לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2016    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

1/2016

קונפיטורה/ממרח בננות קרם קוקוס - אקזוטי









תרומתה של הבננה מגוונת עשירה באשלגן החשוב לשמירה על חץ דם תקין,

מסייעת לאיזון מערכת העצבים, טובה לבריאות הלב, מסייעת למערכת העיכול,מאזנת אנמייה והכי חשוב פצצת אנרגייה...

אז אם רוצים להמתיק את הבוקר אין יותר טוב ממרח/קונפיטורת בננות

המתכון המקורי - נולד בהשראת תכונות הבננה


הערה: כל מה שנאמר ..בגדר המלצה ..בלבד והכותבת אינה רופאה...


חומרים

5 בננות - בשלות מעט - לפרוס
1 פחית - קרם קוקוס
800 גרם סוכר
1 לימון קטן - קלוף וקצוץ קטן
2 כפיות תמצית וניל


אופן הכנה

בסיר לשים: בננות, סוכר, קרם קוקוס ולבשל תוך כדי בחישה תמידית
לאחר שהסוכר נמס להוסיף את הלימון
לבשל כ- שעה וחצי - עד להסמכה
בסיום להוסיף תמצית...

לקטע המלא...
נכתב על ידי , 28/1/2016 14:59   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות ערמונים שקדים - לכבוד ט"ו בשבט







עוגיות ערמונים שקדים לכבוד ט"ו בשבט - קלות להכנה וטעימות במיוחד


חומרים

1 כוס ערמונים קלופים וקלויים (רוכשים בשקית ואקום של 100 גרם)
1 כוס שקדים - טחונים דק
רבע כוס קורנפלור
1 חפיסת אינסטנט וניל
1 כוס קמח לבן
חצי כפית הל - טחון
1 כוס סוכר
2 כפיות אבקת קפה נמס
1 מחמאה רכה בטמפרטורת החדר (200 גרם)

אופן הכנה

לערבב את כל החומרים היבשים
להוסיף מחמאה וללוש ביד עד לקבלת בצק רך ואחיד
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר להתייצבות - לשעה
לקרוץ עגולים לא גדולים להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולנעוץ שקד
חשוב במרווחים גדולים - העוגיות מתפשטות
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות, במשך 15 - 20 דקות

עד לקבלת צבע זהוב חום


נכתב על ידי , 21/1/2016 16:50   בקטגוריות עוגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת מרנג קצפת קפה ותות שדה








עוגה חגיגית - קצת מורכבת אך לא קשה להכנה



חומרים לתחתית הבצק

חצי חבילת מחמאה רכה -  100 גרם )
2 חלמונים

2 כפות גדושות סוכר

1 - 1וחצי כוסות קמח תופח

חומרים לקצפת

2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות גדושות סוכר
1 כף גדושה אבקת קפה נמס

חומרים למרנג

4 חלבונים

2 כוסות סוכר

חצי כף קורנפלור

1 כפית חומץ לבן

חומרים לקישוט - שוקולד


1 כף אבקת קקאו

2 כפות סוכר

3 כפות חלב

קובית מחמאה

3 קוביות שוקולד מריר

1 כפית תמצית וניל


* תותים

אופן הכנת המרנג


להקציף חלבונים והבדרגה להוסיף סוכר

ובהמשך קורנפלור וחומץ

הקצף צריך להיות קשה

להכניס לשקית זילוף עם צנטר שיש בו איזה שהיא צורה שתבחרו

להזליף על נייר אפיה

לאפות בתנור שחומם מראש 135 מעלות כשעה

עד שמקבלים מרנג אפוי ויבש

מקררים

* אפשר להכין את המרנג יום ואפילו חודש לפני אפיית העוגה ולאחסן בקופסא

הכנת הבצק לתחתית העוגה


לערבב את כל החומרים וללוש ביד או בוו לישה - במיקסר

לרפד תבנית אפיה אליפסית בנייר אפיה

לשטח את הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ- 15 - 20 דקות

לקרר


אופן הכנת הקצפת


להקציף שמנת מתוקה עם סוכר, ולאחר דקה אפשר להוסיף את אבקת קפה נמס

הקצף צריך להיות קשה


אופן הכנת השוקולד


לערבב את כל החומרים ולבשל על להבה נמוכה עם השגחה וערבוב תמידי

המרקם צריך להיות חלק וללא גושים

להוריד מהאש ולקרר


הרכבת העוגה


מעל תחתית הבצק האפויה למרוח קצפת, מעל עוגיות המרנג וביניהם

להזליף מתערובת השוקולד בעזרת כף בעדינות

לסדר תותים בין המרנג

לקרר. שעה לפני ההגשה להכניס למקפיא כדי לייצב את העוגה

נכתב על ידי , 11/1/2016 16:02   בקטגוריות עוגות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)