לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2014    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

3/2014

אוסובוקו שוק עוף בסלסילת חציל





מנה עיקרית ומרשימה דורשת מעט הכנה מתאימה לארוחת ליל הסדר


חומרים

3 חצילים צרים וארוכים - לחצות ולהוציא את תוכן החציל - כדי לקבל 6 סלסילות
6 שוקי עוף
1 בצל גדול - קצוץ
רבע כפית בהרת של קובה
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית מלח - גס

חומרים למלית - מסביב לשוק
1 עגבניה - קצוצה
2 בצלים ירוקים - קצוצים
5 שיני שום - קצוצות
רבע כוס נענע - קצוצה
רבע כוס כוזברה - קצוצה
חצי לימון - קצוץ קטן עם הקליפה
רבע כפית צ'ילי גרוס
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית בהרת - (תבלין של קובה)
רבע כפית מלח גס

אופן הכנת המלית

לערבב את כל החומרים עם התבלינים

אופן הכנה

בסיר רחב לצקת 3 כפות שמן לחמם מעט ולהוסיף את הבצל עם בהרת, פלפל שחור, לטגן עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את שוקי העוף, לטגן ולהפוך מידי פעם עד שהשוקים יזהיבו.

לשים כל שוק עוף בתוך סלסילת החציל, לקחת מתערובת המלית ולדחוס מסביב - ולפזר על כל סלסילות החצילים חצי כפית מלח גס.

לסדר בסיר, לצקת חצי כוס מים (באופן שווה) לשים על להבה נמוכה ולהביא לרתיחה.
לכסות את הסיר (במידה ולא ניתן בשל גובהם של השוקיים להעזר ברדיד כסף)
ולהכניס לתחתית התנור בטמפרטורה 125 מעלות, בבישול איטי כ- 4 שעות.
יש צורך מידי פעם לבדוק שהמים לא התייבשו וההפך במידה ויש יותר מידי נוזלים צריך להוציאם
לקראת הוצאת האוסובוקו מהתנור להוציא את הכיסוי - כדי לתת להם צבע זהוב.




.






נכתב על ידי , 22/3/2014 19:20   בקטגוריות מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טאקו קון גואקמולה






מנה מהירת הכנה, בריאה ומתאימה לארוח ולבני המשפחה

חומרים - 5 - 6 מנות

עלי טורטייה - מוכנים אפשר לקנות בלגעת באוכל

1 אבוקדו בשל (לא מידי) - חתוך לקוביות
1 מלפפון - קלוף וחתוך לקוביות
3 צנוניות קטנות - פרוסות דק
2 בצלים ירוקים - קצוצים
1 עגבניה גדולה אדומה - חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
5 כפות לימון
רבע כפית מלח - גרס
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב חריף

אופן הכנה

מכינים את הסלט מערבבים את כל החומרים , מתבלים ומכניסים למקרר

הכנת הטורטיות - לקראת ההגשה

שמים כל טורטייה על הכיריים בלהבה נמוכה ובעזרת מלקחיים הופכים כל הזמן, עד שתקבל צבע שרוף מעט.

להוציא ולגלגל מיד בעודה חמה על מערוך, להחזיק כדקה, ולשחרר וחוזר חלילה לכל הטורטיות.

למלא בסלט - להגיש מיד



נכתב על ידי , 16/3/2014 23:20   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, מנות צמחוניות, מנות ראשונות, מתאבנים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פיוז'ן קייק





פיוז'ן קייק - עוגה שנאפתה בספונטניות ממצרכים שנשארו במזווה

תבנית עגולה מס' 26

חומרים בכוסות מדידה

4 ביצים
1 כוס סוכר בן
שלושת רבעי סוכר חום - דמררה
1 ורבע כוסות מיץ תפוזים (טבעי סחוט) 
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
50 גרם קוקוס
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז - מתפוז אחד
גרידת לימון - מלימון אחד
2 גזרים מרוסקים
1 כוס אגוזי מלך - קצוצים

אופן הכנה

להקציף את הביצים ובהדרגה להוסיף את הסוכר, שמן, מיץ תפוזים גזר קוקוס וגרידת תפוז ולימון.
בכלי נפרד לערבב את הקמח, אבקת האפיה ואגוזים - ולהוסיף בהדרגה לתערובת הביצים, תוך כדי הקצפה
לרפד תבנית בנייר אפיה - רק בחלק התחתון (לגזור עגול בהתאם לגודל התבנית) ולצקת את תערובת העוגה
להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה 180 מעלות במשך כשעה או מעט יותר, לבדוק מידי פעם בקיסם שצריך לצאת יבש
לקרר, לפזר אבקת סוכר


נכתב על ידי , 8/3/2014 21:37   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, עוגות  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)