לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חמוצי ענבים - עם רוזמרין עלי דפנה ושום







ענבים זה גם חמוצים....


חומרים

1 ק"ג ענבים - ירוקים ואדומים (אפשר רק ירוקים)

2 כוסות חומץ

2 כוסות מים - מהברז

2 כפות בהרת חמוצים - רוכשים בחנויות תבלינים
3 ענפי רוזמרין - טרי
5 עלי דפנה
5 שיני שום - עם הקליפה
1 כפית צ'ילי - גרוס
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח - גס


אופן הכנה

בסיר לשים מים חומץ ולהביא לרתיחה
להוסיף צ'ילי, מלח, סוכר ולערבב
להוריד מהאש
לשים את השום, עלי דפנה ורוזמרין ולערבב
להוסיף את הענבים ומידי פעם לערבב
לקרר - ורק לאחר יממה להכניס לצנצנת
אפשר להשאיר עוד יומיים מחוץ למקרר ואח"כ לאחסן במקרר

נכתב על ידי , 5/9/2017 09:55   בקטגוריות חמוצים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חמוצי בצל סגול עם ג'ינג'ר





אפשר לנסות להחמיץ כל פעם ירק/פרי והפעם זה בצל סגול - ממש טעים ומיוחד


חומרים


2 בצלים סגולים גדולים - פרוסים
50 גרם ג'ינג'ר קלוף - לחתוך לרצועות
10 - גרגירי פלפל שחור

1 - פלפל ירוק חריף - טרי

3 - כפיות מלח - גס

1 - כף חומץ

פרוסת לימון


אופן הכנה


בצנצנת גודל בינוני וע"פ בחירתכם, לסדר בצל, בין הבצל לדחוס מידי פעם רצועת ג'ינג'ר

לדחוס פלפל ירוק, לפזר מלח, מעל לצקת מים חומץ ובסוף פרוסת לימון
לסגור, לנער ולתת לזה שבוע מחוץ למקרר

יש צורך מידי פעם לבדוק במידה והחמוצים צפים לדחוס עם עוד פרוסה שניים של לימון

לשים על צלחת (כתחתית)

לטעם במידה וחסר מעט מלח אפשר להוסיף

כעבור שבוע להכניס למקרר.

הערה - הערכים יכולים להשתנות בהתאם לגודל הצנצנת.


נכתב על ידי , 13/2/2017 19:09   בקטגוריות חמוצים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



צנוניות מוחמצות - עם לימון שום וצ'ילי





חמוצי צנוניות - נולד מתכון בעונה ברוכה וזולה בצנוניות - שווה לנסות

חומרים

2 שקיות צנוניות לשטף - לא מדוייק תלוי בגודל הצנצנת
4 שיני שום - קלופות
1 לימון - פרוס עם הקליפה
חצי כפית - צ'ילי גרוס
3 כפיות מלח גס
2 כפות חומץ
מים

אופן הכנה

להכניס צנוניות לצנצנת להכניס את השום בצורה שווה
לפזר צ'ילי, מלח, לצקת מים שלושת רבעי צנצנת , מעל חומץ,
לסגור, לנער, לפתוח שוב ולסדר את פרוסות הלימון -
לדחוס כדי שהצנוניות לא יצופו
ולהוסיף מים כך שהצנצנת תתמלא
להניח על צלחת (כתחתית) למקרה שהמים תוססים.
למחרת במידה והצנוניות צפות - אפשר להוסיף עוד פרוסת לימון
לשים במקום מואר (לא בשמש) כשבוע.

נכתב על ידי , 5/1/2017 10:38   בקטגוריות חמוצים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)