

עוגה חגיגית - קצת מורכבת אך לא קשה להכנה
חומרים לתחתית הבצק
חצי חבילת מחמאה רכה - 100 גרם )
2 חלמונים
2 כפות גדושות סוכר
1 - 1וחצי כוסות קמח תופח
חומרים לקצפת
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות גדושות סוכר
1 כף גדושה אבקת קפה נמס
חומרים למרנג
4 חלבונים
2 כוסות סוכר
חצי כף קורנפלור
1 כפית חומץ לבן
חומרים לקישוט - שוקולד
1 כף אבקת קקאו
2 כפות סוכר
3 כפות חלב
קובית מחמאה
3 קוביות שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
* תותים
אופן הכנת המרנג
להקציף חלבונים והבדרגה להוסיף סוכר
ובהמשך קורנפלור וחומץ
הקצף צריך להיות קשה
להכניס לשקית זילוף עם צנטר שיש בו איזה שהיא צורה שתבחרו
להזליף על נייר אפיה
לאפות בתנור שחומם מראש 135 מעלות כשעה
עד שמקבלים מרנג אפוי ויבש
מקררים
* אפשר להכין את המרנג יום ואפילו חודש לפני אפיית העוגה ולאחסן בקופסא
הכנת הבצק לתחתית העוגה
לערבב את כל החומרים וללוש ביד או בוו לישה - במיקסר
לרפד תבנית אפיה אליפסית בנייר אפיה
לשטח את הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ- 15 - 20 דקות
לקרר
אופן הכנת הקצפת
להקציף שמנת מתוקה עם סוכר, ולאחר דקה אפשר להוסיף את אבקת קפה נמס
הקצף צריך להיות קשה
אופן הכנת השוקולד
לערבב את כל החומרים ולבשל על להבה נמוכה עם השגחה וערבוב תמידי
המרקם צריך להיות חלק וללא גושים
להוריד מהאש ולקרר
הרכבת העוגה
מעל תחתית הבצק האפויה למרוח קצפת, מעל עוגיות המרנג וביניהם
להזליף מתערובת השוקולד בעזרת כף בעדינות
לסדר תותים בין המרנג
לקרר. שעה לפני ההגשה להכניס למקפיא כדי לייצב את העוגה