לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מקלובת כרוב גזר בשר ואורז







מקלובת קוויק... הכנה מהירה ותוצאה טעימה




חומרים לתחתית

חצי כרוב - קצוץ לרצועות גס
4 גזרים - פרוסים לעגולים
2 שיני שום קצוצות


חומרים לשכבה עליונה


2 כוסות אורז - פרסי שטוף ומושרה חצי שעה ומסונן
חצי ק"ג בשר בקר - טחון
חצי כרוב - קצוץ גודל בינוני
1 כפית תבלין זותא לבנה - רוכשים בחנויות תבלינים
צרור גדול נענע - לקצוץ

צרור גדול פטרוזליה - לקצוץ

3 שיני שום - קצוצות
4 כפות רסק עגבניות
רבע כוס שמן
2 כפיות גדושות מלח - גס
1 כפית גדושה פלפל שחור - גרוס

1 כפית צ'ילי - גרוס

1 כפית סוכר
מיץ מלימון אחד



אופן הכנה

לרפד סיר גדול בנייר אפיה
לפזר גזר באופן שווה ומעל לפזר כרוב
לערבב חומרים לשכבה עליונה ולשים באופן שווה על תחתית הכרוב.

לצקת 5 כוסות מים ולשים על האש

להביא לרתיחה להוריד את הטמפרטורה לאדות מעט את המים שיספחו לתבשיל
* מעל התבשיל לשים נייר אפיה נוסף - זה מונע מהשכבה העליונה להתייבש.
להכניס לתחתית התנור בבישול איטי 125 מעלות למשך 5 - 6 שעות

או בבישול יותר מהיר 165 מעלות כ- שעתיים

יש צורך מידי פעם לבדוק באם מתייבש מידי להוסיף עוד רבע כוס מים.
להוציא מהתנור ולהפוך על מגש גדול

להגיש חם.

נכתב על ידי , 15/5/2017 19:11   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מקלובת שוקי עוף עגבניות מיובשות ולימון





מקלובת שוקי עוף תפו"א לימון ועגבניות מיובשות - חגיגית



חומרים לאורז

2 וחצי כוסות אורז פרסי - לברור, לשטוף ולהשרות 3 ושלושת רבעי כוסות מים
3 כפות גדושות רסק
1 כפית מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית קורקום
חצי כפית צ'ילי - גרוס (למי שאוהב)
4 כפות שמן + 4 כפות לטיגון הבצל
1 בצל גדול - לטיגון בסיום בישול האורז

אופן הכנת האורז

בסיר לשים את האורז ,המלח, פלפל שחור, קורקום, צ'ילי ושמן ולערבב
לשים על להבה גבוהה להביא לרתיחה - להנמיך את האש ולשים תחתית (כדי שהלהבה לא תגיע בסיר)
לבשל כ- 20 דקות, לערבב במזלג ולבשל עוד 10 דקות
לטגן בצל בשמן חם ולצקת על האורז ולערבב בעדינות

חומרים לשכבות המקלובה

10 שוקי עוף
5 תפוחי אדמה גדולים - קלופים ופרוסים עבה
1 לימון - שטוף וקצוץ עם הקליפה
חצי כוס עגבניות מיובשות
1 כפית מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
1 כפית בזיליקום - יבש
4 כפות שמן
חצי כוס מים - מהברז

אופן הכנה

בסיר לחמם שמן ולשים את הבצל ומעט מהצ'ילי ומעט מהבזיליקום - לטגן עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את שוקי העוף ולטגן מכל הצדדים
להוסיף את הלימון ועגבניות מיובשות
להוסיף את יתרת הבזיליקום, הצ'ילי, פלפל שחור וחצי כפית מלח ולערבב
לטגן עוד 3 דקות ולהוריד מהאש
לרפד סיר גדול בנייר אפיה, לסדר את פרוסות תפוחי האדמה ולפזר חצי כפית מלח גס
לשים מעל את תערובת השוקיים
מעל לשים את האורז המוכן
לצקת חצי כוס מים ולהכניס לתחתית התנור 125 מעלות למשך כ- 6 עד 7 שעות
הערה : אפשר בטמפרטורה יותר גבוהה ובהפחתת זמן הבישול
לבדיקה: אפשר להכניס כף ארוכה, עד התחתית להוציא מעט ולבדוק את מידת הבישול הרצויה.
לשים צלחת הגשה גדולה ולהפוך בזהירות


נכתב על ידי , 16/9/2014 19:20   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מקלובת דגים גמבות תפו"א לימון כבוש בקארי






לאחר ניסוי ותעיה - יצא מתכון נפלא טעים וחגיגי בעיקר לאוהבי דגים


חומרים

אורז לבן מוכן מ- 2 כוסות - מתכון בקטגורית אורז - אורז לבן

פילה משני דגי מושט (אפשר לברק, מוסר וכו')
2 גמבות אדומות - פרוסות לטבעות
2 גמבות כתומות - פרוסות לטבעות
5 תפוחי אדמה גודל בינוני - קלופים ופרוסים עבה
2 בצלים גדולים - פרוסים לטבעות
2 פרוסות לימון כבוש לחתוך לקוביות - (ביתי או לקנות במרכולים)
4 שיני שום - קצוצות
שמן קנולה לטיגון - בהתאם לצורך
1 וחצי כפיות קארי
חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב חריף
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית מלח - גס
רבע כוס מים


אופן הכנת - הדגים

לערבב 3 כפות קמח מצה או פרורי לחם עם רבע כפית קארי, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית מלח
לייבש את דג הפילה, לתבל בתערובת הפרורים ולטגן במחבת עם מעט שמן חם משני הצדדים

אופן הכנת - הבצל


לחמם 1 כף שמן במחבת ולהכניס את הבצל, לתבל ברבע כפית קארי, קורט מלח, קורט צ'ילי - הבצל צריך לקבל צבע זהוב ולהוריד מהאש.

לרפד בנייר אפיה תבנית אפיה עגולה וקפיצית מס' 28 (אפשר כל תבנית אחרת בגודל בינוני)
לסדר את הגמבות בצורה צבעונית ויפה, מעל לסדר את פרוסות תפו"א , מעל את השום ולתבל בכפית קארי,
רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית צ'ילי וחצי כפית מלח.
מעל לשים את הלימון הכבוש והבצל שטוגן ומעל את הדגים המטוגנים
ובסוף את האורז.

לצקת רבע כוס מים ולכסות את התבנית בנייר אפיה ולהכניס לתחתית התנור לאפיה איטית בטמפרטורה 125 מעלות למשך 5 - 6 שעות,
מידי פעם לבדוק בעזרת כף ארוכה באם המקלובה קיבלה צבע זהוב - סימן שהיא מוכנה.




נכתב על ידי , 27/4/2014 18:02   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)