לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2016    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

12/2016

לחם רוזמרין גרעיני דלעת וחמניה - מקמח מלא





לחם אפוי בשיטה שונה, טעים בטירוףףף ולא ניתן להפסיק לאכול...בריאות

חומרים

3 כוסות קמח מלא - לנפות
1 כף שמרים - גדושה
1 כף דבש
ענף רוזמרין - לקצוץ ללא הגבעול
רבע כוס גרעיני חמניה
רבע כוס גרעיני דלעת
3 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים + ע"פ הצורך
1 כפית מלח - דק
1 כפית גדושה תבלין חוויג' לחם/עוגיות - רוכשים בחנויות תבלינים


אופן הכנה

להמיס שמרים, דבש וחצי מכוס המים הפושרים - לכסות לשים במקום חמים ולהמתין חצי שעה
להוסיף: רוזמרין, גרעיני חמניה ודלעת, תבלין חוויג', שמן ולערבב
להוסיף קמח ובהדרגה יתרת המים , ללוש עד לקבלת בצק רך, לא דביק ולא יבש, במידה ויש צורך אפשר להוסיף עוד מעט מים.

בסוף הלישה להוסיף את המלח

לעשות מעין כדור, לשמן ולהכניס לשקית ניילון גדולה, לקשור בקצה בצורה משוחררת - כדי לאפשר לבצק לתפוח
לשים במקום חמים שעה
לחמם את התנור ואת הסיר שנאפה בו את הלחם. התחתית של הסיר צריכה להיות חמה
ללוש שוב את הבצק לכדור, לפזר קמח בתחתית הסיר החם , לשים את הבצק, לפזר מעל קמח ולעשות חתכים בסכין
לכסות, ולהכניס לתנור 220 מעלות 30 דקות

להוציא את המכסה ולהוריד את הטמפרטורה ל 180 מעלות לעוד כ- 30 דקות
יש צורך לנעוץ קיסם, שיצא יבש, כמובן שהלחם יקבל צבע זהוב חום
לקרר, אפשר להכניס למקרר, לפרוס ולאחסן בשקית ניילון במקרר.

נכתב על ידי , 13/12/2016 16:42   בקטגוריות לחמים, מאפים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)