לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

לחם רוזמרין גרעיני דלעת וחמניה - מקמח מלא





לחם אפוי בשיטה שונה, טעים בטירוףףף ולא ניתן להפסיק לאכול...בריאות

חומרים

3 כוסות קמח מלא - לנפות
1 כף שמרים - גדושה
1 כף דבש
ענף רוזמרין - לקצוץ ללא הגבעול
רבע כוס גרעיני חמניה
רבע כוס גרעיני דלעת
3 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים + ע"פ הצורך
1 כפית מלח - דק
1 כפית גדושה תבלין חוויג' לחם/עוגיות - רוכשים בחנויות תבלינים


אופן הכנה

להמיס שמרים, דבש וחצי מכוס המים הפושרים - לכסות לשים במקום חמים ולהמתין חצי שעה
להוסיף: רוזמרין, גרעיני חמניה ודלעת, תבלין חוויג', שמן ולערבב
להוסיף קמח ובהדרגה יתרת המים , ללוש עד לקבלת בצק רך, לא דביק ולא יבש, במידה ויש צורך אפשר להוסיף עוד מעט מים.

בסוף הלישה להוסיף את המלח

לעשות מעין כדור, לשמן ולהכניס לשקית ניילון גדולה, לקשור בקצה בצורה משוחררת - כדי לאפשר לבצק לתפוח
לשים במקום חמים שעה
לחמם את התנור ואת הסיר שנאפה בו את הלחם. התחתית של הסיר צריכה להיות חמה
ללוש שוב את הבצק לכדור, לפזר קמח בתחתית הסיר החם , לשים את הבצק, לפזר מעל קמח ולעשות חתכים בסכין
לכסות, ולהכניס לתנור 220 מעלות 30 דקות

להוציא את המכסה ולהוריד את הטמפרטורה ל 180 מעלות לעוד כ- 30 דקות
יש צורך לנעוץ קיסם, שיצא יבש, כמובן שהלחם יקבל צבע זהוב חום
לקרר, אפשר להכניס למקרר, לפרוס ולאחסן בשקית ניילון במקרר.

נכתב על ידי , 13/12/2016 16:42   בקטגוריות לחמים, מאפים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שבועות - לחם צמה עם תרד גבינות ועגבניות מיובשות








לכבוד שבועות, לחם משולב בגבינות תרד עגבניות מיובשות מתובל וטעים.


חומרים לבסיס הלחם


שליש כוס מים פושרים

חצי כף שמרים

חצי כפית סוכר

2 כוסות קמח

2 כפות שמן - קנולה

1 כפית מלח

חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב

1 כוס גבינה צהובה עמק (או כל גבינה אחרת) מגוררת

חצי כוס גבינה בולגרית מלוחה - מפוררת במזלג

חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות

1 כוס תרד - מורתח סחוט וקצוץ

חצי כפית בזיליקום יבש


חומרים לבצק הצמה


שליש כוס מים פושרים

חצי כף שמרים

חצי כפית סוכר

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

2 כפות שמן

מים פושרים - לפי הצורך



אופן הכנת בסיס הלחם


בקערה לערבב שליש כוס מים פושרים, סוכר, שמרים. לכסות 15 שעה עד לתסיסה

להוסיף קמח, שמן מלח, צ'ילי, בזיליקום ולערבב, להוסיף גבינה צהובה גבינה בולגרית, תרד ועגבניות מיובשות

ללוש ומידי פעם להוסיף מים פושרים (יותר קרים מחמים) עד לקבלת מרקם חלק, להכניס לשקית ניילון גדולה ולשים במקום חמים

להתפחה למשך שעה.


אופן הכנת הצמה


בקערה לערבב שליש כוס מים פושרים, סוכר, שמרים ולערבב. לכסות ולהמתין 15 דקות להתססה.

להוסיף: שמן, מלח, קמח ולערבב

ללוש ומידי פעם להוסיף מים פושרים עד שהבצק רך, לא קשה אך לא דביק

להכניס לשקית ניילון גדולה, להניח במקום חמים להתפחה של שעה.


אופן הכנה והרכבת הלחם


ללוש שוב את בצק הבסיס, לרדד לתוך תבנית קפיצית מרופדת בניר אפיה רק בתחתית 24  עגולה או 26 תלוי איזה גובה תבחרו ללחם הצמה

ללוש את בצק הצמה, לקלוע 2 צמות, להניח מעל בצק בסיס, להקיף בצורה עיגולית מבחוץ לבפנים

להתפיח שוב במקום חמים 30 דקות

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות 40 דקות, לשחרר את קפיץ התבנית ולהכניס שוב לתנור בטמפרטורה של150 מעלות

לעוד 40 דקות או עד לצבע זהוב.

לכבות תנור ולהשאיר את הלחם בתנור עם דלת פתוחה עד שהלחם מתקרר.









נכתב על ידי , 1/6/2016 22:49   בקטגוריות מאפים, מתכוני חגים, לחמים  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות גרנולה מבצק מלאווח





עוגיות גרנולה בסלסלת בצק מלאווח

תבנית שקעים
חותכן עגול - אפשר עם שפה מזוגזגת או כל חותכן אחר

חומרים למלית הגרנולה

1 כוס אגוזי מלך - קצוצים
רבע כוס צמוקים
רבע כוס חמוציות - מזן מתוק
רבע כוס דובדבנים - יבשים
רבע כוס גרעיני חמניה
3 כפות סוכר
2 כפות דבש
רבע כפית הל - טחון
רבע כפית קנמון

אופן הכנת הגרנולה



לערבב את כל חומרי הגרנולה



חומרים נוספים

3 - 4 עלי מלאווח מוכן - אפשר להשתמש גם בבצק עלים
3 כפות שמן - למרוח את העלה במברשת
3 כפות סוכר - לפזר על העלה המשומן

אופן הכנה

להפשיר את עלה המלאווח - לא יותר מידי
לפרוס על נייר אפיה ולרדד
להבריש מעט שמן - משני הצדדים
לפזר סוכר - משני הצדדים
לקרוץ בעזרת חותכן עגול
להכניס לתבנית שקעים - שכל שקע משומן
למלא בתערובת הגרנולה
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות 20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב



נכתב על ידי , 4/11/2015 19:51   בקטגוריות עוגיות, מאפים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)