יש אנשים המפחדים להפגש עם אלוהים. הם מפחדים, כי הם מאמינים שזה יהיה יום מותם. כנראה שאנשים דתיים מפחדים מכך יותר...
מכיוון שיש לי הרבה שאלות פתוחות לאלוהים, אין אני מפחד והזמנתי פגישה איתו עוד בחיי. וכי למה עליי לפחד ממנו? למעט "שמור על השבת לקודשו", אני ממלא את כל שאר עשרת הדיברות ואפילו משתדל לקיים את התרי"ג הקשה ביותר - ואהבת לרעך כמוך.
לילה אחד ישנתי נהדר, עד שמשהו נגע בי ועורר אותי. בחשכת החדר הבחנתי בשלשיית מילים מהבהבות על הקיר -

.
הרגשתי שאני נוסק מעל מיטתי ורואה את גופי מוטל עליה בשינה ערבה. נחתתי בחדר קבלה ולפנַי בוהק שלט: קח מספר והמתן לתורך בסבלנות.
לקחתי מספר ושלט מואר אחר
הפנה אותי לבר. על השולחן היו פזורים קוקטלים רבים מסוגים שונים. בחרתי אחד, התישבתי על כסא קטיפה, מול חדר שדלתו נראתה כך:
והמתנתי לתורי.
זמזום הפנה תשומת ליבי שהדלת נפתחה. נכנסתי לבקשתו של קול עמוק ואז ראיתי את אלוהים:

שב אמר לי הקול ואין צורך שתִשל נעליך מעל רגליך. אני אלוהים, נעים מאוד.
שמי קנקן ומה שימך, אם מותר לשאול? והוא ענה לי - "בטוח שאף לא אחד מ-72 השמות האלה שנתתם לי:

"ומה שמך האמיתי?", הקשיתי ושאלתי. "סתם שם משעמם - אלוהים שמי. ושלא תעז לקרוא לי אלוקים, כי אני אמלוק את אשכיך, אתה מבין?".
"אבל תאמר לי בבקשה אלוהים, מדוע אין לך גוף נורמלי, רק אורות מהבהבים כאלה? ציפיתי שיהיה לך גוף כמו שלי, הרי נבראתי בצלמך ובדמותך. והיכן כל המלאכים, השרפים והכרובים שלך, שאמורים לומר לך כל הזמן: קדוש, קדוש, קדוש. קדוש אדוני צבאות?"
"כל אלה המצאות של בני האדם. סתם המצאות". אמר. "מדוע רצית להפגש איתי? כדאי שתיגש ישר לעניין. זמננו מוגבל ויש אנשים נוספים בתור".
"ובכן אמרתי, אני מדען ולכן בקשתי פגישה, כדי לשאול אותך שאלה נוקבת לגבי הבריאה שלך. עשית עבודה נפלאה, אך נראה שעשית גם כמה פאקים רצינים".
הגוף שלנו רחוק מלהיות מושלם. אנחנו נגועים בכל מיני מחלות ומאֵרות. אנחנו עוברים מוטציות מזיקות ואנחנו מתים לבסוף. מצד אחד יצרת בגוף של כל אחד מאיתנו מנגנוני תיקון של המוטציות המתרחשות בדנ"א שלנו.
המנגנונים האלה אמורים לעשות PROOF READING (הגהה) של הטעויות שמחדירות המוטציות, אך לא הצלחת ליצור מערכת הגהה מושלמת. למרות מערכת התיקונים שיצרת, היא אינה מצליחה לזהות את כל "שגיאות הכתיב" שיוצרות המוטציות בדנ"א. ולכן אנחנו חולים בסרטן ובמחלות גנטיות שונות ומשונות. מדוע אתה -האלוהים הכל יכול - יצרת מערכת דפוקה כזו? האם אתה דיסלקט?".
"אני מתפלא עליך ידידי המדען" ענה. "אם לא היו מתפלקות מוטציות, כיצד לדעתך הייתה מתרחשת האבולוציה?"
"מה? פרצתי בצחוק גדול, אתה מאמין בתורת האבולוציה?"
"בוודאי" ענה. "אני יצרתי את האבולוציה. כשנברא העולם קבעתי מערכת חוקים - חוקי הטבע. מלאכת הבריאה עדיין לא הסתיימה והיא גם לא תסתיים. העולם נוצר כדי להתחדש. ללא התחדשות, העולם הזה היה משעמם והיה משעמם לי נורא. אבל מכיוון שאין בכוונתי להתערב יותר בהתפתחות העולם הזה, חוקי האבולוציה שקבעתי - עושים את העבודה".
"האם תוכל לפרט בבקשה?" ביקשתי.
"המוטציות הנוצרות בתהליכי שכפול הדנ"א בתאי הגוף שלכם הן אקראיות והן חלק מחוקי הטבע " ענה אלוהים. "חלק ניכר מהמוטציות מתוקנות ומיעוטן מתחמק ממנגנוני התיקון. המוטציות האלה יכולות לגרום לסרטן ומחלות אחרות, אך גם למוטציות שישפרו אתכם. אותן מוטציות, שיכולות להעלות את כושר ההישרדות וההתאמה שלכם למציאות המשתנה בעולם מעת לעת, הן אלה שיוצרות מיני חיות ואפילו מיני אדם חדשים. המחלות שגורמות חלק מהמוטציות, תפקידן להחליף אתכם במתאימים יותר. האבולוציה מיועדת כדי להמשיך את הקיום!"
גם הנגיפים (וירוסים) משמשים כסוכנים שלי לאבולוציה. באנלוגיה ל- "סטוקסנט" ו"פליים", הם מחדירים אינפורמציה גנטית לדנ"א שלכם. הם מעבירים גנים ביניכם ואפילו בין החיות לביניכם. האם אתם חושבים שיצרתי אותם רק כדי שתחלו בשפעות או בשיתוק ילדים?
"אבל בספר בראשית פרק א' כתוב שהאדם נברא לאחר בעלי החיים. אז כיצד נוצרים לאחר בריאתו מיני חיות חדשות? שאלתי. הרי אנחנו בני האדם נזר הבריאה ועומדים בסיום הבריאה?"
"אתם בני האדם יהירים וחושבים כי מותר האדם מן החיה" ענה אלוהים. "אבל גם זו המצאה שלכם - יצורים מלאי אֶגוֹ ודמיון פרוע שכמוכם. לא אתם ולא החיות פוסקים מלהתפתח. החיות עשויות להתפתח למה שאפילו הדמיון המפותח שלכם לא מסוגל להעלות".
"אתה כמובן יודע שקיימים "בריאתנים" למכביר, והם מסרבים להכיר בכל תוקף בקיומה של האבולוציה וחוקיה. הם טוענים שמדעיותה של כל תיאוריה נבחנת במידת היכולת לאשש או להפריך אותה, באמצעות ניסויים מדעיים אובייקטיביים, שניתן לחזור עליהם. הם טוענים שלא קיים אף ניסוי כזה שמוכיח את האבולוציה".
"הבריאתנים האלה עצמם, מקבלים כל אמונה תפלה בלי שום עדות ניסויית, וגם אם המדע חוזר 1000 פעמים על אותם הניסויים שמוכיחים את טעותם, הם אינם משנים את האגדות הכתובות בכתבי הקודש, שהם כתבו ולא אני." ענה אלוהים. "הם נתלים כביכול, בחוסר היכולת של המדענים לערוך ניסויים בני אלפי ומאות אלפי שנים, כפי שמתרחש באבולוציה".
"לא צריך לערוך ניסויים בני אלפי שנים. הם כל כך מתעלמים מכל בדיקות התיארוך הארכאולוגיות ומשלל העדויות (טביעות אצבע) ההסטוריות, הטבועות בדנ"א שלהם וטוענים טענות שוא מתוך בוּרוּת - כפי שהייתה גם בחשכת ימי הביניים. אמרתי והוספתי: "איזה רב או כומר, בור ועם הארץ בענייני מדע, אומר דברים מצוצים מהאצבע וכל מעריציו מאמינים לו. הם מתעלמים גם מניסויים שאפשר לחזור עליהם מליון פעמים עם אותה תוצאה, בחיידקים ובבעלי חיים שאורך חייהם קצר. חיידקים בצלחות גידול, שנחשפים במכוון לתנאי עקה (סטרס) - עוברים אבולוציה והתאמה לתנאים המשתנים. גם התפתחות העמידויות של החיידקים לאנטיביוטיקות שונות - מתרחשות לפי חוקי האבולוציה."
"נכון מאוד" ענה אלוהים. "אבל הבריאתנים חושבים שחוקי הביולוגיה שלהם שונים מחוקי הביולוגיה של החיידקים והמקקים. יצורים נחשלים ומלאי אגו שכמותם והם מפיצים בשמי קישקוש. מה הם חושבים? מפני שהם מתפללים אלי, אשנה את חוקי האבולוציה?" פרץ אלוהים בצחוק גדול.
"הגיע הזמן לסיים" אמר אלוהים. "אבל יש לי עוד הרבה שאלות נוספות לשאול אותך" התמרמרתי במקצת "היומן שלי מלא לעוד עשרים שנה לפחות. בדרך חזרה תבקש מהמזכירה שלי לקבוע לך פגישה נוספת".
ביציאה ממשרדו של אלוהים נתקלתי בבטן של המזכירה:

התנצלתי בפניה, וגופי האסטראלי צנח במהירות והתאחד עם גופי הפיזי, שישן שנת ישרים במיטתו.
לא מאמינים לסיפור הזה? חחחחחח
אתם מאמינים לסיפורים הזויים לא פחות בספרי הקודש. חחחחחחחח
אם הצחקתי אתכם או חלילה עיצבנתי (לא שחלילה התכוונתי לעשות זאת), אתם מוזמנים להשאיר תגובה. אני מבטיח לענות לכל אחד ואחת.