דג סלמון ברוטב טריאקי בקלות – הדג הג'ינג'י של קורל
מצרכים : דג סלמון , חמאה או מרגרינה בטעם חמאה , רוטב טריאקי מוכן מתוצרת קיקומן, סוכר חום
קונים דג סלמון חתיכה גדולה ללא ראש ועור וכ''ו . זה נראה כמו שניצל ענק ובצד אחד שלו יש עור . קונים גם רוטב טריאקי מוכן עדיף מתוצרת קיקומן .
מפשירים את הדג במקרר בערך יום או לילה קודם . ממש לפני ההכנה מנקזים ומייבשים מהנוזלים שבאריזה. ( אם הצלחתם לקנות דג לא קפוא- זה עוד יותר טוב)
מחממים תנור לחום 200 מעלות בערך.
אם הדג הוא ענק ולא נכנס לתבנית תנור, חותכים אותו לשני חצאים. מניחים בתוך תבנית יריעת נייר כסף . מניחים את חצי הדג בתוך נייר הכסף כשעור הדג כלפי מטה מגביהים מהצדדים ומצמידים את נייר הכסף לדג כך שנוצרת מעין סירה פתוחה מלמעלה . עושים כך גם עם החצי השני של הדג ומצמידים בתבנית לחצי האחר.
שופכים באופן אחיד על הדג רוטב טריאקי בערך חצי כוס או יותר .
מפזרים סוכר חום על הדג כמו שמפזרים שומשום . ( בערך כפית, )
מגרדים חמאה או מרגרינה בטעם חמאה ושמים חתיכות קטנות מאוד מפוזרות באופן אחיד על הדג . ( כחצי חבילה קטנה של חמאה – כחמישים גרם מקסימום ).
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בערך 200 מעלות ,חום בינוני עד גבוה במדף אמצעי . הדג צריך להיות בתנור עשרים דקות בדיוק – לא יותר ( כדי שלא יתייבש)
לא חייבים להגיש ממש חם . אפשר להגיש גם קר למחרת אבל בשום אופן לא לחמם שוב את הדג . זה מייבש אותו .
למי שמקפיד על דיאטה- אפשר לוותר על הסוכר החום ועל החמאה. עדיין זה טעים. אם קונים רוטב טריאקי מחברה שאינה קיקומן- אין צורך בחמאה ובסוכר.