לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2014    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

4/2014

מקלובת דגים גמבות תפו"א לימון כבוש בקארי






לאחר ניסוי ותעיה - יצא מתכון נפלא טעים וחגיגי בעיקר לאוהבי דגים


חומרים

אורז לבן מוכן מ- 2 כוסות - מתכון בקטגורית אורז - אורז לבן

פילה משני דגי מושט (אפשר לברק, מוסר וכו')
2 גמבות אדומות - פרוסות לטבעות
2 גמבות כתומות - פרוסות לטבעות
5 תפוחי אדמה גודל בינוני - קלופים ופרוסים עבה
2 בצלים גדולים - פרוסים לטבעות
2 פרוסות לימון כבוש לחתוך לקוביות - (ביתי או לקנות במרכולים)
4 שיני שום - קצוצות
שמן קנולה לטיגון - בהתאם לצורך
1 וחצי כפיות קארי
חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב חריף
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית מלח - גס
רבע כוס מים


אופן הכנת - הדגים

לערבב 3 כפות קמח מצה או פרורי לחם עם רבע כפית קארי, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית מלח
לייבש את דג הפילה, לתבל בתערובת הפרורים ולטגן במחבת עם מעט שמן חם משני הצדדים

אופן הכנת - הבצל


לחמם 1 כף שמן במחבת ולהכניס את הבצל, לתבל ברבע כפית קארי, קורט מלח, קורט צ'ילי - הבצל צריך לקבל צבע זהוב ולהוריד מהאש.

לרפד בנייר אפיה תבנית אפיה עגולה וקפיצית מס' 28 (אפשר כל תבנית אחרת בגודל בינוני)
לסדר את הגמבות בצורה צבעונית ויפה, מעל לסדר את פרוסות תפו"א , מעל את השום ולתבל בכפית קארי,
רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית צ'ילי וחצי כפית מלח.
מעל לשים את הלימון הכבוש והבצל שטוגן ומעל את הדגים המטוגנים
ובסוף את האורז.

לצקת רבע כוס מים ולכסות את התבנית בנייר אפיה ולהכניס לתחתית התנור לאפיה איטית בטמפרטורה 125 מעלות למשך 5 - 6 שעות,
מידי פעם לבדוק בעזרת כף ארוכה באם המקלובה קיבלה צבע זהוב - סימן שהיא מוכנה.




נכתב על ידי , 27/4/2014 18:02   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)