לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2017    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    




הוסף מסר

2/2017

ממולאי בצל סגול וחסה







בצל סגול וחסה ממולאים באורז בשר ותבלינים - אפשר בגרסה צמחונית




חומרים למעטפת

2 בצלים סגולים גדולים - מושרים במים רותחים ומפורקים לעלים
2 ראשי חסה - מפורקים לעלים ומושרים במים רותחים 3 דקות

חומרים למלית

2 כוסות אורז - לשטוף ולהשרות שעה
חצי ק"ג בשר בקר טחון
6 שיני שום - קצוץ
חצי כוס נענע - קצוצה
חצי כוס שמיר - קצוץ
2 כפיות זוטא לבנה יבשה (רוכשים בחנויות תבלינים)
4 כפות רסק עגבניות

2 כפיות מלח - גס
1 כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית צ'ילי - גרוס
פחות מרבע כפית מלח לימון

1 וחצי כפיות - סוכר
רבע כוס שמן

חומרים ואופן הכנת הרוטב


לערבב:
4 - 5 כוסות מים
1 כפית מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית - זותא לבנה
חצי כפית סוכר
קורט מלח לימון (ממש קמצוץ)

* 2 סלק - לקלף ולפרוס


אופן הכנה התבשיל


לערבב את כל חומרי המלית

אחרי שהשרנו במים רותחים את הבצל ופרקנו אותו לעלים
ואחרי שפרקנו את ראשי החסה לעלים, והשרנו במים רותחים, וסננו אותם
למלא את עלי הבצל והחסה

לסדר על מצע פרוסות סלק

לצקת את הרוטב
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולשים תחתית ולבשל עד צמצום המים
להכניס לתחתית התנור לבישול איטי בטמפרטורה 125 מעלות במשך 4 - 5 שעות, אפרש על הכיריים בלהבה נמוכה ועל תחתית.

במידה והמים התאדו ורמת התבשיל מעט יבשה אפשר להוסיף מעט מים.




נכתב על ידי , 26/2/2017 16:34   בקטגוריות ממולאים, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות חצילים וירק






מתכון קל, מהיר הכנה וטעים


חומרים


2 חצילים גודל קטן/בינוני - לקלף ולחתוך לקובות
2 ביצים

חצי כוס נענע - קצוצה
חצי כוס שמיר - קצוץ
חצי כוס כוזברה - קצוצה
3 שיני שום - קצוץ
1 כוס פירורי לחם - או כל סוג פרורים שיש

חצי כפית צ'ילי גרוס - לא חובה
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית מלח - גס


אופן הכנה

להרתיח עם מים את החציל עד שיתרכך - (כ- 30 דקות)

לסנן את החציל ולקרר
לרסק חציל במוט בלנדר
לקערה: לשים את החציל ושאר החומרים ולערבב
לתת לתערובת לנוח חצי שעה
לחמם שמן במחבת, בעזרת כף לצקת ולטגן לצבע זהוב משני הכיוונים

להגיש חם או בטמפרטורת החדר.






נכתב על ידי , 19/2/2017 16:43   בקטגוריות מנות צמחוניות, קציצות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חמוצי בצל סגול עם ג'ינג'ר





אפשר לנסות להחמיץ כל פעם ירק/פרי והפעם זה בצל סגול - ממש טעים ומיוחד


חומרים


2 בצלים סגולים גדולים - פרוסים
50 גרם ג'ינג'ר קלוף - לחתוך לרצועות
10 - גרגירי פלפל שחור

1 - פלפל ירוק חריף - טרי

3 - כפיות מלח - גס

1 - כף חומץ

פרוסת לימון


אופן הכנה


בצנצנת גודל בינוני וע"פ בחירתכם, לסדר בצל, בין הבצל לדחוס מידי פעם רצועת ג'ינג'ר

לדחוס פלפל ירוק, לפזר מלח, מעל לצקת מים חומץ ובסוף פרוסת לימון
לסגור, לנער ולתת לזה שבוע מחוץ למקרר

יש צורך מידי פעם לבדוק במידה והחמוצים צפים לדחוס עם עוד פרוסה שניים של לימון

לשים על צלחת (כתחתית)

לטעם במידה וחסר מעט מלח אפשר להוסיף

כעבור שבוע להכניס למקרר.

הערה - הערכים יכולים להשתנות בהתאם לגודל הצנצנת.


נכתב על ידי , 13/2/2017 19:09   בקטגוריות חמוצים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)