לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2015    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

8/2015

עוגת דבש ותפוחים ממולאים באגוזי מלך לראש השנה




לכבוד ראש השנה - עוגת דבש עשירה ומושקעת


חומרים לבלילת העוגה


1 ושלושת רבעי כוסות סוכר

1 ורבע כוסות דבש
1 כף ריבה - לא חשוב באיזה טעם

גרידת לימון - מלימון אחד

2 ושני שליש כוסות קמח

3 ביצים

1 כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

רבע כפית הל טחון - (למי שאוהב)

1 כפית קנמון

קרוט צפורן טחון

100 גרם מחמאה

חצי כוס קפה נמס מוכן -2 כפות גדושות קפה - לקרר


חומרים לתפוחים


6 תפוחים - לרוקן מהתחתית בעזרת כף פריזאית

כ- 1 וחצי כוסות אגוזי מלך - גרוסים

1 כף גדושה דבש

רבע כפית קנמון

רבע כפית הל

אופן הכנת התפוחים והמלית


לערבב את כל החומרים למלית

למלא אותם מלמטה, אפשר גם לדחוס



אופן הכנת הבלילה


בסיר לשים דבש, סוכר,קינמון, הל , צפורן טחון ולבשל על להבה נמוכה עד להמסה

להוסיף את המחמאה ולערבב עד להמסה

להוריד מהאש ולהוסיף את גרידת הלימון

בקערה לערבב קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה

במקסר בחלק המקציף - לשים ביצים ולהקציף ובהדרגה

להוסיף ולסרוגין את תערובת הקמח והקפה המוכן והקר

להוסיף את תערובת הדבש ולהמשיך לערבב

לרפד בתחתית תבנית אפיה עגולה וקפיצית מס'&amp;amp;nbsp;28 בנייר אפיה

לצקת את הבלילה

להכניס מסביב את התפוחים הממולאים, ואחד באמצע

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות במשך 60 דקות עד 75 דקות

לבדוק עם קיסם שיצא יבש

לקרר ולהגיש

עוגה זו אפשר להחזיק מחוץ למקרר במשך יממה ואח"כ להכניס למקרר

* אפשר להשתמש בכל סוג של תפוחים שתבחרו



נכתב על ידי , 30/8/2015 23:23   בקטגוריות מאפים, מאפים, מתכוני חגים, מתכוני חגים, עוגות  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)