לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2016    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

12/2016

קובה עירקית - עם סלרי וחומוס







חומרים לבצק

2 כוסות סולת
כ- 2 כוסות מים - מהברז
2 כפות שמן
1 כפית קורקום
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח - גס

אופן הכנת הבצק

לערבב את כל החומרים היבשים , השמן ולהוסיף בהדרגה את המים, במידה ויבש אפשר להוסיף עוד מעט מים
הבצק צריך להיות רך אך לא רטוב מידי
רצוי מאד להכין לילה קודם.

חומרים למלית

2 בצלים גדולים - לקצוץ קטן רצוי במעבד מזון
300 גרם בשר בקר טחון
1 כפית בהרת קובה (תערובת תבלינים שרוכשים בחנויות תבלינים)
1 כפית קורקום
חצי כפית צ'ילי חריף (למי שאוהב)
חצי כפית מלח גס
רבע כוס סלרי קצוץ

אופן הכנת המלית

במחבת גדול לצקת 2 כפות שמן לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב בהיר
להוסיף את הבשר, התבלינים, המלח ולערבב, עד שהנוזלים מתאדים
להוסיף את הסלרי ולאחר דקה להוריד מהאש, לקרר ולהכניס ללילה למקרר.


אופן הכנת הקובה



קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים, משטיחים, לוקחים בכפית מתערובת המלית וסוגרים בזהירות,
משטיחים מעט את הכדור, טובלים בפרורי לחם או פרורי מצה , מניחים על גבי מגש עם נייר אפיה ומכניסים להקפאה.
בעת הצורך מוציאים ישר לרוטב.

חומרים לרוטב

2 כוסות חומוס גרגירים - מושרה לילה ומבושל
1 בצל - קצוץ
3 שיני שום - קצוצות
רבע כפית צ'ילי - גרוס
1 כוס סלרי - קצוץ
1 כפית בהרת קובה
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס

אופן הכנת תבשיל הקובה


לטגן בצל לצבע זהוב
לצקת מים, חומוס, סלרי ושאר החומרים
להביא לרתיחה, להנמיך להבה ולבשל עוד 5 דקות
לשים את הקובות בזהירות לבשל 10 דקות
להגיש חם














נכתב על ידי , 30/12/2016 11:59   בקטגוריות קובות, מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)