לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2014    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

3/2014

אוסובוקו שוק עוף בסלסילת חציל





מנה עיקרית ומרשימה דורשת מעט הכנה מתאימה לארוחת ליל הסדר


חומרים

3 חצילים צרים וארוכים - לחצות ולהוציא את תוכן החציל - כדי לקבל 6 סלסילות
6 שוקי עוף
1 בצל גדול - קצוץ
רבע כפית בהרת של קובה
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית מלח - גס

חומרים למלית - מסביב לשוק
1 עגבניה - קצוצה
2 בצלים ירוקים - קצוצים
5 שיני שום - קצוצות
רבע כוס נענע - קצוצה
רבע כוס כוזברה - קצוצה
חצי לימון - קצוץ קטן עם הקליפה
רבע כפית צ'ילי גרוס
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית בהרת - (תבלין של קובה)
רבע כפית מלח גס

אופן הכנת המלית

לערבב את כל החומרים עם התבלינים

אופן הכנה

בסיר רחב לצקת 3 כפות שמן לחמם מעט ולהוסיף את הבצל עם בהרת, פלפל שחור, לטגן עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את שוקי העוף, לטגן ולהפוך מידי פעם עד שהשוקים יזהיבו.

לשים כל שוק עוף בתוך סלסילת החציל, לקחת מתערובת המלית ולדחוס מסביב - ולפזר על כל סלסילות החצילים חצי כפית מלח גס.

לסדר בסיר, לצקת חצי כוס מים (באופן שווה) לשים על להבה נמוכה ולהביא לרתיחה.
לכסות את הסיר (במידה ולא ניתן בשל גובהם של השוקיים להעזר ברדיד כסף)
ולהכניס לתחתית התנור בטמפרטורה 125 מעלות, בבישול איטי כ- 4 שעות.
יש צורך מידי פעם לבדוק שהמים לא התייבשו וההפך במידה ויש יותר מידי נוזלים צריך להוציאם
לקראת הוצאת האוסובוקו מהתנור להוציא את הכיסוי - כדי לתת להם צבע זהוב.




.






נכתב על ידי , 22/3/2014 19:20   בקטגוריות מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)