בועון החליטה להכין קציצות, פתיתים ורוטב כי החצי התלונן שהקציצות בבזק מגעילות.
==============================================
רכיבים לקציצות
8 גרונות הודו/1 קילו בשר הודו טחון
250 ג' עדשים חומים מושרים במים
250 ג' שעועית ירוקה בפולים מושרית במים
2 פרוסות לחם [עדיף של חלה] מפוררות
250 ג' קמח/אבקת תפוחי אדמה/קורנפלור
מלח פלפל לפי הטעם
רכיבים לרוטב
300 ג' אפונה
300 ג' תירס בגרגירים
חצי פחית רסק עגבניות
שלושה ביצלים בינונים קצוצים גס
8 שיניים שום
200 ג' פטריות קצוצות קטן
תבלינים לפי הטעם
*הכנה של הפתיתים לפי איך שכל אחד יודע ואוהב.*
=============================================
אופן ההכנה לקציצות
את ההודו, השעועית והעדשים מכניסים למטחנת בשר/למג'ימיקס עד לקבלת עיסה יחסית אחידה.
מוסיפים את הלחם המפורר ולשים.
מוסיפים את הקמח למערבבים עד לקבלת עיסה לא דביקה.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים טוב-טוב.
מטגנים את הקציצות עד לקבלת גוון חום-כהה.
אם אינכם בטוחים שהקציצות מוכנות, למרות הגוון, עם סכין עושים חתך קטן בכל קציצה ובודקים את הבפנים שלה.
בועון, אישית, חותכת כל קציצה והופכת על הצד של החתך בכדי להיות בטוחה.
אופן הכנת הרוטב
במחבת גדולה או סיר מטגנים את הבצל והשום על לשקיפות חלקית של הבצל.
מוסיפים את הפטריות, האפונה והתירס וסוגרים את המכסה לעשר דקות.
לאחר עשר דקות מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות ושתי כוסות מים חמים עם התבלינים.
מערבבים טוב-טוב וסוגרים את המכסה לשמונה דקות.
לאחר שמונה דקות מערבבים היטב ומכבים את האש.
בועון מוסרת:
בתיאבון!