
שומר קישואים גמבות ממולאים באורז בשר בתבול מרענן
של נענע לימון שמיר וצ'ילי טרי
אפשר להכין בגרסה צמחונית - ללא בשר
חומרים
2 - 3 שומר חצויים ולחלוט במים רותחים מספר דקות ולפרק כמו בצל
4 - 5 קישואים מוארכים - לרוקן את תוכנם
4 - 5 קישואים עגולים - לרוקן את תוכנם
4 - 5 גמבות צבעוניות - לחתוך חלק עליון ולרוקן גרעינים
חומרים למלית
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות אורז - לשטוף
2 עגבניות - מגורדות
2 כפות רסק עגבניות
חצי לימון - קצוץ קטן עם הקליפה
1 כוס שמיר קצוץ
1 כוס נענע קצוץ
5 שיני שום - קצוצות
1 צ'ילי אדום טרי וחריף - קצוץ ללא הראש והגרעינים (שם זה מאד חריף)
2 כפיות מלח גרוס
1 כפית שטוחה סוכר
קמצוץ מלח לימון - מעט על קצה סכין
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן
חומרים לרוטב
4 כוסות מים מהברז
2 כפיות מלח גרוס
2 שיני שום קצוצות
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן
חצי כפית סוכר
קמצוץ מלח לימון (ממש מעט על קצה הסכין)
אופן הכנה
לערבב את כל חומרי המלית ולמלא את הקישואים והשומר
להניח בסיר רחב ולא עמוק
לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת בעזרת כף באופן שיכסה ויכנס לכל ממולא
לבשל ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה ולשים תחתית כדי שלא יישרף
- עד לאידוי הנוזלים, כדאי לא לייבש מידי
להכניס לתנור בטמפרטורה 125 מעלות בבישול איטי במשך 4 - 5 שעות
רצוי מידי פעם לבדוק שהתבשיל לא מתייבש מידי.