לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 13

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2015    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2015

טיפ - איך לעקוף את בעיית חוסר יציבות שרת התמונות של ישרא


 

רבים שמו לב שלאחרונה כי בין כל התקלות הטכניות הממשקיות הבלתי נסבלות של ישרא, יש קושי להעלות תמונות לפוסטים. כשטליק דיווח לראשונה שאינו מצליח להעלות תמונות לפוסט שלו (גם בשימוש בדפדפנים שונים), הצלחתי להעלות תמונות אצלי, אבל לאחר מכן לא מצליח להעלות יותר תמונות ומקבל הודעת טעות שהשרת מושבת. מאז חלק מהבלוגרים מצליחים לפעמים ולפעמים לא. בכל אופן ברור ששרת התמונות של ישראבלוג אינו יציב. לאחרונה הבחנתי שתמונות בפוסטים שונים שלי מהעבר - התחלפו זו בזו ואפילו האווטר של הבלוג שונה מספר פעמים לתמונות שהועלו באקראי באופן לא ברור. אולי קרה גם אצלכם ולא הבחנתם בכך. הרי מי נכנס לפוסטים ישנים לבדוק?

 

כעת אני עומד להסביר איך לעקוף את בעיית העלאת התמונות, על ידי שימוש בשרת תמונות חיצוני מהימן וחינמי. אבל לפני כן אני חייב לקרוא לסדר את הנהלת עמותת ישראבלוג, על כך שהתקלות הרבות בממשק כבר בלתי נסבלות בעליל. הבטחתם, וכפי שכבר כתבתי - אתם לא עושים שום דבר. לְמה אתם מחכים? שהשרת יפול וימחקו בלוגים, שימחקו פוסטים? רשימת מנויים שלי כידוע כבר נמחקה מבלי אפשרות שחזור. גם פוסט אחד שלי נמחק בעבר חמש דקות לאחר שהועלה (יש עדים שהבחינו בכך, והוא פורסם באתר אחר שמעתיק פוסטים מישרא, אבל נמחק מכאן). האם אינכם מבינים שבכל יום עוד בלוגרים וקוראים עוזבים את ישרא?

 

אביהוא, אני יודע שיש לך רצון טוב וכתבת פוסט בבלוג 5 שהמנכ"ל החדש של עמותת ישראבלוג תומך בשינוי הגישה הקודמת שדגלה כנראה בכך שישרא ימשיך בכוח האינרציה, ללא השקעה. אבל הסטטיסטיקה של ישרא מוכיחה שגישת הזילזול בנו הכותבים והקוראים - אינה פועלת לטובתכם בלשון המעטה! הזעם בקרב הבלוגרים כאן רב. אפילו רב מאוד. רבים כבר נטשו ורשימת המתיאשים הולכת וגדלה מיום ליום. אז יש לי הצעה.

 

לפני שיהיה מאוחר, ההצעה שלי היא שבמקום המשכורות שאתם משלמים לשוא לצוות הטכני שלכם, שיודע להבטיח או להתחמק, אבל כנראה לא יודע אפילו איך להכנס לקוד, ושלא מתייחס כבר שבוע לעניין בעיית שרת התמונות (מיילים נשלחו ולא נענו, כרגיל) - אז אולי יש מצב שתאתרו את יריב חבוט ששילמתם לו אקזיט הגון כדי לרכוש את ישרא? לא שווה לכם לשלם לו שוב כמה שנדרש כדי שיעזור וילמד אתכם איך לטפל כראוי בממשק ואיך לשדרג אותו? לְמה אתם מחכים? שאתר ישרא יפול ויגווע לעד? שכבר לא תוכלו לשקם אותו?

 

 

אז עבור אלה שעדיין כאן, כיוון שאי אפשר כבר לסמוך על שרת התמונות של ישראבלוג, אתן לכם פתרון זמני. הרי הסבר איך להעלות תמונות דרך השרת החיצוני inter load, בקישור הבא: http://www.interload.co.il


אפשר להעלות שם בבת אחת עד 5 תמונות על ידי Browse למיקום התמונות הרצויות במחשב שלכם. אם צריך יותר, חוזרים אחר כך על עוד סט של תמונות.

 

לוחצים על כפתור האישור ומתקבל במסך לדוגמא:

 

 

 

כעת כל שנותר לעשות הוא להעתיק (control C) את קוד ה HTML שבמסגרת, ולהדביק (control V) במקום הרצוי בפוסט בלוח העריכה. לא לשכוח לשמור.

פשוט, קל ומהימן.

 

בהצלחה.

 

נכתב על ידי קנקן התה , 28/4/2015 01:59   בקטגוריות עינייניי ישראבלוג, תקלות בשרת התמונות, הצעת ייעול, ישראבלוג, עמותת ישראבלוג  
33 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-7/5/2015 22:21
 



הניסוי של קנקן ... הצליח! (התוצאות בפנים)


 

כל ניסוי מדעי מתחיל בהנחה (היפותזה) שצריך להוכיח אותה בניסוי. בחיי יומיום ההנחה מקבילה למה שמכונה בלשון רחובית 'רעיון'. פעמים רבות הרעיון או ההנחה מבוססים על מסקנות מתצפית או אירוע ראשוני.

 

למי שלא עקב, ניסו לקבור את הבלוג הזה על ידי מחיקת מנויים. כפועל יוצא, הבלוג הזה שנכלל ברשימת הפעילים בדף הראשי לפני המחיקה, נעלם ובשבוע שעבר צנח לראשונה מזה זמן רב לשלישיה השלישית בפעילים.

 

 

לפני שבוע הבלוג צנח לעשיריה השלישית בפעילים בעקבות החבלה בבלוג

 

מחיקת רשימת שני שלישים ממנויי הבלוג הקדישה את הסאה בסידרה אינסופית של חבלות שונות ומשונות לאורך תולדות הבלוג. סידרה של כניסות זדוניות ללוח העריכה, עם השלכות שונות שפירטתי עליהן מספיק בעבר ולא אחזור כאן.

 

בתחילה חשבתי לעזאזל, עם כל מה שקורה כאן בישרא - אולי באמת הגיע הזמן להפסיק לכתוב כאן. אבל לאחר ניתוח שערכתי על תופעות ישראבלוגיות הקשורות במישרין ובעקיפין לאירוע האחרון, הגעתי למסקנות שחלקן טכניות וחלקן בהבנות הקשורות לחומר האנושי בישרא, ואשר הובילו אותי להחלטה שלא אכנע לזדים. לא אלמן ישראל אני ואם ההנחות שלי נכונות, הרי שאשיב מלחמה שערה. לאחר ניתוח על פי מיטב עקרונות המדע, החלטתי לערוך ניסוי כפי שהכרזתי בפוסט הקודם. אולי נשמע כרגע קצת מסתורי, אבל בשורה התחתונה השלב הראשון של הניסוי הצליח. התבוננו בדף הראשי של ישרא - הבלוג משובץ בעשיריה הראשונה בפעילים, במקום שלא היה מעודו מעולם:

 


 

את עקרונות המחקר המדעי רכשתי עוד בנערותי ממרכז המגמה המתמטית/ביולוגית בבית הספר התיכון שלי  - המורה המיתולוגי עובדיה (לא זוכר אם זהו שמו הפרטי או משפחתו, בכל אופן לא אוסיף את השם הנוסף מחשש הגוגל). המורה הזה היה חדור אהבה למקצוע ואני יכול לומר היום שבאוניברסיטה בשנה א' וב' השתעממתי מכמה קורסים טובים, כי  למדתי אותם אצלו בתיכון ברמה גבוהה יותר. באוניברסיטה גם סיימתי תואר מבלי ללמוד להגדיר צמחים. את זה למדתי מעובדיה בתיכון. הילדים שלי היו צריכים לסבול אותי כששלפתי מזכרוני שמות הצמחים בטיולים שערכנו בטבע. זוכרים את הפוסט כאן על צמח אהרונסונית פקטורובסקי?

 

ובחופש הגדול שבין י"א לי"ב, המורה עובדיה הטיל עבודת מחקר ניסויית על תלמידי המגמה. הייתה זו הזדמנות לשכנע את ההורים שלי שאני צריך אקווריום לגידול דגים לצורך עבודת המחקר. לשם כך נסעתי עם אבי לקרוב משפחה שהיה מגדל דגי נוי ידוע, שלקח אותנו לחנות דגי נוי משובחת בתל אביב לקניית ציוד ודגים. בעזרת ספר 'האקווריום' של חנוך ברטוב (ראו אני אפילו זוכר את שם המחבר), התקנתי בעצמי את האקווריום על אביזריו ושיכנתי בו כמה זוגות של דגי גופי. מדוע גופי? ראשית כי הם חסונים יחסית, ושנית בניגוד לרוב הדגים שמטילים ביצים, דגי הגופי משריצים דגיגים. מראה מרהיב הוא לראות את הדגיגים נורים מפתח הילודה של האם כמו צרור טילים. בטן האם הולכת ומתנפחת בעת ההריון ולמדתי לצפות לידה לפי גודל הבטן. הדגיגים כמו אימותיהם בעלי גוון כסוף חד גוני, לעומת הזכרים המרהיבים בצבעי סנפיריהם וזנבם. אף זכר אינו דומה למשנהו.

 

 

מדוע היה צורך להשגיח בלידת הדגיגים? זאת משום שאם משאירים אותם באקווריום הם משמשים מאכל להוריהם ולדגים הבוגרים האחרים. מעט מאוד שורדים ימים אחדים במסתור בין עלעלי הצמחים באקווריום. אבל משום שנושא העבודה המדעית שלי נערך בדגיגים, העברתי אותם מיד לאחר לידתם בחכת רשת עדינה למיכל נפרד.

 

אז מה היה נושא העבודה? ראשיתו היה כמובן ברעיון. דגי הגופי הם דגי מים מתוקים. הרעיון שעלה במוחו הקודח של הנער היה לבדוק האם דגים אלו יכולים להסתגל לחיים במליחות של מי ים. מקריאה למדתי שיש הבדלים פזיולוגיים משמעותיים בין דגי מים מתוקים לבין דגי מים מלוחים. השאלה שהעלתי לבחינה ניסויית היתה האם ניתן לסגל את הדגיגים למים מלוחים על ידי העלאה הדרגתית של ריכוז המלח במים. בכל יום יומיים העליתי את ריכוז המלח ב-0.1 אחוז. ושאלת החקר הייתה האם הדגיגים ישרדו ויתפתחו במים מלוחים - דהיינו האם הם יסתגלו? לאחוז הדגיגים השורדים הייתה בעיניי משמעות אבולוציונית אם וכאשר תשתנה סביבת החיים של הדגים.

 

ואכן חלק מהדגיגים אכן שרדו, מדדתי, ניתחתי מתחת למיקרוסקופ, רשמתי תוצאות, הסקתי מסקנות 'גאוניות' אותן ניסחתי בעבודת חקר בהיקף של מחברת 40 דף, עם חישובים ושרטוטים לתפארת. הייתי בטוח שזו עבודה מעולה שתזכה לשבחים של עובדיה. לקח לו לבדוק את העבודות איזה שלושה חודשים ואז בחר בכעשרה תלמידים שיציגו וירצו בפני כל הכיתה על העבודה שלהם. זכורה לי עבודה אחת על יחסי כנימות ונמלים בטבע ואחרת של תלמיד שחקר יכולת רגנרציה של תולעת שטוחה בשם פלנאריה. הוא חצה אותה בחתכי אורך ורוחב ובדק את כושרן של כל פיסה להצמיח תולעת שלמה. שתי העבודות האלו לא היו בכלל מקוריות והן היו בעצם חזרה על ניסויים שפורסמו בספרי לימוד. למרות זאת  זכו לשבחים של עובדיה. גם האחרים שהציגו בפני הכיתה את עבודותיהם זכו להערכה לאחר שעובדיה חקר אותם שתי וערב בהרצאה שלהם, כפי שהיטיב לעשות - הוא היה אחד מהמורים היותר ביקורתיים שידעתי.

 

ניסוי רגנרציה של פלנריה - הלוואי עלינו


  בתחילה נעלבתי שלא בחר בי להרצות על העבודה שלי, אבל לאחר שהחזיר לי את מחברת העבודה הבנתי - היא הייתה מלאה בהערותיו, כתובות באדום. הוא ירד עלי כפי שאף אחד לא עשה לי מעולם. אבל הוא כנראה לא רצה להשפיל אותי בפני כל הכיתה, למרות שבאופיו נהג לרדת על תלמידים בציניות האופיינית לו. זה היה בבית ספר שהאידיאולוגיה שלו הייתה בסקלה של עשר - 8 לתלמיד הטוב, 9 למורה ו-10 לאלוהים. הציונים שלי בבחינות שלו בדרך כלל נעו בין 8 פלוס לתשע מינוס. והיה אצלו הבדל בין 8+ לבין 8(+), שזה אומר כי 9(-), זה כמעט כמעט תשעים. בממוצע הציונים שלי היו מהגבוהים בכיתה ולכן לדעתי לא רצה לבייש אותי בפרהסיה על העבודה. אגב בבגרות עצמה קיבלתי ציון עשר בביולוגיה כמו במתמטיקה. כלומר על לפי הפילוסופיה של בית הספר שלי אני אלוהים קריצה

 

אבל מההערות שרשם לי בעבודה, אני זוכר עד היום את השתיים העיקריות:

 

א. "בתזה שלך יש טעות יסודית - בדקת 'השרדות' ולא 'הסתגלות' . הסתגלות פירושה יכולת להעמיד צאצאים ודור המשך במים מלוחים, וזאת לא הוכחת!

 

ב. "העבודה שלך לוקה בחוסר יסודי. לא השוות במקביל את הדגיגים בניסוי לדגיגים שהתפתחו במים מתוקים. כלומר חסרה ביקורת לניסוי ובמדע כידוע הביקורת חשובה אפילו יותר מהניסוי".

 

והוא צדק. נעלבתי, אבל ממנו למדתי מחקר מדעי ראוי מהו.

 

בוודאי אחדים כאן כבר חושבים לשם מה אני חופר על עקרונות מחקר מדעי. כי הם בוודאי מתפוצצים מסקרנות לפרטי הניסוי שערכתי בישרא, אשר הקפיץ את הבלוג הזה מאמצע העשיריה השלישית לאמצע העשיריה הראשונה בשבוע אחד (ובו פורסם רק פוסט אחד). אז אומר שתאלצו להאזר בסבלנות. ראשית כי הניסוי עדיין לא הסתיים ולא מפרסמים עד שמברכים על המוגמר. שנית, אתם מבינים בוודאי שמדובר בפיצוח סודות מדינה כמוסים של ישראבלוג ואני לא מתכוון לגרום עכשיו לכאוס תחרותי בין בלוגרים.

 

ובנוסף אני מודיע שאציג כאן את כל תוצאות הניסוי לכשיסתיים, אבל לא את השיטות הניסוייות שישמרו בכספת אצל קנקן. אבל כפי שבעבר המנויים בבלוג קיבלו בונוסים שנשלחו אליהם אקסטרה במייל. בונוסים כמו מתכונים מצמחי בר, חומר על צמחי מרפא, ותוספי העשרה  על דיאטת הזון - יתכן שאשלח למנויים באופן בלעדי במייל חומר נוסף הקשור לניסוי הזה בישרא. וכן, אני לוקח בחשבון שחלק מאלו שלא חידשו את המנוי שלהם לאחר המחיקה, היו כאלו שנרשמו רק בכדי לקבל את הבונוסים האלו בעבר לשון. אז אולי יהיו כאלו שיאמרו עכשיו שאני מנסה לסחוט מנויים, אבל אתם ממש ממש לא חייבים רק בשביל לספק סקרנות חד פעמית. זהו בלוג רציני שלא זקוק לכנות עצמו 'בלוג הגרלות' כדי לככב בראש רשימת הפעילים. ובעצם לא הניסוי שערכתי הוא העיקר בפוסט הזה, אלא דיון בעקרונות הניסוי המדעי.

 

אחזור כשיושלם הניסוי.

 

נכתב על ידי קנקן התה , 25/4/2015 08:02  
68 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Ob5cur3d ב-28/4/2015 01:08
 



חידה - מי ימצא המשותף?


באופן בלתי נסבל, יום הזכרון לחללי ישראל שכולו שכול ואבל הוא גם היום שבו נשמעים במקבץ השירים היפים ביותר. כבר אמרנו שהשירים היפים הם עצובים? וביום הזכרון השמיעו שיר נפלא שכתבה רחל שפירא והלחין נחום היימן - אנשי הגשם שמו:

 


 

קישור: https://www.youtube.com/watch?v=uzKPztQ6JW8

 

בשיר המסתורי הזה יש מכנה משותף לשיר יפה ועצוב אחר פנקס הקטן שכתב דן אלמגור והלחין מתי כספי

(רמז לשאלה מה המשותף - חפשו את השורה)

 

 

 

קישור https://www.youtube.com/watch?v=DEgLaiObq8g

 

מיהם אנשי הגשם שלך?

 

 

ניתוח השיר.

 

נכתב על ידי קנקן התה , 23/4/2015 23:43  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



נסוי כלים


 

לא, הבלוג עדיין בסטטוס של פסק זמן. הפוסט הזה הוא רק ניסוי כלים, כדי לבדוק תלונה של טליק שלא הצליח להעלות תמונות בבלוג שלו וקיבל הודעת טעות. אז הרי אני מנסה להעלות תמונות שלי כניסוי לבדיקת העניין.


 



 

(תמונה מפוסט אחרון 'סיבה למסיבה' שפרסמתי בבלוג תמונת ראי -לרשומים בלבד)

 

 

 

אגב ובלי קשר לכותרת הפוסט, אני עורך בימים אלה ניסוי מעניין מהחיים, שעשוי להיות לו השלכה ומידת עניין לבלוגרים כאן בישרא. לא אפרט עכשיו יותר מכך, אך אם יצליח הניסוי - יוקדש לו פוסט מיוחד ולמנויים תשלח הודעת עדכון מיוחדת בבוא העת.

 

עד אז, להתראות.

 

נכתב על ידי קנקן התה , 20/4/2015 02:52  
37 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-25/4/2015 12:41
 



קולו של בלוגר שירד מנכסיו בישרא


 

תודה לקומץ ידידי שנותרו בישרא, על התגובות החמות לפוסט הקודם ועל העידוד. אוהב אתכם אבל לאור המצב אני נאלץ להכריז על

 




 

 

זה לא מצב של קבע, גם לא פרידה. רק הוצאתי לעצמי כרטיס צהוב. אז עדיין אין מקום להוציא ממחטות.

 

* והפעם זו לא תקלה, אני חסמתי את התגובות.


 


 

אבל ממשיך לכתוב בבלוג תמונת ראי.

ולמנויים שם מצפה פוסט מרגש.


נכתב על ידי קנקן התה , 15/4/2015 16:11  
קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

125,139
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)