לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

נשים חזקות


בעקבות עבודת שורשים על נשים במשפחתי- מתכונים ותפריטים שעוברים במשפחתי מדור לדור ( וגם כמה חדשים). אוכל שילדים אוהבים להכין ולאכול.( וגם קצת למבוגרים שמתארחים).


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

12/2012

דג סלמון ברוטב טריאקי קלי קלות


 

דג סלמון ברוטב טריאקי בקלות – הדג הג'ינג'י של קורל

מצרכים : דג סלמון , חמאה או מרגרינה בטעם חמאה , רוטב טריאקי מוכן מתוצרת קיקומן, סוכר חום

קונים דג סלמון חתיכה גדולה ללא ראש ועור וכ''ו . זה נראה כמו שניצל ענק ובצד אחד שלו יש עור . קונים גם רוטב טריאקי מוכן עדיף מתוצרת קיקומן .

מפשירים את הדג במקרר  בערך יום או לילה קודם . ממש לפני ההכנה מנקזים ומייבשים מהנוזלים שבאריזה. ( אם הצלחתם לקנות דג לא קפוא- זה עוד יותר טוב)

מחממים תנור לחום 200 מעלות בערך.

אם הדג הוא ענק ולא נכנס לתבנית תנור, חותכים אותו לשני חצאים. מניחים בתוך תבנית יריעת  נייר כסף . מניחים את חצי הדג בתוך נייר הכסף  כשעור הדג כלפי מטה מגביהים מהצדדים ומצמידים את נייר הכסף לדג כך שנוצרת מעין סירה פתוחה מלמעלה .  עושים כך גם עם החצי השני של הדג ומצמידים בתבנית לחצי האחר.

שופכים באופן אחיד על הדג רוטב טריאקי בערך חצי כוס או יותר .

מפזרים סוכר חום על הדג כמו שמפזרים שומשום . ( בערך כפית, )

מגרדים חמאה או מרגרינה בטעם חמאה ושמים חתיכות קטנות מאוד מפוזרות באופן אחיד על הדג . ( כחצי חבילה קטנה של חמאה – כחמישים גרם מקסימום ).

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בערך 200 מעלות ,חום בינוני עד גבוה במדף אמצעי . הדג צריך להיות בתנור עשרים דקות בדיוק – לא יותר ( כדי שלא יתייבש)

לא חייבים להגיש ממש חם . אפשר להגיש גם קר למחרת אבל בשום אופן לא לחמם שוב את הדג . זה מייבש אותו .

למי שמקפיד על דיאטה- אפשר לוותר על הסוכר החום ועל החמאה. עדיין זה טעים. אם קונים רוטב טריאקי מחברה שאינה קיקומן- אין צורך בחמאה ובסוכר.

נכתב על ידי נשים חזקות, אנשים חזקים. , 10/12/2012 15:14  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  נשים חזקות, אנשים חזקים.

בת: 26




הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנשים חזקות, אנשים חזקים. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נשים חזקות, אנשים חזקים. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)