לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: /. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

קונפיטורת תפוז ננסי בשילוב לימון ננסי - ובניחוח ורדים









עשיית שוק אצלי זו חוויה - הצבעים הניחוחות ואיתם הרעיונות שבאים... וכך נולדה קונפיטורת תפוז לימון


חומרים
1 ק"ג - תפוז ננסי
כ- 5 לימונים ננסיים
גרידת לימון
חצי לימון - קלוף וחתוך קטן
1 ק"ג סוכר
2 כוסות מי ורדים - חליטת ורדים במים רותחים ולסנן
3 תרמילי הל - מפוצחים עם הקליפה

אופן הכנה

להרתיח במים את התפוזים - ולסנן
לחלוט בנפרד עם 2 כוסות מים רותחים 7 ורדים קטנים יבשים - ולסנן
להוסיף לסיר

להוסיף סוכר ולבשל על להבה נמוכה

ברגע שהסוכר נמס להוסיף את הלימונים הננסיים, לימון חתוך וגרידת לימון

לערבב מידי פעם עד לצמצום הנוזלים- לסיום מוסיפים הל

בודקים סמיכות עם צלוחית קרה מהמקרר - לשים מעט קונפיטורה ולהפוך

הקונפיטורה צריכה לא ליזול.

לקרר ולהכניס לצנצנת מעוקרת


טיפ - במידה והקונפיטורה דלילה מידי אפשר לשוב ולשים על האש ולהסמיך

נכתב על ידי , 13/4/2017 12:43   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קונפיטורת בטאטות בניחוח כוכבי אניס, הל וקינמון








זאת העונה להכין קונפיטורה בטאטות אקזוטית טעימה ומיוחדת ובכלום עבודה ותוצאה טעימה ויפה

המתכון מקורי - DINA DISH


חומרים


 

800 בטאטא טריות (רצוי מהזן הדק, אך אפשר מהזן הגדול )- לשטוף ולפרוס
800 גרם סוכר
1 לימון לקלף - לחתוך קטן וללא הקליפה הלבנה
גרידת לימון - מלימון אחד
מיץ תפוזים - משני תפוזים
גרידת תפוז - משני תפוזים

5 תרמילי הל - רק הזרעים
3 מקלות קינמון
3 כוכבי אניס
חצי כוס מים מהברז

אופן הכנה

בסיר גדול לשים: בטאטא
סוכר, מים, מיץ תפוזים - לבחוש
לשים על להבה נמוכה
לאחר שהתערובת נמסה להוסיף לימון וגרידות תפוז ולימון ולערבב
לבשל על להבה נמוכה ומידי פעם לבחוש שלא יישרף
לאחר כשעה וחצי ושיוצאים בועות לבנות או לעשות את * "מבחן הצלחת" להוסיף: כוכבי אניס, הל וקינמון

לבשל עוד 10 דקות .

לקרר ולהכניס לצנצנת מעוקרת.


* מבחן הצלחת - לשים במקרר כמה שעות קודם צלחת וכשרוצים לבדוק עם הקונפיטורה מוכנה

יוצקים לצלחת מעט קונפיטורה, ממתינים כמה שניות, מטים את הצלחת והקונפיטורה צריכה להיקרש ולא לנזול.




נכתב על ידי , 22/1/2017 17:10   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קונפיטורת חצילים ננסיים - בשילוב הדרים










המתכון נולד בסיור בשוק תרשיחה, לאחר שקניתי חצילים ננסיים ומפתים ביופיים וההתלבטות הייתה להכין קונפיטורה או חמוצים

כך נולד המתכון


חומרים


1 ק"ג חצילים ננסיים - לגרד בעזרת סכין את הקוצים מהגבעול, לשטוף ובחלק התחתון לחרוץ מעין איקס (כדי לאפשר למים ולסוכר לחדור לחציל)
1 ורבע ק"ג סוכר

גרידות : מתפוז אחד, מלימון אחד
מיץ תפוזים - מתפוז אחד - גדול
לימון קלוף וקצוץ - קטן (ללא החלק הלבן)
5 תרמילי הל - רק הגעינים
2 מקלות קנמון
1 כוס מי ברז

אופן הכנה

שלב ראשון

לשים את החצילים בסיר עם רבע כפית מלח לכסות במים ולהרתיח, 5 דקות
לסנן את המים, לשטוף במי ברז ולהחזיר לסיר

שלב שני

להוסיף את הסכר לחצילים עם 1 כוס מים, לערבב ולשים על אש נמוכה עד שהסכר נמס
להוסיף מיץ תפוז, לימון קצוץ וגרידות תפוז ולימון ולערבב
לבשל על להבה נמוכה כשעתיים ומידי פעם לערבב
5 דקות לפני סיום להוסיף מקלות קנמון וגרעיני הל ולערבב
לקרר, להכניס לכלי מעוקר
קונפיטורה זו אפשר להשאיר מחוץ למקרר חודשיים שלושה, אך בכל זאת מומלץ להכניס למקרר, שכן
במידה והיא לא מספיק סמיכה יש סכנה שתקבל שכבה לבנה מעל שזה אומר תחילת התקלקלות



טיפ להצלחה

הקונפיטורה צריכה לקבל בועות לבנות וזה הסימן שהיא מוכנה
אם לא ממש בטוחים, רצוי להוריד מהאש, לקרר ולראות את דרגת הסמיכות
במידה ולא מספיק, אפשר להחזיר לאש שוב



נכתב על ידי , 20/6/2016 22:22   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)