לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

קציצות חצילים וירק






מתכון קל, מהיר הכנה וטעים


חומרים


2 חצילים גודל קטן/בינוני - לקלף ולחתוך לקובות
2 ביצים

חצי כוס נענע - קצוצה
חצי כוס שמיר - קצוץ
חצי כוס כוזברה - קצוצה
3 שיני שום - קצוץ
1 כוס פירורי לחם - או כל סוג פרורים שיש

חצי כפית צ'ילי גרוס - לא חובה
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית מלח - גס


אופן הכנה

להרתיח עם מים את החציל עד שיתרכך - (כ- 30 דקות)

לסנן את החציל ולקרר
לרסק חציל במוט בלנדר
לקערה: לשים את החציל ושאר החומרים ולערבב
לתת לתערובת לנוח חצי שעה
לחמם שמן במחבת, בעזרת כף לצקת ולטגן לצבע זהוב משני הכיוונים

להגיש חם או בטמפרטורת החדר.






נכתב על ידי , 19/2/2017 16:43   בקטגוריות מנות צמחוניות, קציצות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרק תרד ועדשים






מרק עדשים ותרד בתוספת בצל סגול נענע וכזברה - לימים הקרים

קל ומהיר הכנה



חומרים

2 כוסות עדשים חומים - מושרים למשך 3 שעות
חצי חבילת תרד - לשטוף (לא חייבים כמות מדוייקת)
1 בצל סגול גדול - קצוץ
חצי חבילת כזברה - לקצוץ
חצי חבילת נענע - לקצוץ
4 שיני שום - לקצוץ
1 כפית כמון

חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב חריף
חצי כפית פלפל שחור - עדיף גרוס
1 כפית כמון
4 כפות שמן
2 כפיות מלח - גס
מים - בהתאם לגודל הסיר

אופן הכנה


לשים עדשים בסיר ולכסות במים
לבשל עד ריכוך
להוסיף את כל החומרים לערבב ולכסות סמים

- כך שיהיה עוד כשליש מכמות תכולה הסיר
לבשל 15 דקות
להגיש חם


נכתב על ידי , 10/1/2017 18:01   בקטגוריות מנות צמחוניות, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדירת אורז ערמונים שזיפים יבשים ובצל סגול







קדירה מהירת הכנה, טעימה ותמיד מצליחה


חומרים


2 כוסות אורז - שטוף
1 בצל סגול גדול - וקצוץ
10 שזיפים יבשים - מגולענים
2 שקיות ערמונים
חצי כוס שמן
שליש כוס רוטב סויה
3 שיני שום - קצוץ
3 כפות סילאן
1 כף אבקת מרק עוף

רבע כפית מלח - גס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
4 כוסות מים - רותחים

אופן הכנה

לערבב את כל החומרים
לצקת לתבנית פיירקס, או כל תבנית אחרת
לעטוף בנייר כסף
ולהכניס לתנור על רשת באמצע התנור - 180 מעלות לשעה עד שעה ורבע
להגיש חם.

נכתב על ידי , 20/11/2016 22:53   בקטגוריות אורז, מנות מהירות הכנה, תבשילי קדירה, מנות צמחוניות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)