
קדירה פיקנטית שוקי עוף בתבול לימון כבוש שום ועוד - להגיש על מצע אורז
חומרים
1בצל גדול - קצוץ
2 כפות שמן
10 שוקי עוף (אפשר גם כרעיים)
3 גזרים - פרוסים לטבעות
3 גמבות אדומות - פרוסות
2 עגבניות - פרוסות
1 כף לימון כבוש
4 שיני שום - קצוצות
1 כפית תבלין - ראס אלחנות
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית מל - גס
כ- 2 כוסות מים (להוסיף בהדרגה)
אופן הכנה
לחמם מעט את השמן ולהוסיף את הבצל, עם מעט מתבלין ראס אלחנות, פלפל שחור
להוסיף שוקי עוף ולטגן לצבע זהוב - על להבה נמוכה
להוציא לצלחת את שוקי העוף ולסדר את הגזר, העגבניות , הגמבא, לימון כבוש, שום ולתבל
לצקת בהתחלה 1 כוס מים ולהביא לרתיחה
להחזיר את שוקי העוף ולבשל על להבה נמוכה עוד 10 דקות
להוסיף עוד 1 כוס מים
להכניס לתחתית התנור 125 מעלות לבישול איטי במשך כ- 4 שעות
מידי פעם לבדוק שהמים לא התייבשו - התוצאה שהרוטב צריך להיות סמיך
להגיש על מצע אורז/קוסקוס