לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אני נגד. ככה. הבלוג של זיו בנענע10


יש עמוד אודות :)

כינוי:  colaholic

בן: 53



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

11/2013

מתכון מצולם לחמין. הטשולנט שלי בשלבים והסברים


סופסוף הגיעה השבת הראשונה והנכונה לטשולנט אמיתי, חם, מהביל, כהה, חונק ומחמם שמיכות כנדרש. הנה המתכון שלי, עם תמונות, שלבים והסברים.


מצרכים לסיר גדול ועמוק. מספיק לכ-12 איש, אולי יותר,עם תוספות של סלט כרוב ושניצל וינאי ליד...

 

מה צריך לצ'ולנט:

  • 250 גר' שעועית לבנה יבשה מושרית ללילה. לשקול לפני ההשריה...
  • 250 גר' גריסים או חיטה כנ"ל להשריה
  • חצי כוס עד כוס שעועית אדומה כנ"ל להשריה
  • 2 קילו בשר כתף טרי (צלי כתף, שייטל, כף) חתוך ל-6-8 חתיכות גדולות *הערה מתקדמים למטה
  • 6 שוקיים עוף
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 10 תפו"א בינוניים קלופים (2 מתוכם חתוכים לקוביות גדולות (4-6 חלקים כל אחד)
  • 2 כפות עד חצי כוס דבש
  • 20 שזיפים מיובשים (200 גר' בערך) מושרים בקערת מים קרים חצי שעה
  • 3-4 ג'חנונים קפואים למחצה
  • 1 קישקע מוכן - לא חובה
  • תבלינים: פפריקה, כמון, כורכום, מלחפלפל
  • אופציות: חצי כוס עד כוס גרגירי חומוס, שעועית בובס (גדולה מאוד)

מה צריך לקיגל או קניידלע:

  • שתי כוסות קמח רגיל או חצי רגיל וחצי תופח או חצי רגיל וחצי סולת
  • שתי כוסות מים
  • בצל מטוגן
  • שני תפו"א אדמה מגוררים דק וסחוטים היטב
  • קובית של מרגרינה או מחמאה. מומלץ במקום על שתי כפות שמאלץ
  • מלחפלפל, פפריקה למי שאוהב

ההכנה:

להשרות לילה לפני את הקטניות עם חצי כפית סודה לשתיה. כל סוג בקערה נפרדת.


לשקף בצל אחד קצוץ. להוסיף את הבשר ולסגור אותו כמה דקות. להוציא את הבשר. להוסיף את שאר הבצל הקצוץ ואת השזיפים לטגן עד להזהבה של הבצל. השזיפים יתנפחו ויתחילו להוציא מעט מיץ.


עכשיו נכניס פנימה 2 כפות גדושות של פפריקה, 1 כמון ו-1 כורכום. 2 כפיות של פפריקה חריפה לאוהבי החריפות, 2-3 כפיות פלפל שחור ו 3 כפות מלח. לערבב היטב 2-3 דק'. להוסיף חצי כוס מים. לערבב שוב. להניח בתחתית הסיר את פלחי תפו"א. על זה 3-4 חתיכות בשר. בצד אחד של הסיר לשים בערמה צמודה לדופן 2/3 מכמות השעועית. בצד ממול את הגריסים או החיטה.


על זה נסדר יפה את התפו"א השלמים (שלא יהיו גדולים). אחד על השני. ובין לבין את שוקי העוף ושאר הבשר. על התפו"א נמזוג את הדבש. נפזר מעל את שאר הקטניות בדגש לשעועית האדומה והחומוס. יכול להיות שיישארו גריסים ושעועית לבנה מיותרים. הכי חשוב למלא את הסיר עד ל-7-10 ס"מ מהמקסימום. בזמן סידור השכבה השנייה אני ממליץ להשאיר מעין גומחה במרכז. שהקטניות יהיו מסביב. למלא במים עד לגובה הקטניות. זה יישמר עבור הקיגל או הקניידלע. נשים במרכז את הקניידלע (ההכנה פשוטה: מערבבים הכל לעיסה נוזלית), ומסביב צמוד לדופן את הג'חנונים או את הקישקע.


לבשל ברתיחה עדינה כשעה וחצי עד שעתיים. לפני ההכנסה לתנור להוסיף ביצים שטופות בין הקניידלע לג'חנונים.

להכניס לתנור או על פלטה בחום 100-120 לכל הלילה. מישהו צריך לא לישון ולבדוק כל שעתיים את המים. להוסיף תמיד. איך יודעים שהחמין מתבשל היטב? לפי הריח! אם יש באמצע הלילה ריח חזק וטוב של חמין שחום ושרירי שמגיע עד לשכנים זה עובד. אם לא אז להגביר את חום התנור ב-20 מעלות. הצבע הכהה והחזק בדרך כלל מתקבל שלוש שעות לפני האכילה.


טיפים:

  1. אלו הרבה מאוד מרכיבים לסיר צ'ולנט אחד. לי יש סיר גדול של 12 ליטר. תפחיתו כמויות לפי הטעם שלכם וגודל הסיר.
  2. קטניות שהושרו במים ונשארו עודפות, אפשר להקפיא לפעם הבאה.
  3. אם שכחתם להשרות את הקטניות בזמן, שפוט תבשלו בהרתחה כשעתיים.
  4. קישקע אני מכין בסיר נפרד, ממש לא מעל החמין. קישקע בבני ברק מוכן מסולת וקמח עטוף בנייר אפייה ואפוי או מבושל בצ'ולנט. זו גם שיטה טעימה.
  5. בחום של 80-100 מעלות ללילה אין צורך להוסיף עוד מים, אבל הצ'ולנט יוצא בהיר יחסית. בכל אופן עבורי המבחן הוא הריח.
  6. בשר למתקדמים: שפיץ שייטל, החלק של הצלעות שמחבר בין האנטריקוט לצוואר 

 

בצלים, שזיפים ותבלינים
נוסיף בשר טרי
נרכיב את הקיטניות
תפו"א, בשר, שוקיים ודבש
נכין את הקיגל או הקניידלע
נשים במרכז הסיר עם הג'חנונים והביצים
זה מוכן (נארה טוב יותר עם הסיר החדש)
בהגשה תפו"א ובשר בעיקר
ג'חנונים וקיגל
בהגשה, כל השאר
בהגשה, כל השאר...ההמשך
מי אמר אני ולא קיבל?!
התמונה הכי טובה שיש לי לקישקע לפני הפריסה להגשה


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

נכתב על ידי colaholic , 28/11/2013 13:31   בקטגוריות מתכונים, העולם שלי  
הקטע משוייך לנושא החם: אחרי הסערה
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של riwrcbdgnfb ב-1/2/2015 14:55
 



מתכון לAebleskivers - סופגניות "תפוחים" דניות לחנוכה


Aebleskivers תודו שזה נראה מעולה
Aebleskivers תודו שזה נראה מעולה

השנה שוב נסע עם הילדים לחגוג עם המשפחה של האחת בקופנהגן את חג הכריסמס שלהם. כל הסיפורים על השנים הקודמות בבלוג, כולל קרבתי לבורא עולם בגלל טבעת זהב אחת מיותרת. לחג הזה יש מאכלים ששמורים רק לחג הזה, ממש כמו אצלנו ובשאר העולם, אבל גם כאן עולה התהייה, למה רק בחג הזה?




יש להם סופגניות קטנות ומשובחות כאלו, שזוכות לשם אוּבְּלְסקיוּאֵה Aebleskivers ובתרגום חופשי זה סופגניות תפוח כי כנראה זה נראה כמו תפוח. בסופר אפשר למצוא אותם קפואות בשקיות של 50. מאוד מפנק בחורף. יוצא מהמקפיא ישר לחימום קצר. תענוג ואל תבזבזו על הילדים.


העשייה על מחבת ברזל כבדה וייעודית לכך, ישירות על הגז. האכילה עם ריבת אדומה וחמצמצה, אבל הכל הולך, גם שוקולד, גם קצפת. חגיגה.




מה נקנה?



  • את המחבת. לא יודע איפה יש אבל תבקשו שיביאו לכם מחו"ל, זה יותר שווה מקפוצ'ון של AE.

  • ¾ 1 כוסות קמח

  • 2 כפיות שמרים יבשים

  • ½ כוס סוכר

  • ½ כפית הל טחון (לא חובה) אפשר להחליף בקינמון

  • 50+50 גר' חמאה

  • 1 כוס ריויון או חלב

  • 2 ביצים טרופות

  • כמה שבבי שוקולד מריר

  • אבקת הסוכר


להכנה:


נערבב בקערה את היבשים: קמח, סוכר, שמרים והל-קינמון. בסיר עמוק ורחב, נחמם בחום נמוך 50 גר' חמאה והריויון-חלב יחד (70-80 מעלות אם יש לכם מד חום לבישול). נוסיף את היבשים ונבחש כל הזמן.




עכשיו נוסיף את הביצים הטרופות ונבחש שוב, כל הזמן על הגז. נעביר לקערה ונכסה בניילון נצמד למשך שעה פלוס עד שיכפיל את הנפח. זה מתקבל כבצק חצי נוזלי.


זה המחבת :) רואים שהוא עתיק
זה המחבת :) רואים שהוא עתיק

נחמם את המחבת על אש בינונית, ונוריד לאש נמוכה. זה מהניסיון שלי. את שאר החמאה נמיס במיקרו, ונשתמש להבריש את השקעים במחבת. בכל שקע נוסיף בכף או מצקת קטנה, תערובת שתכסה בערך 80% מנפח השקע, ואחרי 2 דקות נהפוך בזהירות את החצי התחתון האפוי עמו פנקייק. תשתמשו בסכין חדה או בכפית. אחרי השלושה הראשונים כבר תבינו את העסק.




אפשרות נוספת היא שבב שוקולד בתערובת שבמחבת, קרי נוסיף תערובת לשקע אחד, ובמרכז נשים שבב שוקולד.


זה מוכן לאכילה מיידית. אבקת סוכר למעלה ולא לשכוח את הריבות.




בתאבון רב לכם וחג XMAS או חנוכה שמח לכל החוגגים. 


עוד כמה תמונות מהרשת (שלי יצאו נורא ואיום ונורא)


בכללי ככה נראה הבצק
בכללי ככה נראה הבצק

4094173054_afb8586e8b_b
אפילו מרשמלו דחפו בפנים

****


תבואו לאכול. שתפו עם החברים שנוסעים לשם להביא לכם מחבת.




לקטע המלא...
נכתב על ידי colaholic , 26/11/2013 10:13   בקטגוריות מתכונים  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של NettaConfetta ב-30/11/2013 13:08
 



אייל גולן בלי הפיקסלים. זו התרבות שלנו?


WYSIWYG במושגים טכניים זה What You See Is What You Get ואומרים ווי-זי-וויג במילה אחת. זה הכלל במקרה הזמר המפורסם, אין סודות נסתרים, או הפתעות אמיתיות, לפחות לא לי. וכן, זה מאוד עניין אותי לדעת מיהו הזמר שמאחורי הפיקסלים, וכמו כולם ידעתי שזה אייל גולן ואבא שלו. בניגוד לאייל גולן, אבא שלי לא מספק לי קטינות בנות 15, הוא לא פות מנג'ר, גם לא דואג לסמים ואורגיות כמו כל אבא נורמלי, אפילו לא מארגן בקטנה מסיבות זימה. על תכשיטים אין בכל מה לדבר. אבא גולן למופת. 

זו תרבות אחרת שאני לא שותף לה, אולי זה התפתחות בשלב האבולוציוני של הישראלי המצוי אחרי שני דורות רותחים ומבעבעים בכור ההיתוך, אולי זה השלב לפני כור המצרף שלנו. אני לא יודע להאשים את הבנות שהיו בסיפור כמו גרופיות בכל מקום אחר בעולם. ככה חינכו אותם בבית, בבית הספר, בסביבה החברתית שלהן, וכולם רק הלכו אחרי צו האופנה המעודכן, זה שדוחפים לנו בגרון בכל מקום בעולם, הצו להיות "כוסית".




בגיל 15 או דומה, אחרי כל השנים מיום היוולדם, ואפילו הבנים לא רק הבנות, כולם נחשפים לשיטה של מודל היופי הנדרש, גודל הציצי הנדרש, התחת הסקסי והמוחצן, הבוטוקס, הניתוחים הפלסטיים בגיל העשרה להידמות למודל פוטושופ כזה או אחר, "לצאת" עם מפורסמים כי ככה מקבלים את ההכרה, ובעיקר הסקס המצולם, הזמין הישיר והלא מרומז למכור לנו את אשליית הקיום הבלתי נמנע. כולן רוצות להיות כוסיות, כולם רוצים להיות כוסונים וכולם רוצים להיות. הכי חשוב להיות, ותודה לתרבות ערוץ 2 של כוכב נולד ושאר הדרעקס. התרבות הזו השתכללה כל כך וחצתה את הגבולות גם בעיתון הארץ שהשתמש בסקס בוטה לקדם את עצמו. כל אלו, הם המעודדים הרועמים בקוליסיאום של החיים בו אנו שוחטים את התרבות והמורשת.




כבוד, המון כבוד, לעולם יקבל כבוד
כבוד, המון כבוד, לעולם יקבל כבוד


אני יודע בוודאות רק שני דברים בהקשר של "אייל גולן המלך" או "ה-זמר" המפורסם הזה. האחד די פשוט, גבר באמצע שנות חייו בגילאים של 40 ומעלה לא יכול לקיים מין "בהסכמה" עם בנות עשרה צעירות מאוד, כי אין שם הסכמה. בגיל העשרה לא יודעים להסכים, יודעים "לזרום", ויש כאן אחריות אחת בלבד, בלתי ניתנת לפרשנות כי הבגיר, אחראי בלבד למנוע כל סיטואציה כזו. אם היא רוצה, הוא צריך להגיד לא. זה כל כך פשוט. פער הגילאים כאן משחק תפקיד עיקרי בשיקול הדעת והאחריות שבאה עם הניסיון. אם הפרסומים נכונים והאבא שלו "סידר" לו ולחבריו את הבנות, הוא צריך להיענש כמו סרסור. כן, אני לחלוטין מאשים את רפיונה הציבורי ורכיכתה של מערכת המשפט הישראלי באי מניעת התרבות הזו. תגידו אתם, כמה פסקי דין קראנו על עברייני מין שיוצאים בעבודות שירות או עונשים קלים מדי? משרד המשפטים לא מייצר שינוי חוקתי לענישה הולמת, אין שינוי תפיסה במלחמה בעברייני מין, ואני לא אומר שהזמר הוא עבריין מין. זה בית המשפט ייקבע אם יגיע לכדי כך.




הדבר השני הוא שאין חשיבות לצו איסור פרסום כשזה מגיע לאנשי מפתח, דמויות ציבור. המידע זולג בכל מקרה, והמערכת במילא לא המדינה לא טורחת לאכוף את הצו הזה ולהעניש את המפירים. צו שכזה מכתים את כל הענף אליו שייך אותו מפורסם, וחרושת השמועות עושה כל כך הרבה נזק מתועלת, שהגיע הזמן לשנות את החוק והצו הזה שניתן בקלות רחבה מדי. זה לא אירוע ביטחוני שדורש שמירה על סודות מדינה או חקירת משטרה רגישה ביותר, או עבור הגנה על ילדים וקטינים. זה סתם צו שניתן כנגד זכות הציבור לדעת, ובאירועים כאלו יש חשיבות לדעת, בדיוק כמו פרסום שמות אנסים מורשעים ופדופילים. חובת האזהרה על בציבור. אור השמש שורף וזו מטרת הפומביות, לשדר לעולם כי אין מה לפחד מהאיש שמאחורי הפיקסלים, המדינה שומרת על המתלוננות.




זהו נרגעתם קצת מאייל גולן והאירוע הכי חשוב במדינה? כי לא שמתם לב שביבי שרף את הקשרים עם ארה"ב, וכמו תמיד זה עולה לנו ביוקר רב, ובעוד ככה וככה חודשים הוא יתרפס וייסע לשם ויבטיח כל מיני הבטחות שלא יקיים ושוב חוזר המעגל. על זה אנחנו כמעט ולא מדברים. כולה מדיניות החוץ הכי חשובה שיש לישראל בעולם. רק נכנס לתפקידו השר ליברמן, וכמו במעשה השרפרף של הטורקי הוא בחר להעליב את הנשיא הצרפתי ולא התייצב לארוחת הערב איתו. כל אחד בעולם יקבל מליברמן את מנת ההשפלה האישית שלו. גם לפיד הבריז, כי זה לא ממש חשוב לפגוש הנשיא הצרפתי בישראל, עדיף לפגוש את הנשיא בצרפת. אף אחד לא רואה בתמונה הזו כי שרי ממשלת ישראל לא ממש סופרים את ביבי ולא טורחים להעניק את הכבוד הנדרש ממשלה לאורח כל כך חשוב? מישהו מתייחס כי ביבי לא שולט בממשלתו?




מאחורי הפיקסלים של תקציב המדינה וספר עב הכרס לגנב המתחיל בפוליטיקה, עברו עוד כמה וכמה מאות מיליונים להתנחלויות. עוד קצת עבר לחרדים אפילו שהם כבר לא. 150 מיליון ₪ העביר לפיד למשלחת האולימפית לחמש שנים, העיקר שאין כסף לחופשת לידה לאבות טריים. מי חושב שהכסף האולימפי יגיע ברובו לספורטאים ולא לעסקנים, לטיסות, לאירוח, לכיף הגדול של החיים? מאחורי הפיקסלים האלו יש צו איסור פרסום חמור של משרד האוצר. הכסף עובר "לסעיפים" ו"להסדרים", אבל הם לא מוכנים להגיד מה עושים איתו, מי מנהל אותו, כמה הולך למטרה של הסעיף וכמה ל"מנגנונים". אין שקיפות בתוכניות של האוצר, ותקציב המדינה מתנהל מאורי פיקסלים ענקיים ושחורים וחשוב יותר לדעת מיהו הזמר המזרחי, השופט בתוכנית ריאליטי עלובה.




הפיקסלים האלו מסתירים את הכישלון בכלכלת ישראל. לא מדברים על כך שרק לפני חודש פורסם כי האבטלה בישראל היא 20 אחוז, מתוכם 12 אחוז בלתי מועסקים שאינם ניגשים ללשכת התעסוקה. לא מדברים על התכווצותו הרצופה של המשק הישראלי בשנות כהונתו ההרסניות של ביבי, ועל כך ששקרי הלמ"ס מספרים בקביעות על עלייה פיקטיבית ברמת החיים כאשר מצד אחד המחירים עולים ומצד שני המשכורות קפואות כבר למעלה מעשור. לא מדברים. אף אחד לא שואל איך אפשר לבנות כאן 500 אלף דירות בעשור הקרוב, להשלים את הדרישה השנתית, לכסות על הבור הגירעוני במלאי הדירות, ולהדביק את קצב הגידול. אין לנו מספיק חברות לבנייה, אין מספיק פועלים, אין תהליכים מתקדמים להפרשת קרקעות והכי גרוע, אין תשתיות תחבורה. בלי תשתיות תחבורה להסעת המונים לא ניתן לבנות כאן יותר. אין תכנון למגה עיר, למטרופולין גוש דן. הממשלה יודעת את זה ומפחדת מהאמת שנשלטת מאז 1996 על ידי ביבי. מאחורי הפיקסלים של הסתרת המידע "שיפגע בבחירות הבאות", לא מספרים לנו דבר. אנחנו רק הבנקט האילם של הטייקונים שמפעילים את הממשלה.




גם על כישלון תפיסת ערכות המגן והעתיד השחור משחור שביבי מנסה שנים ארוכות להפחיד אותנו. איראן אירן רצה קדימה, העולם רץ לידה יד ביד, ורק ביבי מאחור, ישראל מאחור. אנחנו יודעים מי ירוויח ומי יםסיד במירוץ הזה. הרי יותר קל ופשוט והגיוני להיות שותף לתהליך מבפנים מאשר לצווח מבחוץ. באמת אי אפשר היה להגיד שאנחנו מאמצים בחום את התהליך מול האיראנים ורק אחרי שהוא ייכשל להגיד לעולם "אמרתי לכם, ואז לקבל לגיטימציה מלאה לכל פעולה נדרשת? עכשיו אף אחד לא יפעל איתנו וגם אנחנו לא. חלון ההזדמנויות סגור כמו בממ"ד.




יש גם שוליים לחדשות היומיות שלנו. ח"כ מירי רגב שוב מנסה מעשה מגונה בחוק ובאזרחות בעזרת הכנסת. הרימה דיון בזוי ומקולל נגד חושפת השחיתות ובעד ראש העיר הנחקר שלה, החבר שמעון גפסו. היא ממשיכה להקל על עברייני קרקעות ומפירי חוק בוטים ולהכשיר את גני האירועים הבלתי חוקיים. השאלה היא למה? להמ יש לנו מירי רגב בפוליטיקה ולמה לאף אחד זה לא מזיז? אולי כי כולם לומדים ממנה איך עוזרים לחברים? אבל זה בשוליים, לא ממש חדשות, "כולם עושים את זה". אלו הנורמות שלנו, מיהו הזמר שמאחורי הפיקסלים.




אנחנו מדינה בהפרעת קשב חמורה. חמישה אנשים שרפו עצמם למוות בגלל מצוקות כלכליות, קטנות, ריקניות, מתגמדות מול המיליארדים שמחלקים לטייקונים מהכסף שלהם, ואנחנו עסוקים במה שקל להבין, צהוב ומציצני חשוב מכל הדברים האחרים. אובדן הדרך הושלם, המורשת נקברת ואין מנהיג בעם. ואולי זה סוף 40 שנות המדבר של ישראל שמגיעות לקצן? הלוואי.


 


****

זה לא כואב לעשות לייק :-)



נכתב על ידי colaholic , 21/11/2013 13:25   בקטגוריות אקטואליה, רכילות  
33 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רון ב-28/11/2013 14:37
 





9,935
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אקטואליה ופוליטיקה , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לcolaholic אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על colaholic ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)