רכיבים
* שלוש גמבות בשלושה צבעים חתוכות לרצועות
* שתי כוסות פתיתים מושרים במים חמים [לכדי חצי בישול]
* 400 גרם נבטים
* 180 גרם פטריות קצוצות
* שני בצלים בינוניים קצוצים דק
* חופן פטרוזיליה/בצל ירוק/עירית/ירק לבחירה קצוץ דק
* שמונה שיני שום חתוכות קטן
* רוטב צ'ילי מתוק [לפי הטעם]
אופן ההכנה
מחממים בווק [או סיר] גדול שמן וזורקים לשם את הבצל, הירק והשום עד לשקיפות קלה של הבצל.
מוסיפים את הגמבה והפטריות ומערבבים היטב.
[לאוכלי הבשר שבינינו, ניתן להוסיף בשלב זה 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות ובמקום לחכות ללהתרככות הגמה, לחכות להלבנת העוף]
לאחר התרככות קלה של הגמבה מוסיפים את הנבטים ואת רוטב הצ'ילי [לפי הטעם] ומערבבים היטב.
משאירים ל-15 דקות על אש קטנה ומערבבים מדיי כמה דקות.
בתיאבון!
=====================================================
בועון החליטה שהיא מכינה היום אוכל שקשור לנבטים ולרוטב צ'ילי מתוק.
ומה יותר שווה מפתיתים בסגנון של מוקפץ?
היה טעים וחבל שנגמר מהר.
ככה זה כשבועון חיה במשפחה של 5 נפשות [מתוכן, שני גברים רעבים]
בועון סוף.