דינה דיש האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים
המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.
|
| 10/2013
אמפנדס במלית סמבוסק עירקי 
אמפנדס במלית סמבוסק עירקי - בצל מטוגן וחומוס שילוב יפה וטעים
חומרים לבצק
חצי ק"ג קמח 125 גרם מרגרינה - לבישול ואפיה 4 כפות שמן קנולה (או כל שמן רגיל אחר) 25 גרם שמרים - טריים רבע כפית מלח כ- 1 וחצי כוסות מים - מהברז
אופן הכנת הבצק
חשוב מאד להכין את הבצק יום קודם, להכניס למקרר ולהוציא אותו שעתיים לפני הכנת האמפנדס לערבב את הקמח עם השמרים, השמן, המרגרינה (רצוי להמיס במקרו כ- 1 דקה) המלח ובהדרגה את המים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק. להכניס לשקית ניילון גדולה - אין צורך להתפיח ולהכניס למקרר ללילה או למספר שעות.
חומרים למלית
2 בצלים גדולים וקצוצים קטן רבע ק"ג חומוס מושרה לילה קודם ומבושל במים עד להתרככות - לסנן את המים ולטחון במעבד מזון 2 כפיות כמון 2 כפיות כורכום 1 כפית צ'ילי גרוס וחריף (לא חובה) 2 כפיות מלח
אופן הכנת המלית
צריך להכין את המלית יום קודם ולהכניס למקרר במחבת גדול לטגן את הבצל לצבע זהוב בהיר להוסיף את החומוס הטחון ולהמשיך לערבב 3 דקות להוסיף את הכמון, הכורכום, הצ'ילי והמלח לערבב ולאחר 2 דקות להוריד מהאש להכניס למקרר ללילה או למספר שעות
אופן הכנת האמפנדס
לעבד את הבצק כ- דקה ולקרוץ עגולים בגודל כדור פינג פונג לפרוס בעזרת המערוך, לקחת עם כפית מתערובת המלית , לאסוף בצורך שקית, לכווץ, לקשור ענפי רוזמרין (שהושרו במים חמים) הערה - לא חובה לקשט ברוזמרין - זה יהיה יפה גם בלי לחמם שמן בסיר קטן ועמוק - ולשים בזהירות את האמפנדס - לטגן עד לקבלת צבע זהוב להגיש חם (אפשר לקרר ולהקפיא ובמידת הצורך להוציא שעה קודם ולחמם במתנור, אך לא במקפיא)
| |
| |