לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

9/2014

לחם פינוק - תמרים אגוזים וסילאן






כיף להתחיל את הבוקר בלחם פינוק - אגוזי מלך תמרים וסילאן

חומרים

1כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
חצי כוס מים פושרים - להמסת השמרים

שלושת רבעי כוס מים פושרים
2 וחצי כוסות קמח
חצי כוס קמח מלא
3 כפות שמן
1 כפית מלח
6 תמרים מושרים במים קרים 10 דקות - מגולענים וקצוצים
חצי כוס אגוזי מלך - קצוצים
4 כפות סילאן

אופן הכנה

להמיס שמרים, סוכר וחצי כוס מים פושרים לערבב - לכסות במגבת ולהשהות חצי שעה שהשמרים יתמוססו
להוסיף : קמח, קמח מלא, שמן מים ולערבב
להוסיף מלח - אחרי הקמח כדי לא להפריע לפעולת התפיחה
להוסיף אגוזים, תמרים וסילאן לערבב וללוש במשך כ- 10 דקות- הבצק צריך להיות רך אך לא דביק
להכניס לשקית ניילון גדולה ולסגור ולהשאיר במקום חמים לשעה להתפחה
ללוש שוב ליצור מעין כדור
לרפד בנייר אפיה (רק בתחתית) תבנית אפיה קוטר 21 - מסביב לשמן
להכניס את הבצק לתבנית - לפזר קמח ולעשות חתכים בעזרת סכין לקבלת צורה
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך כ- 45 - 50 דקות עד לקבלת צבע זהוב, אפשר לנעוץ שיפוד במבוק לבדוק שהלחם אפוי מספיק.



נכתב על ידי , 29/9/2014 18:59   בקטגוריות לחמים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)