לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2015    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

10/2015

קונפיטורה אגסים נגיעות תפוז בתבול צפורן הל וקנמון




לקטע המלא...
נכתב על ידי , 26/10/2015 21:35   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



בסקוויטים עם אגוזי מלך






ביסקוויטים בטעם של פעם - לצד קפה


חומרים

600 גרם קמח
1 כוס אגוזי מלך - גרוסים
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם מחמאה - רכה בטמפרטורת החדר
2 בצים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות מים חמימים (לא רותחים)

אופן הכנה

במיקסר, להקציף מחמאה וסוכר
להוסיף ביצים, סוכר וניל, ומים
בוו לישה לערבב ולהוסיף קמח, אבקת אפיה וללוש עד לקבלת בצק
הבצק צריך להיות רך ולא קשה
לפרוס עלה, לקרוץ צורות, אפשר גם חותמות
להניח על נייר אפיה
לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות, 12 - 15 דקות - בערך,עד לקבלת צבע זהוב
לקרר, לאחסן בכלי סגור.


נכתב על ידי , 18/10/2015 22:52   בקטגוריות עוגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תבשיל קארי עדשים עם כדורי בשר




תבשיל קארי עדשים בסגנון הודי - אפשר בגרסה צמחית ללא כדורי הבשר

חומרים לכדורי הבשר

חצי ק"ג בשר בקר (אפשר בשר עוף)
1 בצל - קצוץ קטן

2 שיני שום - קצוצות קטן

חצי כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כפית קארי
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כוס נענע - קצוצה
רבע כפית מלח - גרוס

אופן הכנת כדורי הבשר

לערבב, ולטגן עם מעט שמן, על להבה נמוכה ועד להזהבה.

חומרים לתבשיל

2 כוסות עדשים אדומות - לשטוף ולהשרות חצי שעה
2 תפוחי אדמה - חתוכות כמו סלט גדול
2 גזרים חתוכים - קטן
2 שיני שום - קצוצות
2 כפיות קארי
1 כפית צ'ילי - גרוס
3 פרוסות לימון כבוש - לקצוץ
1 כפית אבקת מרק עוף
2 כפיות מלח - גס
2 ליטר מים בהתחלה , אח"כ להוסיף בהתאם שהתבשיל לא יהיה מימי

אופן הכנת התבשיל

לאחר שכדורי הבשר טוגנו, להוסיף את כל החומרים ובסוף את המים
לבשל על להבה נמוכה במשך שעה. מידי פעם לערבב, ולבדוק שיש מספיק מים, להוסיף מים במידת הצורך ובמידה הרצויה.
להגיש לצד אורז לבן


נכתב על ידי , 12/10/2015 13:36   בקטגוריות מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)