לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

בגדד איטליה - רוויולי במלית קובה








מתכון בגדד איטליה - נולד בהשראת סגנון המטבח שלי, ניסוי וטעיה -

מידי פעם מנסה לשלב מתכונים מעדות שונות כדי - לחדש לגוון ובעיקר לרגש
מקווה שהצלחתי גם אתכם לרגש


חומרים למלית

חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים - קצוצים קטן
1 כפית בהרת קובה (רוכשים בחנויות תבלינים)

חצי כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית - צ'ילי גרוס
חצי כפית מלח - גס
4 כפות שמן

אופן הכנת המלית


* אפשר להכין את המלית יום קודם.

לחמם שמן במחבת גדול ועל להבה נמוכה ,

להוסיף את הבצל ולטגן תוך כדי ערבוב עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב - עד שהנוזלים מתייבשים (אך לא יותר מידי) מתבלים ומורידים מהאש
מקררים ומכניסים למקרר לעוד שעתיים

החומרים לבצק

1 ביצה
חצי ק"ג קמח - דורום
2 כפות - שמן זית
1 כפית מלח - דק
1 כוס מים קרים (או ע"פ הצורך)

אופן הכנת הבצק

מערבבים את כל החומרים , פרט למים
ואת המים מוסיפים בהדרגה, לשים עד לקבלת בצק קשה וגמיש
במידה ויש צורך מקמחים את משטח העבודה במעט קמח
עוטפים בנילון ומכניסים למקרר למשך שעה


חומרים לרוטב

1 כוס נענע קצוצה
חצי כפית - תבלין בהרת קובה
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
2 שיני שום - כתושות
חצי כפית מלח - גס
מיץ לימון - מחצי לימון.



אופן הכנת הרויולי


מרדדים במערוך, או במכונת פסטה את הבצק, כמה שאפשר יותר דק
קורצים עגולים עם חותכן מזוגג או בעזרת כוס
על עגול אחד מצפים בביצה טרופה
ובעזרת כפית לוקחים מהמלית ושמים באמצע
מעל שמים עוד עגול אחד, מהדקים מסביב כמה שיותר קרוב למלית, כדי להוציא את האוויר


חומרים לרוטב

1 כוס נענע קצוצה
חצי כפית - תבלין בהרת קובה
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
2 שיני שום - כטושות
חצי כפית מלח - גס
מיץ לימון - מחצי לימון.


אופן הכנת הרוטב והרויולי

במחבת רחב וגדול מחממים שמן על להבה נמוכה, מוסיפים מהנענע כפית אחת , שום ומערבבים
מוסיפים מים, את יתרת הנענע, בהרת קובה, פלפל מלח ומערבבים- עד שהתערובת מבעבעת
שמים את הרוויולי, במרחקים אחד מהשני - כדי שלא ידבקו
מבשלים על להבה נמוכה - 8 - 10 דקות
מגישים גם, מזליפים מעט שמן זית ומקשטים בנענע



נכתב על ידי , 21/10/2016 11:41   בקטגוריות פסטות, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פסטה אפונה עגבניות שרי זיתים ועגבניות מיובשות




תבשיל קדירה מהיר הכנה טעים - פרווה


חומרים


חצי שקית פסטה - להרתיח ולסנן (אפשר כל צורה של פסטה שתבחרו)

2 כוסות אפונה סנפרוסט

חצי כוס עגבניות מיובשות - לקצוץ

15 עגבניות שרי

1 כוס זיתים מגולענים

1 בצל קצוץ - קטן

3 שיני שום - קצוצות
צרור שמיר - קצוץ

חצי כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית גדושה מלח גס - או לפי הטעם

3 כפות שמן - קנולה

2 כוסות מים


אופן הכנה

לחמם שמן, להוסיף בצל עם מעט מהצ'ילי ופלפל שחור, לטגן עד לצבע זהוב

להוסיף זיתים, אפונה, עגבניות מיובשות, שום, צ'ילי, פלפל שחור ומים לערבב ולבשל על להבה קטנה

לאחר 10 דקות להוסיף עגבניות שרי, שמיר ולתבל במלח, לבשל עוד 10 דקות עד שהנוזלים מעט יצטמצמו.

להוסיף את הפסטה, לערבב ולהוריד מהאש.

להגיש חם.



נכתב על ידי , 14/7/2015 23:36   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, מנות צמחוניות, פסטות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדירת כרוב ניצנים פול פסטה וכופתאות בשר עוף





קדירת כרוב ניצנים פול פסטה וחזה עוף - עשירה בטעמים, יפה וקלה להכנה


חומרים לכופתאות


חצי ק"ג בשר חזה עוף - טחון

1 תפוח אדמה - מגורד

2 בצלים ירוקים - קצוצים

1 גזר - מגורד

קובית דלעת - מגורדת

חצי בצל סגול - קצוץ קטן

1 ביצה

חצי כוס שמיר - קצוץ

2 שיני שום - קצוצות

1 כפית גארם מסאלה (תבלין הודי רוכשים בחנויות תבלינים)

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית מלח - גס

חומרים לתבשיל

1 חבילת כרוב ניצנים - סנפרוסט

חצי שקית פול - סנפרוסט

חצי חבילת פסטה פרפרים - לבשל במים רותחים 10 דקות ולסנן
1 בצל - קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חצי כוס שמיר - קצוץ

2 בצלים ירוקים - קצוצים

1 כפית מלח - גס

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית פלפל שחור

1 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)

אופן הכנת הכופתאות

לערבב את כל החומרים

לקחת בעזרת כף מהתערובת, לגלגל, ולהכניס לתבשיל


אופן הכנת התבשיל


בסיר שטוח וגדול לצקת מעט שמן ולחמם

להוסיף בצל ומעט מהפלפל השחור ומעט מהצ'ילי לטגן לצבע זהוב

לצקת - 5 כוסות מים, פול, כרוב ניצנים , שום שמיר , בצל ירוק ולתבל

לבשל כ - 10 דקות ולהכניס את הכופתאות אחד אחרי השניה בזהירות כדי לא לפצוע אותן

לבשל עוד כ- 15 דקות ולהוסיף את הפסטה לערבב ולאחר דקה להוריד מהאש
הערה: במידה וחסר מים אפשר להוסיף מים בהתאם


נכתב על ידי , 3/2/2015 18:21   בקטגוריות תבשילי קדירה, פסטות, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)