לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגה טעימה ומטריפה - לקפה







תבנית בבקה


חומרים לפרורים

1 וחצי כוסות סוכר חום
1 כף קינמון
קורט ציפורן
קורט הל

חצי כוס סוכר לבן

2 כוסות קמח

קורט מלח

100 גרם מחמאה מומסת

חצי כוס אגוזי מלך - קצוצים

1 כוס אגוזי פקאן - קצוצים

אופן הכנת הפרורים

לערבב ידני :
סוכר חום, קינמון ציפורן והל

להוסיף

סוכר לבן, קמח מלח - לערבב

להוסיף מחמאה ולערבב

להוסיף - אגוזי מלך ופקאן


חומרים לעיסת העוגה


150 גרם מחמאה
1כוס סוכר

3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 וחצי מיכלי שמנת חמוצה


חומרים יבשים - לערבב :

2 וחצי כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

חצי כפית מלח

אופן הכנת העיסה

במיקסר בחלק גיטרה:
מחמאה וסוכר לערבל
להוסיף ביצים בהדרגה ותמצית וניל

להוסיף תערובת חומרים יבשים ולסרוגין שמנת חמוצה

תוך עירבול תמידי עד לעיסה חלקה.


לשמן היטיב ולקמח - תבנית בבקה
לצקת חצי מתערובת העיסה
לעשות מעין תעלה בעזרת מרית
לצקת את תערובת הפרורים
מעל לצקת ולשטח את מחצית תערובת העיסה
להכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות במשך 65 דקות
כמובן לבדוק בעזרת קיסם שיצא יבש
לקרר במשך שעה עד שעה ורבע ואז להפוך אותה
לפזר אבקת סוכר


נכתב על ידי , 8/10/2017 12:39   בקטגוריות עוגות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת שחיתות - פרווה - מהירת הכנה






שלב 1


100 גרם מחמאה
חצי צנצנת ממרח לוטו
200 גרם בסקויטים פתי בר

במעבד מזון לטחון בסקויטים

להמיס מחמאה וממרח לוטוס

להוסיף לבסקויטים ולערבב

לשטח נייר אפיה בתבנית מרובעת  25 / 25 או חד פעמית  20/30
לשטח תערובת באופן אחיד - לקרר מעט

שלב 2

50 גרם מחמאה
200 גרם שוקולד מריר - פרווה

8 כפות שמנת מתוקה - פרווה
להמיס הכל יחד ולצקת על שכבת הביסקויטים

שלב 3

4 כפות קרם לוטוס - להמיס ולצקת על שכבת השוקולד

להמתין דקה שתיים, ולעשות צורות בעזרת מזלג

לכסות בנייר כסף ולהכניס למקרר

אפשר להגיש אחרי 3 שעות
*עוגה זו אפשר להחזיק במקרר 3 שבועות






נכתב על ידי , 24/3/2017 15:51   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגה לטו בשבט עם מגוון פירות יבשים - פרווה








עוגת טו בשבט - עשירה בפירות יבשים שקדים - טעים טעים טעיםםםםם


חומרים לתחתית


300 גרם ביסקויטים - פתי בר
חבילת מחמאה מומסת (200 גרם) אפשר חמאה
1 כף גדושה קקאו
1 כף גדושה אבקת קפה נמס
3 כפות חלב מרוכז וממותק

חומרים לשכבה עליונה

חצי כוס שקדים - פרוסים
1 כוס שבבי קוקוס
חצי כוס חמוציות
חצי כוס נטיפי שוקולד
פירות יבשים חתוכים קטן :
2 פרוסות קיווי
3 מישמשים
6 שזיפים
כפית הל - טחון
1 פחית (פחות 3 כפות) חלב מרוכז וממותק

טיפ - לפתוח את פחית החלב הממותק, להכניס לכלי

עם מים רותחים, אך זהירות שגובה המים יהיה נמוך מהפחית

כדי שלא יחדרו מים. פעולה זו גורמת לחלב להיות נוזלי וקל לעבודה.


אופן הכנה

במעבד מזון - לרסק ביסקויטים
להוסיף מחמאה ממוסת, קקאו, אבקת קפה נמס וחלב ממותק - ולהמשיך בפעולה המעבד, עד לקבלת מרקם חלק
לרפד תבנית בנייר אפיה

לשטח ולהדק תערובת הביסקויטים
לפזר ע"פ הסדר:

שקדים, קוקוס, חמוציות, קיווי, משמשים, שזיפים, שוקולד, לפזר הל
מעל לצקת באופן שווה חלב ממותק ומרוכז
לאפות - בתנור שחומם מראש 165 מעלות במשך 20 - 25 דקות

לקרר - ולחתוך לקוביות.

נכתב על ידי , 29/1/2017 17:03   בקטגוריות מתכוני חגים, עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)