לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 13

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2013

אוכלים בריא מדי? יתכן שאתם אורתורקסים!


 

הקוראים הקבועים כאן יודעים שהבלוג עוסק במגוון של נושאים, כפי שניתן לראות מהקטגוריות המופיעות ברשימה בשוליים הימניים . ורוצה להתייחס כאן בקצרה לכך שרבות התגובות שאני מקבל כאן או במייל לכתוב דעתי על דיאטה זו או אחרת. אמנם כתבתי כברן מספר פוסטים על תזונה ואפילו הבטחתי לכתוב עוד בעתיד, כולל על דיאטת הדיאטות שהיא אינה דיאטה אלא עקרונות האכילה המאוזנת, בניגוד לטרנדים המופיעים חדשות לבקרים - טרנדים שבעיקרם דוגלים בצימצום סוגי המזון שאתם אוכלים עד לאפס ועידוד לאכילה של סוגי מזון אחרים. אומר לכם קטגורית, מזון מוגבל ולא מגוון - אינו טבעי ואינו בריא, אך על כך אתייחס בנפרד לדיאטה זו או אחרת בעתיד.

 

אבל, נושא התזונה אינו הנושא היחיד והעיקרי. יש גם בקשות לכתוב עוד גם בנושאים אחרים שכבר נכתבו בבלוג. כיוון שהבלוג כאמור עוסק במגוון נושאים ובכך הופך אותו להיות מגוון, אבקש מכם קוראי היקרים להמתין בסבלנות - אני מקווה למלא אם לא את כל משאלותיכם - את מרביתן.

 

בלוח העריכה שלי נמצאים בשלבי כתיבה שונים פוסטים שונים, שחלקם נגנזו לעת עתה, וחלקם אני משלים ומפרסם מסיבה זו או אחרת. ובכלל בסופ"ש זה התכוונתי לכתוב ולהשלים פוסט בנושא מסויים, אבל במקום זאת ביליתי במיטה החמה, גומע כוסות תה עם ג'ינג'ר בשל הצינון (לא שפעת) שתקף אותי - ואני מאשים בכך את כל המשתעלים והמתעטשים שפיזרו את רסיסי רוקם בישיבות במקומות סגורים ולא מאווררים. בשל אנשים שסוגרים חלונות מפחד שיחלו מהקור.

 

אז את הפוסט הזה אקדיש בכל זאת לנושא הבריאות שבתזונה, בהשראת כתבה שפורסמה לפניי ימים אחדים באתר של קופת חולים כללית.

 

 אוכלים אובססיסיים של אוכל בריאות?

נמנעים לחלוטין מסוגי מזון מסויימים?

מקדישים את עיקר מחשבותיכם ומרצכם באכילת "מזון בריא"? 

יתכן ואתם סובלים מהפרעת אכילה שיש לה שם מדעי: אורתורקסיה נרבוזה.

תופעה שעשויה להוביל גם לבעיות בריאות ואפילו לאנורקסיה נרבוזה. ובכלל כדאי לשים לב שאולי אצל כל אחד מסתתרת הפרעת אכילה במידה זו או אחרת.

 

על כך מומלץ לקרוא בכתבה כאן.

 

***


 


הבלוג חשיבה חופשית מועמד לבלוג השנה בישרא-בלוג בקטגורית הדעה.

 

ההצבעה מסתיימת בעוד יומיים


מוזמנים להצביע חשיבה חופשית ולהשפיע כאן.


נכתב על ידי קנקן התה , 2/2/2013 12:30   בקטגוריות אוכל בריאות, אורתורקסיה נרבוזה, אורתורקסיה נרבוזה  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-1/3/2013 18:58



125,139
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)