לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

קובה עירקית - עם סלרי וחומוס







חומרים לבצק

2 כוסות סולת
כ- 2 כוסות מים - מהברז
2 כפות שמן
1 כפית קורקום
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח - גס

אופן הכנת הבצק

לערבב את כל החומרים היבשים , השמן ולהוסיף בהדרגה את המים, במידה ויבש אפשר להוסיף עוד מעט מים
הבצק צריך להיות רך אך לא רטוב מידי
רצוי מאד להכין לילה קודם.

חומרים למלית

2 בצלים גדולים - לקצוץ קטן רצוי במעבד מזון
300 גרם בשר בקר טחון
1 כפית בהרת קובה (תערובת תבלינים שרוכשים בחנויות תבלינים)
1 כפית קורקום
חצי כפית צ'ילי חריף (למי שאוהב)
חצי כפית מלח גס
רבע כוס סלרי קצוץ

אופן הכנת המלית

במחבת גדול לצקת 2 כפות שמן לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב בהיר
להוסיף את הבשר, התבלינים, המלח ולערבב, עד שהנוזלים מתאדים
להוסיף את הסלרי ולאחר דקה להוריד מהאש, לקרר ולהכניס ללילה למקרר.


אופן הכנת הקובה



קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים, משטיחים, לוקחים בכפית מתערובת המלית וסוגרים בזהירות,
משטיחים מעט את הכדור, טובלים בפרורי לחם או פרורי מצה , מניחים על גבי מגש עם נייר אפיה ומכניסים להקפאה.
בעת הצורך מוציאים ישר לרוטב.

חומרים לרוטב

2 כוסות חומוס גרגירים - מושרה לילה ומבושל
1 בצל - קצוץ
3 שיני שום - קצוצות
רבע כפית צ'ילי - גרוס
1 כוס סלרי - קצוץ
1 כפית בהרת קובה
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס

אופן הכנת תבשיל הקובה


לטגן בצל לצבע זהוב
לצקת מים, חומוס, סלרי ושאר החומרים
להביא לרתיחה, להנמיך להבה ולבשל עוד 5 דקות
לשים את הקובות בזהירות לבשל 10 דקות
להגיש חם














נכתב על ידי , 30/12/2016 11:59   בקטגוריות קובות, מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קובה ברוטב עשיר בשום ונענע






כדאי מאד להכין קובה זו למרות שיש מעט עבודה, אך כל רגע משתלם

חומרים לבצק

2 כוסות סולת
כ- 2 כוסות מים - מהברז
2 כפות שמן
1 כפית קורקום
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח - גס

אופן הכנת הבצק

לערבב את כל החומרים היבשים , השמן ולהוסיף בהדרגה את המים, במידה ויבש אפשר להוסיף עוד מעט מים
הבצק צריך להיות רך אך לא רטוב מידי
רצוי מאד להכין לילה קודם.

חומרים למלית

2 בצלים גדולים - לקצוץ קטן רצוי במעבד מזון
300 גרם בשר בקר טחון
1 כפית בהרת קובה (תערובת תבלינים שרוכשים בחנויות תבלינים)
1 כפית קורקום
חצי כפית צ'ילי חריף (למי שאוהב)
חצי כפית מלח גס
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת המלית

במחבת גדול לצקת 2 כפות שמן לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב בהיר
להוסיף את הבשר, התבלינים, המלח ולערבב, עד שהנוזלים מתאדים
להוסיף את הפטרוזיליה ולאחר דקה להוריד מהאש, לקרר ולהכניס ללילה למקרר.


אופן הכנת הקובה

קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים, משטיחים, לוקחים בכפית מתערובת המלית וסוגרים בזהירות,
משטיחים מעט את הכדור, טובלים בפרורי לחם או פרורי מצה , מניחים על גבי מגש עם נייר אפיה ומכניסים להקפאה.
בעת הצורך מוציאים ישר לרוטב.

חומרים לרוטב

1 ראש שום - קלוף וקצוץ
חבילת נענע - רק עלים - קצוצה
1 בצל - קצוץ קטן
1 כפית קורקום
1 כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
1 כפית אבקת מרק עוף
3 כפות שמן
כ- 6 כוסות מים

אופן הכנת הרוטב

לשים שמן בסיר על להבה נמוכה ולהוסיף את הבצל להזהיב מעט ולהוסיף את השום, הענע, הקורקום, הצ'ילי ופלפל שחור.
לערבב כל הזמן עד להזהבה בהירה.
להוסיף את המים, אבקת המרק, המלח ולהביא לרתיחה.
להוציא את הקובה מהמקפיא ישר לסיר הרותח (לא חייבים להשתמש בכל כמות הקובה) לבשל כ- 7 דקות ולכבות את הלהבה.
להגיש חם.








נכתב על ידי , 13/10/2013 13:06   בקטגוריות קובות, תבשילי קדירה, מנות עיקריות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)