לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מאפינס דבש לראש השנה








מאפינס דבש לראש השנה בעיטור שוקולד לבן ורימון


24 מאפינס

חומרים


1 כוס סוכר
4 בצים
4 כפות גדושות דבש
חצי כוס שמן
2 כוס קמח תופח
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
קורט ציפורן
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית הל טחון (לא חובה)
1 וחצי כפות אבקת נס קפה
1 כוס מים רותחים

לעיטור - גרגירים מרימון, 1 חפיסת שוקולד לבן 100 גרם

אופן הכנה

להקציף בצים עם סוכר ולהוסיף בהדרגה את הדבש ואח"כ את השמן
בנפרד - לערבב את הקמח, אבקת סודה לשתיה, מלח, קינמון , ציפורן והל
להכין קפה - ולקרר מעט
לתערובת הביצים להוסיף לסרוגין מעט מהקפה ומעט מתערובת הקמח
לשמן תבניות שקעים ולקמח ולצקת עד השפה
לצקת בעזרת כלי עם פיה נוחה לצקת מבלי ללכלך

לאפות בתנור שחומם מראש 150 - 155 מעלות 25 דקות/ רצוי

לנעוץ קיסם ושיצא יבש
לקרר - לקשט בשוקולד לבן מומס בתוך שקית זילוף

ולפזר גרגירי רימון





נכתב על ידי , 24/8/2017 12:07   בקטגוריות עוגיות, מתכוני חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות דובדבנים שקדים







עוגיות מהירות הכנה, אך צריכות זמן מקפיא, תוצאה מדהימה, יפה ובעיקר טעימה - להגיש לצד קפה/תה

חומרים

150 גרם מחמאה (אפשר חמאה)
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
150 גרם שבבי שקדים - אפשר פרוסים דק
100 גרם דובדבנים מסוכרים

אופן הכנה

בסיר לשים מים ומחמאה- על להבה נמוכה , להמיס לערבב אך לא להרתיח
להוריד מהאש ולהוסיף את הסוכר

בקערה נפרדת לנפות קמחים עם אבקת סודה לשתיה
להוסיף לקערת הקמח את תערובת המחמאה ולערבב
להוסיף שקדים ודובדנים ולערבב
התערובת צריכה לצאת עיסתית
לפרוס נייר אפיה לצקת את התערובת, להשטיח בעזרת כף באופן שווה, להחליק, מעין רולדה שטוחה
לעטוף בניר האפיה מסביב ומהצדדים לשים בזהירות על מגש ולהכניס למקפיא מינימום 4 שעות
לחמם תנור בטמפרטורה 175 מעלות , להוציא את התערובת מהמקפיא ובעזרת סכין גדולה וחדה

לפרוס דק דק ולהניח במגש במרווחים גדולים העוגיות מתפשטות

לאפות 15 דקות 175 מעלות 15 דקות 150 מעלות.

העוגיות צריכות להיות זהובות ומעט יבשות/קרנצ'יות

נכתב על ידי , 1/6/2017 17:59   בקטגוריות עוגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות לימון קרנצ'יות - פרווה








חומרים - 1


3 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

רבע כפית מלח



חומרים - 2


220 גרם מחמאה - בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר

2 ביצים

גרידת לימון - מלימון גדול

מיץ לימון - מלימון אחד


אופן הכנה


חומרים מספר 1, לערבב בקערה נפרדת


חומרים מספר 2 - במיקסר בחלק גיטרה

לערבל סוכר ומחמאה - עד לקבלת מרקם חלק

להוסיף בהדרגה 2 ביצים, מיץ לימון וגרידת לימון

להוסיף את תערובת חומרים מספר 1 לתערובת במיקסר - בהדרגה

לרפד תבנית אפיה, ובעזרת כף גלידה לצקת לתוך

התבנית תוך כדי הקפדה על מרווחים גדולים -

בין עוגיה לעוגיה (הן מתפשטות מאד)

לדחוס מעט בעזרת כף , לפזר סוכר

להבריש עם מעט מים ושוב לפזר סוכר

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 20 דקות

להוציא, לקרר, לשחרר אותן מהתבנית

ושוב להכניס לתנור 125 מעלות 30 - 40 דקות עד שהן מתייבשות

לקרר שוב ולהכניס לכלי סגור



נכתב על ידי , 7/5/2017 15:55   בקטגוריות עוגיות  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)