדת משנה של ועדת הכספים , והקובעים הם כמובן חברי כנסת מן המגזר החקלאי. והציבור העירוני שותק כאילו מילאו את פיו מים.
בקיצור - בועדת הכלכלה מכינים לנו חוק טוב שיעשה סדר במשק המים. שמחתי לשמוע שיושב ראש הועדה המכינה את החוק, ח"כ פורז, דורש שהרשות למשק המים תהיה חלק מן "הרשות למשק החשמל". בצדק רב טוען פורז שאין צורך להוציא כספים על עוד רשות פיקוח. הרשות למשק החשמל פועלת כבר ארבע שנים והיא עושה עבודה מקצועית טובה. איך אני יודע? היא הורידה את תעריפי החשמל, אבל יותר מזה - ועד עובדי חברת החשמל יוצא בזעקות נגד הרשות. זה אות מובהק שרשות החשמל עושה עבודה נאמנה. אז אם אתם רוצים שמחירי המים יקבעו בידי אנשי מקצוע הגונים, חזקו את ידיו של חבר הכנסת פורז שיחוקק חוק לכינון רשות פיקוח אחת לחשמל , למים ולגז - כנהוג בארצות המתוקנות , וכלנו נצא נשכרים.
שודר ב"שעת חברה" 26.01.2000