לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

9/2015

שומר קישואים גמבות ממולאים אורז בשר ועשבי תבול





שומר קישואים גמבות ממולאים באורז בשר בתבול מרענן

של נענע לימון שמיר וצ'ילי טרי

אפשר להכין בגרסה צמחונית - ללא בשר


חומרים


2 - 3 שומר חצויים ולחלוט במים רותחים מספר דקות ולפרק כמו בצל

4 - 5 קישואים מוארכים - לרוקן את תוכנם

4 - 5 קישואים עגולים - לרוקן את תוכנם
4 - 5 גמבות צבעוניות - לחתוך חלק עליון ולרוקן גרעינים


חומרים למלית


חצי ק"ג בשר בקר טחון

2 כוסות אורז - לשטוף

2 עגבניות - מגורדות

2 כפות רסק עגבניות

חצי לימון - קצוץ קטן עם הקליפה

1 כוס שמיר קצוץ

1 כוס נענע קצוץ

5 שיני שום - קצוצות

1 צ'ילי אדום טרי וחריף - קצוץ ללא הראש והגרעינים (שם זה מאד חריף)

2 כפיות מלח גרוס

1 כפית שטוחה סוכר

קמצוץ מלח לימון - מעט על קצה סכין

חצי כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן


חומרים לרוטב


4 כוסות מים מהברז

2 כפיות מלח גרוס

2 שיני שום קצוצות

חצי כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן
חצי כפית סוכר

קמצוץ מלח לימון (ממש מעט על קצה הסכין)


אופן הכנה


לערבב את כל חומרי המלית ולמלא את הקישואים והשומר

להניח בסיר רחב ולא עמוק

לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת בעזרת כף באופן שיכסה ויכנס לכל ממולא

לבשל ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה ולשים תחתית כדי שלא יישרף

- עד לאידוי הנוזלים, כדאי לא לייבש מידי

להכניס לתנור בטמפרטורה 125 מעלות בבישול איטי במשך 4 - 5 שעות

רצוי מידי פעם לבדוק שהתבשיל לא מתייבש מידי.


נכתב על ידי , 8/9/2015 22:41   בקטגוריות ממולאים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)