לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2015    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

7/2015

עוגת לימון תפוז מרעננת




עוגת לימון תפוז מרעננת וטעימה כדאי להכין למרות שזה לא שיא

עונת התפוזים עדיין ניתן להשיג


חומרים לעוגה


5 ביצים - להפריד

1 כפית חומץ

2 כוסות סוכר

חצי כוס שמן

חצי כוס מיץ לימון - טבעי

חצי כוס מיץ תפוזים - טבעי

גרידת תפוז - מתפוז אחד

גרידת לימון - מלימון אחד

2 כוסות קמח תופח - מנופה

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל


חומרים לגלזורה


חצי כוס מיץ תפוזים

3 כפות מיץ לימון טבעי

חצי כוס סוכר

גרידת תפוז - מתפוז אחד

גרידת לימון - מלימון אחד

חצי כוס מים + 1 כפית קורנפלור (לערבב שלא יהיו גושים)


אופן הכנת העוגה


להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף סוכר וחומץ

להוריד מהירות פעילות המקסר ולהוסיף חלמונים, שמן, סוכר וניל,

גרידות לימון ותפוז

ולסרוגין קמח ומיץ ולקמח

לשמן תבנית אפיה קפיצית מס' 26

לצקת את בלילה, לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות 50 דקות,

אח"כ להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד 20 דקות

לבדוק עם קיסם שהעוגה אפויה מספיק, במידה ויש צורך אפשר לאפות עוד מספר דקות.

לקרר.


אופן הכנת הגלזורה


בסיר לשים מיץ תפוזים, לימון, סוכר, גרידות לימון ותפוז ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד

להוריד את הלהבה ולהוסיף את המים עם הקורנפלור, לערבב כל הזמן שלא יווצרו גושים

לבשל כ- 10 דקות בערך

לנקב חורים בעוגה בעזרת שיפוד עץ

לצקת את הגלזורה בעודה חמה על עוגה קרה

להכניס למקרר




נכתב על ידי , 7/7/2015 20:12   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)