לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מאפינס דבש לראש השנה








מאפינס דבש לראש השנה בעיטור שוקולד לבן ורימון


24 מאפינס

חומרים


1 כוס סוכר
4 בצים
4 כפות גדושות דבש
חצי כוס שמן
2 כוס קמח תופח
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
קורט ציפורן
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית הל טחון (לא חובה)
1 וחצי כפות אבקת נס קפה
1 כוס מים רותחים

לעיטור - גרגירים מרימון, 1 חפיסת שוקולד לבן 100 גרם

אופן הכנה

להקציף בצים עם סוכר ולהוסיף בהדרגה את הדבש ואח"כ את השמן
בנפרד - לערבב את הקמח, אבקת סודה לשתיה, מלח, קינמון , ציפורן והל
להכין קפה - ולקרר מעט
לתערובת הביצים להוסיף לסרוגין מעט מהקפה ומעט מתערובת הקמח
לשמן תבניות שקעים ולקמח ולצקת עד השפה
לצקת בעזרת כלי עם פיה נוחה לצקת מבלי ללכלך

לאפות בתנור שחומם מראש 150 - 155 מעלות 25 דקות/ רצוי

לנעוץ קיסם ושיצא יבש
לקרר - לקשט בשוקולד לבן מומס בתוך שקית זילוף

ולפזר גרגירי רימון





נכתב על ידי , 24/8/2017 12:07   בקטגוריות עוגיות, מתכוני חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגה לטו בשבט עם מגוון פירות יבשים - פרווה








עוגת טו בשבט - עשירה בפירות יבשים שקדים - טעים טעים טעיםםםםם


חומרים לתחתית


300 גרם ביסקויטים - פתי בר
חבילת מחמאה מומסת (200 גרם) אפשר חמאה
1 כף גדושה קקאו
1 כף גדושה אבקת קפה נמס
3 כפות חלב מרוכז וממותק

חומרים לשכבה עליונה

חצי כוס שקדים - פרוסים
1 כוס שבבי קוקוס
חצי כוס חמוציות
חצי כוס נטיפי שוקולד
פירות יבשים חתוכים קטן :
2 פרוסות קיווי
3 מישמשים
6 שזיפים
כפית הל - טחון
1 פחית (פחות 3 כפות) חלב מרוכז וממותק

טיפ - לפתוח את פחית החלב הממותק, להכניס לכלי

עם מים רותחים, אך זהירות שגובה המים יהיה נמוך מהפחית

כדי שלא יחדרו מים. פעולה זו גורמת לחלב להיות נוזלי וקל לעבודה.


אופן הכנה

במעבד מזון - לרסק ביסקויטים
להוסיף מחמאה ממוסת, קקאו, אבקת קפה נמס וחלב ממותק - ולהמשיך בפעולה המעבד, עד לקבלת מרקם חלק
לרפד תבנית בנייר אפיה

לשטח ולהדק תערובת הביסקויטים
לפזר ע"פ הסדר:

שקדים, קוקוס, חמוציות, קיווי, משמשים, שזיפים, שוקולד, לפזר הל
מעל לצקת באופן שווה חלב ממותק ומרוכז
לאפות - בתנור שחומם מראש 165 מעלות במשך 20 - 25 דקות

לקרר - ולחתוך לקוביות.

נכתב על ידי , 29/1/2017 17:03   בקטגוריות מתכוני חגים, עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שבועות - לחם צמה עם תרד גבינות ועגבניות מיובשות








לכבוד שבועות, לחם משולב בגבינות תרד עגבניות מיובשות מתובל וטעים.


חומרים לבסיס הלחם


שליש כוס מים פושרים

חצי כף שמרים

חצי כפית סוכר

2 כוסות קמח

2 כפות שמן - קנולה

1 כפית מלח

חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב

1 כוס גבינה צהובה עמק (או כל גבינה אחרת) מגוררת

חצי כוס גבינה בולגרית מלוחה - מפוררת במזלג

חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות

1 כוס תרד - מורתח סחוט וקצוץ

חצי כפית בזיליקום יבש


חומרים לבצק הצמה


שליש כוס מים פושרים

חצי כף שמרים

חצי כפית סוכר

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

2 כפות שמן

מים פושרים - לפי הצורך



אופן הכנת בסיס הלחם


בקערה לערבב שליש כוס מים פושרים, סוכר, שמרים. לכסות 15 שעה עד לתסיסה

להוסיף קמח, שמן מלח, צ'ילי, בזיליקום ולערבב, להוסיף גבינה צהובה גבינה בולגרית, תרד ועגבניות מיובשות

ללוש ומידי פעם להוסיף מים פושרים (יותר קרים מחמים) עד לקבלת מרקם חלק, להכניס לשקית ניילון גדולה ולשים במקום חמים

להתפחה למשך שעה.


אופן הכנת הצמה


בקערה לערבב שליש כוס מים פושרים, סוכר, שמרים ולערבב. לכסות ולהמתין 15 דקות להתססה.

להוסיף: שמן, מלח, קמח ולערבב

ללוש ומידי פעם להוסיף מים פושרים עד שהבצק רך, לא קשה אך לא דביק

להכניס לשקית ניילון גדולה, להניח במקום חמים להתפחה של שעה.


אופן הכנה והרכבת הלחם


ללוש שוב את בצק הבסיס, לרדד לתוך תבנית קפיצית מרופדת בניר אפיה רק בתחתית 24  עגולה או 26 תלוי איזה גובה תבחרו ללחם הצמה

ללוש את בצק הצמה, לקלוע 2 צמות, להניח מעל בצק בסיס, להקיף בצורה עיגולית מבחוץ לבפנים

להתפיח שוב במקום חמים 30 דקות

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות 40 דקות, לשחרר את קפיץ התבנית ולהכניס שוב לתנור בטמפרטורה של150 מעלות

לעוד 40 דקות או עד לצבע זהוב.

לכבות תנור ולהשאיר את הלחם בתנור עם דלת פתוחה עד שהלחם מתקרר.









נכתב על ידי , 1/6/2016 22:49   בקטגוריות מאפים, מתכוני חגים, לחמים  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)