לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

קדירת אורז ערמונים שזיפים יבשים ובצל סגול







קדירה מהירת הכנה, טעימה ותמיד מצליחה


חומרים


2 כוסות אורז - שטוף
1 בצל סגול גדול - וקצוץ
10 שזיפים יבשים - מגולענים
2 שקיות ערמונים
חצי כוס שמן
שליש כוס רוטב סויה
3 שיני שום - קצוץ
3 כפות סילאן
1 כף אבקת מרק עוף

רבע כפית מלח - גס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
4 כוסות מים - רותחים

אופן הכנה

לערבב את כל החומרים
לצקת לתבנית פיירקס, או כל תבנית אחרת
לעטוף בנייר כסף
ולהכניס לתנור על רשת באמצע התנור - 180 מעלות לשעה עד שעה ורבע
להגיש חם.

נכתב על ידי , 20/11/2016 22:53   בקטגוריות אורז, מנות מהירות הכנה, תבשילי קדירה, מנות צמחוניות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פול ירוק על מצע חומוס בתבול זעתר ושמן זית






מתכון קוויק - צריך רק שיהיו המצרכים בבית - פיקנטי וטעים

חומרים


מיכל של ממרח חומוס מוכן - לא חשוב של איזה חברה

2 כוסות פול סנפרוסט - להרתיח במים חצי שעה - ולסנן

כף זעתר טרי - קצוץ

שן קטנה של שום - קצוצה

3 כפות שמן זית

פפריקה חריפה - לפי הטעם


אופן הכנה


לצקת על צלחת הגשה את החומוס - רצוי שהצלחת תהיה גדולה

לשים מעל את הפול המבושל

לפזר זעתר, שום כתוש, מעל שמן זית ופפריקה

למי שרוצה אפשר לתבל במעט עריסה

לנגב בפיתה או לחם

נכתב על ידי , 30/7/2015 19:46   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, מנות צמחוניות, מנות ראשונות, מתאבנים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פסטה אפונה עגבניות שרי זיתים ועגבניות מיובשות




תבשיל קדירה מהיר הכנה טעים - פרווה


חומרים


חצי שקית פסטה - להרתיח ולסנן (אפשר כל צורה של פסטה שתבחרו)

2 כוסות אפונה סנפרוסט

חצי כוס עגבניות מיובשות - לקצוץ

15 עגבניות שרי

1 כוס זיתים מגולענים

1 בצל קצוץ - קטן

3 שיני שום - קצוצות
צרור שמיר - קצוץ

חצי כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית גדושה מלח גס - או לפי הטעם

3 כפות שמן - קנולה

2 כוסות מים


אופן הכנה

לחמם שמן, להוסיף בצל עם מעט מהצ'ילי ופלפל שחור, לטגן עד לצבע זהוב

להוסיף זיתים, אפונה, עגבניות מיובשות, שום, צ'ילי, פלפל שחור ומים לערבב ולבשל על להבה קטנה

לאחר 10 דקות להוסיף עגבניות שרי, שמיר ולתבל במלח, לבשל עוד 10 דקות עד שהנוזלים מעט יצטמצמו.

להוסיף את הפסטה, לערבב ולהוריד מהאש.

להגיש חם.



נכתב על ידי , 14/7/2015 23:36   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, מנות צמחוניות, פסטות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)