לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

10/2013

גלאקסיה של קינוח


    



קנוח משולב ג'לי ומלבי - מהיר הכנה, פרווה

החומרים למלבי

1 פחית חלב קוקוס
1 פחית מים מהברז
50 גרם קורנפלור
4 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (אוסם)
2 טיפות מי זהר או מי ורדים

אופן הכנת המלבי

בסיר לשים את חלב הקוקוס וחצי מכוס המים לערבב ולשים על להבה נמוכה, לערבב בעזרת מקצפת ידנית
ולהוסים את הסוכר, מי הורדים והאינסטנט פודינג חשוב מאד כל הזמן לערבב כדי שלא יהיו גושים - להביא לרתיחה
בכלי נפרד לערבב את חצי כוס המים הנותרים עם הקורנפלור ושוב לשים לב שלא יהיו גושים
להוסיף את תערובת הקורנפלור לתערובת חלב הקוקוס לבחוש כל הזמן עד להסמכה.
לצקת חלק מהתערובת למכלים חד פעמיים וחלק לתבנית פרחים לבבות או כל תבנית סיליקון אחרת שיש בה צורות קטנות
לקרר ולהכניס למקרר

חומרים לג'לי

ג'לי באריזה של 85 גרם בטעם פטל
2 כוסות מים רותחים

אופן הכנת הג'לי

לשים בקערית את אבקת הג'לי, לצקת את המים הרותחים - לערבב טוב כדי שלא יהיו גושים
לצקת לתבניות ומכלים חד פעמיים כמו בתערובת המלבי
לקרר ולהכניס למקרר

חומרים לקישוט

סירופ מלבי (קונים במרקולים)
בוטנים או פיסטוקים קלויים וקצוצים גס

הגשה

שעה לפני ההגשה להכניס למקפיא את הג'לי והמלבי
בצלחת אישית או משותפת להזליף סירופ מלבי בצורה יפה ויצירתית.
להוצא את המלבי/ג'לי מהמיכל /תבנית סיליקון לשים את הפרח הג'לי על המלבי
או פרח מלבי על על הג'לי מהמיכל
אפשר לפזר בוטנים קצוצים גס או לחלופין פיסטוקים

נכתב על ידי , 28/10/2013 13:19   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, קינוחים  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אמפנדס במלית סמבוסק עירקי


    

אמפנדס במלית סמבוסק עירקי - בצל מטוגן וחומוס שילוב יפה וטעים


חומרים לבצק

חצי ק"ג קמח
125 גרם מרגרינה - לבישול ואפיה
4 כפות שמן קנולה (או כל שמן רגיל אחר)
25 גרם שמרים - טריים
רבע כפית מלח
כ- 1 וחצי כוסות מים - מהברז

אופן הכנת הבצק

חשוב מאד להכין את הבצק יום קודם, להכניס למקרר ולהוציא אותו שעתיים לפני הכנת האמפנדס
לערבב את הקמח עם השמרים, השמן, המרגרינה (רצוי להמיס במקרו כ- 1 דקה) המלח ובהדרגה את המים,
הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
להכניס לשקית ניילון גדולה - אין צורך להתפיח ולהכניס למקרר ללילה או למספר שעות.


חומרים למלית

2 בצלים גדולים וקצוצים קטן
רבע ק"ג חומוס מושרה לילה קודם ומבושל במים עד להתרככות - לסנן את המים ולטחון במעבד מזון
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
1 כפית צ'ילי גרוס וחריף (לא חובה)
2 כפיות מלח

אופן הכנת המלית

צריך להכין את המלית יום קודם ולהכניס למקרר
במחבת גדול לטגן את הבצל לצבע זהוב בהיר
להוסיף את החומוס הטחון ולהמשיך לערבב 3 דקות
להוסיף את הכמון, הכורכום, הצ'ילי והמלח לערבב ולאחר 2 דקות להוריד מהאש
להכניס למקרר ללילה או למספר שעות

אופן הכנת האמפנדס

לעבד את הבצק כ- דקה ולקרוץ עגולים בגודל כדור פינג פונג
לפרוס בעזרת המערוך, לקחת עם כפית מתערובת המלית , לאסוף בצורך שקית, לכווץ, לקשור ענפי רוזמרין (שהושרו במים חמים)
הערה - לא חובה לקשט ברוזמרין - זה יהיה יפה גם בלי
לחמם שמן בסיר קטן ועמוק - ולשים בזהירות את האמפנדס - לטגן עד לקבלת צבע זהוב
להגיש חם (אפשר לקרר ולהקפיא ובמידת הצורך להוציא שעה קודם ולחמם במתנור, אך לא במקפיא)





נכתב על ידי , 22/10/2013 12:55   בקטגוריות מאפים  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מקלובת בשר בקר, תפו"א ואורז







מקלובה מקורית טעימה בריאה ומרשימה כל אורח.

חומרים לאורז


 

2 וחצי כוסות אורז – לשטוף ולהשרות עם 3 כוסות מים למשך חצי שעה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

4 כפות שמן

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית קורקום

1 כפית צ'ילי גרוס (לא הכרחי)

1 כפית אבקת מרק עוף (פרווה)

 

 

 

חומרים לבצל על האורז

4 כפות שמן
1 בצל גדול - קצוץ

 

 

 

אופן הכנת האורז


בסיר לשים את האורז (עם המים)ואת שאר החומרים לערבב ולהביא לרתיחה,

לשים תחתית ולבשל כ- 20 דקות, עד שהמים מתאדים והאורז מתבשל,

מערבבים בעדינות ומכבים את הלהבה.

במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ לצבע זהוב בהיר

יוצקים על האורז ומערבבים קלות.

 

חומרים לתחתית ופנים המקלובה

6 תפוחי אדמה גדולים - קלופים ופרוסים עבה
1 בצל גדול - קצוץ גס
1 ק"ג בשר בקר - לחתוך לקוביות גדולות
8 שיני שום - קצוצות
1 כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח + 1 לפיזור על תפוחי האדמה

אופן הכנת המלית (פנים המקלובה)

בסיר יוצקים מעט שמן (2 כפות) מחממים ומוסיפים את הבצל,
מטגנים לצבע זהוב.
מוסיפים את הבשר ומטגנים על להבה נמוכה, מוסיפים את השום, פלפל שחור,
אבקת מרק עוף, צ'ילי, בזיליקום ומלח.
מערבבים מידי פעם עד שהנוזלים מתאדים אך לא לייבש מידי ולהוריד מהאש.

אופן הכנה וסידור המקלובה

בסיר גדול לרפד - בנייר אפיה
לסדר את פרוסות תפוחי האדמה ולפזר כפית מלח
מעל לשים את התערובת הבשר
מעל את האורז המוכן
לצקת חצי כוס מים ולהכניס לתחתית התנור בטמפרטורה 180 מעלות
למשך כ- 6 שעות.
רצוי מאוד מידי פעם לבדוק - ע"י כף ארוכה להכניס עד תחתית הסיר,
להוציא מעט ולבדוק שלא יישרף התפוחי אדמה צריכים לקבל צבע זהוב
חום כמו בתמונה.
להוציא מהתנור יישר לצלחת הגשה גדולה באופן כזה: לכסות בצלחת
את הסיר ולהפוך בזהירות ולהסיר את נייר האפיה
מגישים חם האורחים לא יפסיקו לתת מחמאות...



נכתב על ידי , 18/10/2013 14:41   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)