לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

סופגניות מהודו לחנוכה








סופגניות בהשראת אהרוני פשוט להכין - טעימות בטירוף - כמובן בחנוכה

חומרים לבצק

כ- חצי כוס קמח תופח
1 כוס אבקת חלב
חצי כפית אבקת אפיה
קורט הל טחון
חצי כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת (אפשר במיקרו )
שמן לטיגון

חומרים לסירופ

3 כוסות מים
חצי ק"ג סוכר
3 תרמילי הל - לפצח ולשים אותם עם הקליפה
פרוסת קליפת לימון
תמצית מי זהר - רק בקיסם לטבול בבקבוק ואח"כ בסיר

אופן הכנת הסירופ

בסיר רחב לשים את כל החומרים פרט למי זהר ולהביא לרתיחה
להנמיך להבה ולהוסיף מי זהר
לבשל עד שיסמיך מעט
ובזמן שמכניסים את הסופגניות המוכנות לא להוריד מהאש

אופן הכנת בצק והסופגניות

בקערה לערבב אבקת חלב, אבקת אפיה הל וחצי כמות מהקמח התופח
להוסיף חמאה מומסת חלב ולערבב
צריך שיהיה בצק רך אך לא דביק
להוסיף את כמות הקמח הנותרת בהדרגה ע"פ מידת הצורך
להכניס למקרר להתייצבות חצי שעה
לעשות כדורים גודל כדור פינג פונג
לטגן בשמן עמוק וחם (בתוך סיר רחב)
להוציא בעזרת כף מחוררת ישירות לסיר הסירופ
הערה - הסופגניות מתנפחות  וגדלות בסירופ ומתרככות,

כדאי להוצא אותן מהסירופ לאחר דקה וחצי

בהגשה אפשר להוסיף מעט מהסירופ
לפזר שבבי קוקס



נכתב על ידי , 20/11/2015 14:56   בקטגוריות מתכוני חגים, קינוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת ענני מרנג - פרווה





עוגת ענני מרנג קינוח מרענן טעים ופרווה


טיפ חשוב


העוגה דורשת זמן הכנה לכן כדאי להכין את המרנג לפחות יום קודם ויותר


החומרים למרנג


4 חלבונים

2 כוסות סוכר

חצי כף קורנפלור

1 כפית חומץ לבן


אופן הכנת עוגיות המרנג


להקציף חלבונים לקצף קשה ובהדרגה להוסיף סוכר

להוסיף קורנפלור בהדרגה ולהקציף

להוסיף חומץ

לרפד תבנית בנייר אפיה

להזליף בעזרת שקית וצנתר (איזה דוגמא שתבחרו)

הערה: כדי לקבל גוונים למרנג - לקחת קיסם להכניס לתוך צנצנת צבע מאכל ולהעביר פסים לתוך שקית הזילוף

לאפות בתנור שחומם מראש   150  מעלות במשך 30 דקות ואח"כ להוריד טמפרטורה 130 מעלות לעוד כ- 45 דקות או לנעוץ קיסם שצריך לצאת יבש


חומרים לבצק


חצי חבילת מחמאה רכה (אפשר גם חמאה)

2 חלמונים

2 כפות גדושות סוכר

1 חצי עד 2 כוסות קמח תופח


אופן הכנת הבצק


במעבד בצק מערבבים מחמאה עם סוכר וחלמונים למרקם חלק

מוסיפים בהדרגה קמח - המרקם צריך לצאת חלק ורך

מכניסים למקרר להתייצבות 20 דקות אופים בחום בינוני כ- 15 - 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב - לקרר


חומרים לקצפת


1 מיכל שמנת מתוקה - פרווה

2 כפות סוכר

1 כף אבקת קפה נמס


אופן הכנת הקצפת


להקציף שמנת מתוקה ובהדרגה להוסיף סוכר

להוסיף אבקת קפה נמס ולהקציף לקצף קשה


חומרים לציפוי שוקולד


25 גרם שוקולד מריר - פרווה

25 גרם מחמאה

רבע כוס מים - מהברז

1 כף קקאו

1 כף סוכר


אופן הכנת ציפוי השוקולד


בקלחת לשים את כל החומרים ולערבב

לשים על להבה נמוכה עם תחתית ולערבב עד שהחומרים נמסים ומתאחדים

להוריד מהאש ולקרר


אופן הרכבת העוגה


לצקת ולשטח את הקצפת מעל הבצק האפוי

מעל לסדר את עוגיות המרנג

להזליף ציפוי שוקולד

ולקשט בדובדבנים מסוכרים



נכתב על ידי , 16/3/2015 14:13   בקטגוריות עוגות, קינוחים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קנוח קלמנטינות עם גלילת שוקולד





קנוח עונתי מרענן ופרווה



חומרים


1 פחית חלב קוקוס

50 גרם קורנפלור

2 וחצי כוסות מיץ קלמנטינות - סחוט טבעי

1 כפית ליקר אמרטו - לא חובה אפשר כל ליקר אחר שיש בבית

7 כפות גדושות סוכר

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

גרידת תפוז - מתפוז אחד



אופן הכנה


בקחלת (סיר) לשים מיץ קלמנטינות, סוכר גרידת תפוז - לערבב ולהביא לרתיחה


בנפרד לערבב חלב קוקוס עם קורנפלור שלא יהיו גושים

להוסיף תערובת חלב קוקוס לתערובת המיץ ולערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה

לצקת לכוסות הגשה - אפשר גם כוסות חד פעמיים

להכניס למקרר ללילה או מינימום 4 שעות

להגיש עם פלחי קלמנטינה וגלילת שוקולד

אפשר לקשט עם סכריות שוקולד, להזליף סירופ שוקולד


הכנת גלילת שוקולד


1 חבילת שוקולד מריר פרווה של 100 גרם - להמיס על סיר מים חמים (בן מארי)

לצקת מעל מגש מתכת הפוך, לקרר מעט, צריך שהשכבה תהיה דקה אך לא מידי

בעזרת חותכן גבינות ל"גרוף" והשוקולד אמור להתגלגל
להכניס מיד לכלי מרופד נייר אפיה ולמקפיא עד להגשה

נכתב על ידי , 20/2/2015 15:11   בקטגוריות קינוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)