לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

נשים חזקות


בעקבות עבודת שורשים על נשים במשפחתי- מתכונים ותפריטים שעוברים במשפחתי מדור לדור ( וגם כמה חדשים). אוכל שילדים אוהבים להכין ולאכול.( וגם קצת למבוגרים שמתארחים).


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מקלובה ''בכאילו''


6 כרעיים או קילו ורבע בערך פרגית

להשרות בתערובת: חצי כוס סויה, 3 כפות מחוקות דבש, כף מחוקה גרגרי חרדל, כף פפריקה אדומה, 2 קוביות ג'ינג'ר קפוא, חצי כף שמן שומשום, 4 שיני שום קצוצות. להשרות לפחות שעה. לא לזרוק את המרינדה אחרי ההשריה.

ירקות:

2 תפוחי אדמה לקלף ולחתוך לפרוסות.

כרובית קטנה לפרק לפרחים( אפשר גם לבשל חצי בישול)

3 קישואים ירוקים כהים או רגילים בינוניים לקלף ולחתוך

חתיכה דלעת לקלף ולחתוך

אפשר כוס אפונה ירוקה מהפריזר

(3 בצלים גדולים קלופים חתוכים לשים בצד)

אפשרי- קוביות חצילים

העיראקים מטגנים את הירקות. לשומרי דיאטה ניתן לאפות בתנור עם מעט שמן.

מכינים אורז כרגיל.( אפשר טיפה פחות זמן)

מטגנים את העוף ומוציאים

מטגנים את הבצל בשומן העוף

מעליו שמים פרוסות דקות של תפ''א. מעל זה מחזירים את העוף. מעל העוף שמים את הירקות. מעל הירקות שמים את האורז.

בצד: לתוך שארית רוטב המרינדה מוסיפים 4 כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק. יוצקים מעל הסיר ומוסיפים מים כך שיהיה סנטימטר מעל האורז. לכסות ולהרתיח עד בעבוע.

לתנור 120 מעלות לאפות בערך שלוש שעות. 

אפשרות אחרת: לתנור 190 מעלות לשעה ואז לחמם לפני ההגשה.

נכתב על ידי נשים חזקות, אנשים חזקים. , 24/12/2014 14:57   בקטגוריות בשרי, ממטבחה של דפנה, עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
Avatarכינוי:  נשים חזקות, אנשים חזקים.

בת: 26




הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנשים חזקות, אנשים חזקים. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נשים חזקות, אנשים חזקים. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)