
עוגת לימון תפוז מרעננת וטעימה כדאי להכין למרות שזה לא שיא
עונת התפוזים עדיין ניתן להשיג
חומרים לעוגה
5 ביצים - להפריד
1 כפית חומץ
2 כוסות סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ לימון - טבעי
חצי כוס מיץ תפוזים - טבעי
גרידת תפוז - מתפוז אחד
גרידת לימון - מלימון אחד
2 כוסות קמח תופח - מנופה
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
חומרים לגלזורה
חצי כוס מיץ תפוזים
3 כפות מיץ לימון טבעי
חצי כוס סוכר
גרידת תפוז - מתפוז אחד
גרידת לימון - מלימון אחד
חצי כוס מים + 1 כפית קורנפלור (לערבב שלא יהיו גושים)
אופן הכנת העוגה
להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף סוכר וחומץ
להוריד מהירות פעילות המקסר ולהוסיף חלמונים, שמן, סוכר וניל,
גרידות לימון ותפוז
ולסרוגין קמח ומיץ ולקמח
לשמן תבנית אפיה קפיצית מס' 26
לצקת את בלילה, לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות 50 דקות,
אח"כ להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד 20 דקות
לבדוק עם קיסם שהעוגה אפויה מספיק, במידה ויש צורך אפשר לאפות עוד מספר דקות.
לקרר.
אופן הכנת הגלזורה
בסיר לשים מיץ תפוזים, לימון, סוכר, גרידות לימון ותפוז ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד
להוריד את הלהבה ולהוסיף את המים עם הקורנפלור, לערבב כל הזמן שלא יווצרו גושים
לבשל כ- 10 דקות בערך
לנקב חורים בעוגה בעזרת שיפוד עץ
לצקת את הגלזורה בעודה חמה על עוגה קרה
להכניס למקרר