לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

ממולאי בטאטה - בבשר בצל ורוזמרין










בטאטות ממולאות מתכון שנולד בחנות הירקות ובשפע הבטאטות...שווה מאמץ....

14 בטאטות מזן קטן וצר או לחלופין 6 בטאטות גדולות, פלפלים אדומים צהובים ירוקים (בינוניים)

לקלף בטאטות ולרוקן בעזרת קולפן ארוך - פעולה שדורשת סבלנות...המלצה להשתמש בבטאטות גדולות...


חומרים למלית


חצי ק"ג בשר בקר - טחון

1 בצל גדול - קצוץ קטן

3 שיני שום - כתושות

1 כף רוזמרין טרי - קצוץ

חצי כפית מלח - גס

רבע כפית פפריקה - חריפה

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

5 כפות שמן זית


חומרים  מעל הבטטות


3 שיני שום - כתושות

4 כפות שמן - זית

חצי כפית מלח - גס

רוזמרין טרי - 2 ענפים לפזר


אופן הכנת המלית


לחמם שמן, להוסיף בצל ולטגן לצבע זהוב

להוסיף בשר ולהמשיך לטגן על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב - עד לצמצום הנוזלים

להוסיף את שאר החומרים - לערבב אחרי 2 - 3 דקות להוריד מהאש - ולקרר


אופן הכנת המנה


למלא את הבטאטות, הפלפלים ולהניח בתבנית מרופדת נייר אפיה

להזליף שמן זית, לפזר מלח גס ועלי רוזמרין

להכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות שעה עד שעה ורבע - במידה ויבש אפשר בתחתית התבנית לצקת רבע כוס מים

להגיש חם



נכתב על ידי , 4/12/2017 10:33   בקטגוריות מנות עיקריות, ממולאים  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלק ממולא בשר אורז נענע וזותא לבנה





+



מנה בסגול


חודש נובמבר הוא חודש המודעות ל"תסמונת רט" , תסמונת רט היא תסמונת קשה המופיעה כמעט ואך ורק בבנות, הילדות מאבדות לאט לאט את יכולותיהן לשלוט באופן מכוון בידיים, הן אינן יכולות לדבר ולתקשר אלא באמצעות תנועת עיניים בלבד.

כיום חוקרים ומנסים להבין את מנגנוני המחלה.

בעקבות כך יש לי צורך מיוחד להכין מתכון בצבע סגול, הצבע שכל כך מזוהה עם חודש זה. רוצים להתעניין ולקרוא על תסמונת זו?

היכנסו www.rett.org.il


כמות 14 - 18 סלקים (פלוס מינוס, תלוי בגודל...)


חומרים למלית

1 וחצי כוסות אורז - שטוף

חצי ק"ג בשר בקר - טחון (אפשר גם בשר עוף טחון)

3 כפות רסק עגבניות

4 שיני שום - קצוצות קטן

1 כפית מלח - גס

1 כפית זותא לבנה - רוכשים בחנויות תבלינים (לא חובה)

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית סוכר

חצי כוס נענע טריה - קצוצה

פחות מרבע כפית מלח לימון - ממש מעט

רבע כוס שמן


חומרים לרוטב


4 כוסות מים

1 כפית מלח - גס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית סוכר

קמצוץ מלח לימון

חצי כפית צ'ילי - גרוס

4 כפות שמן


אופן הכנה


לקלף סלקים ובעזרת כפית פריזאית לחפור וליצור חלל למילוי (לשמור את הסלק שחפרנו לקישוט/מכסה)

לערבב את כל חומרי המלית

למלא ולהניח בסיר רחב ולא גבוהה במיוחד

לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת באופן שווה על הממולאים

לשים על הכיריים ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה ולשים תחתית מתחת לסיר (כדי שלא ישרף)

לבשל עד ריכוך שעה עד שעה וחצי

הערה : במידה והתבשיל יבש אפשר להוסיף מידי פעם מעט מים.




נכתב על ידי , 7/11/2017 11:16   בקטגוריות ממולאים, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוף ממולא בפסטא מסולסלים ושזיפים יבשים




עוף ממולא בפסטא ושזיפים - מתכון מקורי מיוחד ובעיקר טעים

החומרים לעוף 1
בינוני עד גדול


חומרים למלית


1 בצל גדול - קצוץ

2 שניני שום - כתושות

1 כפית בהרת קובה

חצי כפית צ'ילי - גרוס

7 שזיפים - יבשים
1 כפית מלח - גס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

רבע לימון - קצוץ קטן עם הקליפה

4 כפות שמן

150 גרם פסטא + 150 גרם מחוץ לעוף

חומרים למריחה על העוף

4 שיני שום - כתוש
1 כפית גדושה מלח - גס

1 כפית בהרת - קובה

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס


אופן הכנה


במחבת לצקת שמן, לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב

להוסיף שום, שזיפים לימון וכל התבלינים של המלית - ולהוריד מהאש

להרתיח מים עם מעט שמן ולהוסיף את הפסטא - לבשל 5 דקות, לסנן

לאחד את שתי התערובות

למלא עוף כמה שנכנס (היתרה בשקית) לסגור את הפתחפשוט לתפור - ואפשר עם קיסמים.

למרוח את העוף בשמן, שום ותבלינים

להכניס לשקית קוקי ומה שנשאר מתערובת הפסטא לשים בשקית

להכניס לתחתית התנור - על רשת 125 מעלות בישול איטי במשך 5 שעות - ולסיום לפתוח את השקית ולשחרר את הנוזלים

לאפות עוד כמה דקות עם הגבהת הטמפרטורה עד לקבלת צבע זהוב.

אפשרבישול יותר מהיר - 175 מעלות שעה וחצי עד שעתיים - ושוב לפתוח את השיקת ולשחרר נוזלים עד לקבלת צבע זהוב.

נכתב על ידי , 23/4/2017 17:12   בקטגוריות ממולאים, מנות עיקריות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)