לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

יש לאפריים סבתא. ויש לה ברווזים.


להתקדם תוך כדי בועה....


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2011

בועון מבשלת - קציצות, פתיתים ורוטב


בועון החליטה להכין קציצות, פתיתים ורוטב כי החצי התלונן שהקציצות בבזק מגעילות.

 

==============================================

רכיבים לקציצות

 

8 גרונות הודו/1 קילו בשר הודו טחון

250 ג' עדשים חומים מושרים במים

250 ג' שעועית ירוקה בפולים מושרית במים

2 פרוסות לחם [עדיף של חלה] מפוררות 

250 ג' קמח/אבקת תפוחי אדמה/קורנפלור

מלח פלפל לפי הטעם

 

רכיבים לרוטב

 

300 ג' אפונה

300 ג' תירס בגרגירים

חצי פחית רסק עגבניות

שלושה ביצלים בינונים קצוצים גס

8 שיניים שום

200 ג' פטריות קצוצות קטן

תבלינים לפי הטעם

 

*הכנה של הפתיתים לפי איך שכל אחד יודע ואוהב.*

 

=============================================

 

אופן ההכנה לקציצות

 

את ההודו, השעועית והעדשים מכניסים למטחנת בשר/למג'ימיקס עד לקבלת עיסה יחסית אחידה.

מוסיפים את הלחם המפורר ולשים.

מוסיפים את הקמח למערבבים עד לקבלת עיסה לא דביקה.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים טוב-טוב.

מטגנים את הקציצות עד לקבלת גוון חום-כהה.

אם אינכם בטוחים שהקציצות מוכנות, למרות הגוון, עם סכין עושים חתך קטן בכל קציצה ובודקים את הבפנים שלה.

בועון, אישית, חותכת כל קציצה והופכת על הצד של החתך בכדי להיות בטוחה.

 

אופן הכנת הרוטב

 

במחבת גדולה או סיר מטגנים את הבצל והשום על לשקיפות חלקית של הבצל.

מוסיפים את הפטריות, האפונה והתירס וסוגרים את המכסה לעשר דקות.

לאחר עשר דקות מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות ושתי כוסות מים חמים עם התבלינים.

מערבבים טוב-טוב וסוגרים את המכסה לשמונה דקות.

לאחר שמונה דקות מערבבים היטב ומכבים את האש.

 

בועון מוסרת:

בתיאבון!

נכתב על ידי בועון , 27/9/2011 14:22   בקטגוריות בישול, בריאות, בועון החליטה ועשתה, חצי, להיות אישה, להיות האישה הקטנה מבחירה, פתיתים, אהבה ויחסים, אופטימי, קציצות הודו, רוטב עגבניות משופר, בתיאבון!, מתכון  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מישהו, משהו, אחד מהשלושה. ב-29/9/2011 07:41



כינוי:  בועון

בת: 32

תמונה




1,655
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , המתמודדים , שונות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבועון אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בועון ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)