לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2014    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

4/2014

מקלובת דגים גמבות תפו"א לימון כבוש בקארי






לאחר ניסוי ותעיה - יצא מתכון נפלא טעים וחגיגי בעיקר לאוהבי דגים


חומרים

אורז לבן מוכן מ- 2 כוסות - מתכון בקטגורית אורז - אורז לבן

פילה משני דגי מושט (אפשר לברק, מוסר וכו')
2 גמבות אדומות - פרוסות לטבעות
2 גמבות כתומות - פרוסות לטבעות
5 תפוחי אדמה גודל בינוני - קלופים ופרוסים עבה
2 בצלים גדולים - פרוסים לטבעות
2 פרוסות לימון כבוש לחתוך לקוביות - (ביתי או לקנות במרכולים)
4 שיני שום - קצוצות
שמן קנולה לטיגון - בהתאם לצורך
1 וחצי כפיות קארי
חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב חריף
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית מלח - גס
רבע כוס מים


אופן הכנת - הדגים

לערבב 3 כפות קמח מצה או פרורי לחם עם רבע כפית קארי, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית מלח
לייבש את דג הפילה, לתבל בתערובת הפרורים ולטגן במחבת עם מעט שמן חם משני הצדדים

אופן הכנת - הבצל


לחמם 1 כף שמן במחבת ולהכניס את הבצל, לתבל ברבע כפית קארי, קורט מלח, קורט צ'ילי - הבצל צריך לקבל צבע זהוב ולהוריד מהאש.

לרפד בנייר אפיה תבנית אפיה עגולה וקפיצית מס' 28 (אפשר כל תבנית אחרת בגודל בינוני)
לסדר את הגמבות בצורה צבעונית ויפה, מעל לסדר את פרוסות תפו"א , מעל את השום ולתבל בכפית קארי,
רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית צ'ילי וחצי כפית מלח.
מעל לשים את הלימון הכבוש והבצל שטוגן ומעל את הדגים המטוגנים
ובסוף את האורז.

לצקת רבע כוס מים ולכסות את התבנית בנייר אפיה ולהכניס לתחתית התנור לאפיה איטית בטמפרטורה 125 מעלות למשך 5 - 6 שעות,
מידי פעם לבדוק בעזרת כף ארוכה באם המקלובה קיבלה צבע זהוב - סימן שהיא מוכנה.




נכתב על ידי , 27/4/2014 18:02   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט חסה מסורתי מתובל בשום לימון נענע ועלי סלרי





סלט חסה מבית אבא - קל להכנה דורש מעט תשומת לב אך טעים ומרענן

חומרים

1 ראש חסה - לשטוף הטב את העלים מהחול
2 שיני שום - כתושות
1 כוס עלי סלרי או עלי קרפס - קצוץ
1 כוס עלי נענע - קצוץ
מיץ לימון - משני לימונים
1 וחצי כפיות מלח - גס
רבע כפית צ'ילי - גרוס

אופן הכנה

לקצוץ את עלי החסה באופן גס
לפזר את המלח ולערבב ולהשהות חצי שעה
להכניס למסננת ולסחוט - צריך להוריד את כל הנוזלים שנגרו
להוסיף נענע, הסלרי, שום, לימון וצ'ילי ולערבב
להכניס למקרר ולהגיש קר

נכתב על ידי , 23/4/2014 21:45   בקטגוריות מנות ראשונות, מנות צמחוניות, סלטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת יום הולדת - קקאו רום ושוקולד כשרה לפסח





עוגת שהוכנה לכבוד יום הולדתו של נכדי הבכור - במקור זו עוגה רגילה שקיבלה טוויסט כשר לפסח ופרווה

חומרים

5 בצים - להפריד
חצי בקבוק תמצית בטעם רום
1 ושלושת רבעי כוס קמח מצה - (לאחר ניפוי)
1 שקית אבקת אפיה - כשר לפסח
50 גרם קקאו
1 כף נס קפה + חצי כוס מים רותחים - ולקרר
1 ושלושת רבעי כוס סוכר
1 מחמאה (200 גרם) - רכה

חומרים לציפוי - שוקולד

1 שוקולד מריר 100 גרם
1 כפית מחמאה - רכה
מיץ מקלמנטינה אחת (אפשר גם מתפוז)

גרידת לימון - מלימון אחד
1 כפית סוכר

חומרים לקישוט
סוכריות צבעוניות - אפשר מכל מיני סוגים כיד הדמיון

אופן הכנת העוגה

להקציף את החלבונים לקצף קשה
בקערה נפרדת לערבב עם מקציף ידני מחמאה, חלמונים, סוכר רום והקפה המוכן- עד לקבלת עיסה חלקה
בצלחת לנפות את קמח המצה לשים לב לקבל את הכמות הדרושה (1 ושלושת רבעי כוס ) להוסיף את אבקת האפיה והקקאו ולערבב
להוסיף את תערובת קמח המצה לתערובת החלמונים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים
להוסיף את החלבונים לתערובת החלמונים ולערבב בעדינות
לרפד תבנית קפיצית עגולה מס' 28 בנייר אפיה ולהצקת את תערובת העוגה
להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה 175 מעלות למשך 55 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש
לקרר ולמרוח את ציפוי השוקולד ולהכניס למקרר

אופן הכנת הציפוי


לשים את כל החומרים בסיר על להבה קטנה ונמוכה ועל תחתית ולערבב כל הזמן עד שהתערובת נעשית חלקה

להוריד מהאש ולמרוח על עוגה שהתקררה.


נכתב על ידי , 18/4/2014 17:42   בקטגוריות עוגות, מתכוני חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)