לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

יש לאפריים סבתא. ויש לה ברווזים.


להתקדם תוך כדי בועה....


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

בועון מבשלת - קציצות, פתיתים ורוטב


בועון החליטה להכין קציצות, פתיתים ורוטב כי החצי התלונן שהקציצות בבזק מגעילות.

 

==============================================

רכיבים לקציצות

 

8 גרונות הודו/1 קילו בשר הודו טחון

250 ג' עדשים חומים מושרים במים

250 ג' שעועית ירוקה בפולים מושרית במים

2 פרוסות לחם [עדיף של חלה] מפוררות 

250 ג' קמח/אבקת תפוחי אדמה/קורנפלור

מלח פלפל לפי הטעם

 

רכיבים לרוטב

 

300 ג' אפונה

300 ג' תירס בגרגירים

חצי פחית רסק עגבניות

שלושה ביצלים בינונים קצוצים גס

8 שיניים שום

200 ג' פטריות קצוצות קטן

תבלינים לפי הטעם

 

*הכנה של הפתיתים לפי איך שכל אחד יודע ואוהב.*

 

=============================================

 

אופן ההכנה לקציצות

 

את ההודו, השעועית והעדשים מכניסים למטחנת בשר/למג'ימיקס עד לקבלת עיסה יחסית אחידה.

מוסיפים את הלחם המפורר ולשים.

מוסיפים את הקמח למערבבים עד לקבלת עיסה לא דביקה.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים טוב-טוב.

מטגנים את הקציצות עד לקבלת גוון חום-כהה.

אם אינכם בטוחים שהקציצות מוכנות, למרות הגוון, עם סכין עושים חתך קטן בכל קציצה ובודקים את הבפנים שלה.

בועון, אישית, חותכת כל קציצה והופכת על הצד של החתך בכדי להיות בטוחה.

 

אופן הכנת הרוטב

 

במחבת גדולה או סיר מטגנים את הבצל והשום על לשקיפות חלקית של הבצל.

מוסיפים את הפטריות, האפונה והתירס וסוגרים את המכסה לעשר דקות.

לאחר עשר דקות מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות ושתי כוסות מים חמים עם התבלינים.

מערבבים טוב-טוב וסוגרים את המכסה לשמונה דקות.

לאחר שמונה דקות מערבבים היטב ומכבים את האש.

 

בועון מוסרת:

בתיאבון!

נכתב על ידי בועון , 27/9/2011 14:22   בקטגוריות בישול, בריאות, בועון החליטה ועשתה, חצי, להיות אישה, להיות האישה הקטנה מבחירה, פתיתים, אהבה ויחסים, אופטימי, קציצות הודו, רוטב עגבניות משופר, בתיאבון!, מתכון  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מישהו, משהו, אחד מהשלושה. ב-29/9/2011 07:41
 



מצב רוח לבשל: פתיתים בנוסח אסייתי


רכיבים

 

* שלוש גמבות בשלושה צבעים חתוכות לרצועות
* שתי כוסות פתיתים מושרים במים חמים [לכדי חצי בישול]

* 400 גרם נבטים

* 180 גרם פטריות קצוצות

* שני בצלים בינוניים קצוצים דק

* חופן פטרוזיליה/בצל ירוק/עירית/ירק לבחירה קצוץ דק

* שמונה שיני שום חתוכות קטן

* רוטב צ'ילי מתוק [לפי הטעם] 

 

אופן ההכנה

 

מחממים בווק [או סיר] גדול שמן וזורקים לשם את הבצל, הירק והשום עד לשקיפות קלה של הבצל.

מוסיפים את הגמבה והפטריות ומערבבים היטב.

[לאוכלי הבשר שבינינו, ניתן להוסיף בשלב זה 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות ובמקום לחכות ללהתרככות הגמה, לחכות להלבנת העוף]

לאחר התרככות קלה של הגמבה מוסיפים את הנבטים ואת רוטב הצ'ילי [לפי הטעם] ומערבבים היטב.

משאירים ל-15 דקות על אש קטנה ומערבבים מדיי כמה דקות.

 

בתיאבון!

 

=====================================================

 

בועון החליטה שהיא מכינה היום אוכל שקשור לנבטים ולרוטב צ'ילי מתוק.

ומה יותר שווה מפתיתים בסגנון של מוקפץ?

היה טעים וחבל שנגמר מהר.

ככה זה כשבועון חיה במשפחה של 5 נפשות [מתוכן, שני גברים רעבים]

 

בועון סוף.

נכתב על ידי בועון , 25/9/2011 20:04   בקטגוריות בועון, בועון החליטה ועשתה, בריאות, להיות אישה, אופטימי, בישול, אסייאתי, משפחה, פתיתים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בועון ב-26/9/2011 10:19
 



כינוי:  בועון

בת: 32

תמונה




1,655
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , המתמודדים , שונות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבועון אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בועון ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)