

מקלובת קוויק... הכנה מהירה ותוצאה טעימה
חומרים לתחתית
חצי כרוב - קצוץ לרצועות גס
4 גזרים - פרוסים לעגולים
2 שיני שום קצוצות
חומרים לשכבה עליונה
2 כוסות אורז - פרסי שטוף ומושרה חצי שעה ומסונן
חצי ק"ג בשר בקר - טחון
חצי כרוב - קצוץ גודל בינוני
1 כפית תבלין זותא לבנה - רוכשים בחנויות תבלינים
צרור גדול נענע - לקצוץ
צרור גדול פטרוזליה - לקצוץ
3 שיני שום - קצוצות
4 כפות רסק עגבניות
רבע כוס שמן
2 כפיות גדושות מלח - גס
1 כפית גדושה פלפל שחור - גרוס
1 כפית צ'ילי - גרוס
1 כפית סוכר
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
לרפד סיר גדול בנייר אפיה
לפזר גזר באופן שווה ומעל לפזר כרוב
לערבב חומרים לשכבה עליונה ולשים באופן שווה על תחתית הכרוב.
לצקת 5 כוסות מים ולשים על האש
להביא לרתיחה להוריד את הטמפרטורה לאדות מעט את המים שיספחו לתבשיל
* מעל התבשיל לשים נייר אפיה נוסף - זה מונע מהשכבה העליונה להתייבש.
להכניס לתחתית התנור בבישול איטי 125 מעלות למשך 5 - 6 שעות
או בבישול יותר מהיר 165 מעלות כ- שעתיים
יש צורך מידי פעם לבדוק באם מתייבש מידי להוסיף עוד רבע כוס מים.
להוציא מהתנור ולהפוך על מגש גדול
להגיש חם.