לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

12/2013

פוקצ'ה איטלקית - חצילים עגבניות גמבא ושום





פוקצ'ה איטלקית ביתית עם ירקות - עם טעם של עוד

חומריםל- 2פוקצ'ות

1 כפית שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
3ושלושת רבעי כוסות (מדידה) קמח
3 כפות שמן
מים פושרים לפי הצורך
1 כפית מלח

חומרים למלית

1 בצל גדול - קצוץ גס
1 חציל גודל בינוני - לחתוך כמו סלט יחד עם הקליפה (לשטוף קודם)
1 גמבא גדולה אדומה - לפרוס לרצועות
5 שיני שום- לקצוץ
10 עגבניות שרי - חצויות
חצי כפית בזיליקום - יבש
חצי כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח גס
4 כפות שמן זית

אופן הכנת המלית

במחבת לחמם שמן ולהכניס את הבצל - לטגן לצבע זהוב
להוסיף את החצילים ולטגן עוד 3 דקות - מידי פעם לערבב
להוסיף את הגמבא, השום , העגבניות ושאר התבלינים - לטגן עוד כ- 5 דקות על להבה נמוכה, להוריד מהאש ולקרר.
אפשר להכין את המלית יום קודם ולהכניס למקרר/ אפשר גם להקפיא ולהוציא אותה שעתיים לפני האפיה.

אופן הכנת הבצק

לערבב את הקמח, הסוכר, השמן, הקמח והשמרים ובהדרגה מים פושרים - לעבד את הכל לבצק ובסוף להוסיף את המלח וללוש עוד דקה
במידה והבצק מידי רך אפשר להוסיף עוד מעט קמח, הבצק צריך לקבל מרקם רך ומעט דביק.
לפזר מעט קמח ולהכניס לשקית ניילון גדולה ולקשור רופף כדי לאפשר לבצק לתפוח.
לחמם את המקרו ריק למשך 2 דקות, לאחר מכן להכניס את שקית הבצק למשך שעה להתפחה.
להוציא את הבצק מהשקית, לחלק ל- 2 לעשות צורה מוארכת, לצבוט בשוליים, למרוח מעט שמן בעזרת היד
למרוח את המלית באמצע.
לאפות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה 180 מעלות כ- 20 דקות.



נכתב על ידי , 29/12/2013 16:06   בקטגוריות פוקצ'ות, מנות צמחוניות, מאפים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פתיתים עם חטיף סויה אדממה ובצל ירוק





פתיתים משולבים עם חטיף סויה אדממה, בצל ירוק - מתכון לצמחונים וטבעונים - מהיר הכנה

חומרים

2 כוסות פתיתים
1 כוס חטיף סויה אדממה
2 בצלים ירוקים - קצוצים
1 בצל יבש וגדול - קצוץ
1 וחצי כפיות מלח גרוס
1 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי גרוס וחריף (למי שאוהב)
3 כפות שמן + 4 כפות לטיגון הבצל
4 שיני שום - קצוצות
1 כפית גדושה כמון
2 ורבע כוסות מים

אופן הכנה

בקערה שמתאימה למיקרו - לשים את הפתיתים, אדממה, בצל ירוק, מלח, כורכום, פלפל שחור , צ'ילי , שמן ומים
לערבב - לכסות ולהכניס למיקרו ל15 דקות.
להוציא מהמיקרו, לערבב ולהכניס לעוד 10 דקות
במחבת: לחמם 4 כפות שמן ולשים את הבצל היבש, לטגן לצבע זהוב ולהוסיף את הכמון והשום, לערבב לטגן במשך דקה
לצקת על תבשיל הפתיתים, לערבב ולהגיש חם
אפשר להגיש לצד יוגורט. ביצת עין/ביצה עלומה

נכתב על ידי , 21/12/2013 17:43   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, מנות צמחוניות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תבשיל פרובאנס - גזר מקורמל עם כופתאות בשר





תבשיל פרובאנס - גזר מקורמל עם בצל בתוספת כופתאות פיקנטיות

חומרים לכופתאות

חצי ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול - קצוצץ קטן
3 שיני שום - קצוצות קטן
1 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית מלח - גס

חומרים לתבשיל

2 בצלים גדולי - קצוצים קטן
4 גזרים - מרוסקים בפומפיה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית צ'ילי גרוס (למי שאוהב)
חצי כפית מלח - גס

אופן הכנת הכופתאות

לערבב את כל החומרים
לעשות כדורים לא כל כך גדולים (פחות מגודל כדור פינג פונג)
לחמם 3 כפות שמן בסיר , לשים את הכופתאות ולטגן אותם על להבה נמוכה - עד שיקבלו צבע זהוב מכל הכיוונים
להוציא את הכופתאות לצלחת

אופן הכנת תבשיל הפרובנס

באותו סיר לצקת 3 כפות שמן ולחמם מעט
לשים את הבצל ולטגן עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את הגזר ולערבב כל הזמן - הגזר צריך לקבל צבע זהוב כתום ושלא ישארו נוזלים
מוציאים לצלחת בצד
שמים בסיר את הכופתאות המוכנות
מעל שמים את הגזר המקורמל
מתבלים, מערבבים ומשאירים על להבה נמוכה למשך 5 דקות - עד שהטעמים משתלבים אחד בשני

מגישים לצד אורז לבן/ פתיתים/ קוסקוס


נכתב על ידי , 17/12/2013 17:17   בקטגוריות מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)