לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מרק לפת שעועית אדומה ליום חורפי





החורף הגיע בשעה טובה ותמיד טוב שיש מרק חם בבית וכמובן טעים - קלי קלות.....


חומרים


2 כוסות שעועית אדומה - מושרית יום קודם

2 ראשי לפת - לקלוף ולגרד בפומפיה

2 עגבניות גדולות - מגורדות

צרור קצוץ: פטרוזיליה וכוזברה

4 שיני שום - קצוצות

רבע כפית צ'ילי -  גרוס

1 כפית כורכום

2 כפיות מלח - גס וגם לפי הטעם

רבע כפית פלפל שחור - גרוס


אופן הכנה


לבשל שעועית עד ריכוך - עם שלושת רבעי

הסיר מים (אפשר לרכך ולזרז עם רבע כפית אבקת סודה)

להוסיף לפת, עגבניות שום ולבשל 10 דקות

להוסיף פטרוזיליה כוזברה ולתבל בשאר החומרים - לבשל עוד דקה

להגיש חם






נכתב על ידי , 23/11/2017 11:57   בקטגוריות מרקים  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרק תרד ועדשים






מרק עדשים ותרד בתוספת בצל סגול נענע וכזברה - לימים הקרים

קל ומהיר הכנה



חומרים

2 כוסות עדשים חומים - מושרים למשך 3 שעות
חצי חבילת תרד - לשטוף (לא חייבים כמות מדוייקת)
1 בצל סגול גדול - קצוץ
חצי חבילת כזברה - לקצוץ
חצי חבילת נענע - לקצוץ
4 שיני שום - לקצוץ
1 כפית כמון

חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב חריף
חצי כפית פלפל שחור - עדיף גרוס
1 כפית כמון
4 כפות שמן
2 כפיות מלח - גס
מים - בהתאם לגודל הסיר

אופן הכנה


לשים עדשים בסיר ולכסות במים
לבשל עד ריכוך
להוסיף את כל החומרים לערבב ולכסות סמים

- כך שיהיה עוד כשליש מכמות תכולה הסיר
לבשל 15 דקות
להגיש חם


נכתב על ידי , 10/1/2017 18:01   בקטגוריות מנות צמחוניות, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שלושה גוונים של כתום - למרק





מרק מהיר הכנה ופרווה


חומרים


4 גזרים - קלופים וחתוכים

חצי ק"ג דלעת - קלופה וחתוכה לקוביות

1 בטטה גדולה - קלופה וחתוכה קוביות

1 כף גדושה של סולת - לערבב עם רבע כוס מים קרים

1 כפית ג'ינג'ר טרי - מקולף ומגורר

2 שיני שום - קצוצות

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח - גס (או לפי הטעם)

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

חצי כפית צ'ילי - גרוס

1 כף אבקת מרק עוף פרווה (למי שרוצה)

1 כף מיץ לימון - טבעי



אופן הכנה


בסיר גדול מבשלים במים (כ- 2 ליטר) גזר, דלעת, בטטה עד לריכוך

מוסיפים את השום, הג'ינג'ר מלח, פלפל שחור, צ'ילי ואבקת מרק עוף ומערבבים

מוסיפים את הסולת ומבשלים עוד 4 דקות

מרסקים בבלנדר

מוסיפים שמן זית ולימון ומערבבים

מקשטים בנענע קצוצה ומגישים חם

הערה - במידה ורוצים לדלל את המרק להוסיף מים בבישול לפני הטחינה בבלנדר

נכתב על ידי , 10/3/2015 16:01   בקטגוריות מרקים, מנות מהירות הכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)