לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2015    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  




הוסף מסר

4/2015

עוגת שריון התפוז




מתכון לעוגת תפוזים חגיגית - לפני שעונת התפוזים מסתיימת


חומרים


3 ביצים

1 וחצי כוס סוכר

3 כוסות קמח תופח - מנופה

שלושת רבעי כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים טבעי

גרידת תפוז - מתפוז אחד

גרידת לימון - מלימון אחד



חומרים לשריון


3 - 4 תפוזים קלופים כולל השכבה הלבנה - ופרוסים לא עבה
הערה חשובה- חשוב מאד שהתפוזים יהיו מתוקים

50 גרם שקדים טחונים


אופן הכנה שלב א'


להקציף ביצים ולהוסיף סוכר בהדרגה

להוסיף תוך כדי הקצפה ובהדרגה שמן, מיץ תפוזים וגרידות תפוז ולימון

לעצור את פעולת ההקצפה

במרית ידני להוסיף את הקמח בהדרגה



אופן הכנה שלב ב'


לשמן קערת שקופה וחסינת אש בקוטר 23 ס"מ (כמו קערה לסלט)

לסדר פרוסות תפוז - קודם בתחתית ואח"כ מסביב ובצורה שווה ויפה

לפזר שקדים טחונים - (לספיגת הנוזלים של התפוז בעת האפיה)

לצקת את בלילת העוגה

להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך 30 דקות

להוריד את הטמפרטורה ולאפות עוד כ- 40 דקות, לבדוק בעזרת קיסם/שיפוד ושיצא יבש

לכבות את התנור ולהשאיר עוד רבע שעה בתנור

לקרר.

אפשר להשאיר עוגה זו מחוץ למקרר למשך יום ואח"כ להכניס למקרר

לקשוט - אפשר לשים פרח בתוספת עלה, או לימון ננסי עם עלים


נכתב על ידי , 27/4/2015 08:51   בקטגוריות עוגות, מאפים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדירת כופתאות בשר במיה פטריות ועגבניות שרי - בניחוח ספרדי






קדירה עשירה בבמיה פטריות ועגבניות שרי - בניחוח ספרדי


חומרים לכופתאות


חצי ק"ג בשר בקר טחון (אפשר בחזה עוף טחון)

1 בצל - קצוץ קטן

רבע כוס נענע טריה - קצוצה

1 כפית נענע יבשה

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

חצי כפית מלח - גס


חומרים לתבשיל


שקית במיה - סנפרוסט

סלסלה אחת פטריות שמפניון

15 עגבניות שרי

3 שיני שום קצוצות

חצי כוס נענע טריה - קצוצה

1 כפית נענע יבשה
1 כפית אבקת מרק עוף

1 כפית פלפל שחור - גרוס

1כפית מלח - גס

חצי כפית צ'ילי - גרוס

2 כפות רסק עגבניות

אופן הכנה


לערבב את כל החומרים של הכופתאות

לקרוץ כדורים ומעט לשטח אותם

לחמם 2 כפות שמן ולטגן אותן על להבה נמוכה - עד לקבלת צבע זהוב - מכל הכוונים

להוסיף את כל החומרים לצקת כ- 8 כוסות מים ולבשל להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה ולבשל כ- 30 דקות

להגיש לצד אורז לבן

נכתב על ידי , 20/4/2015 14:09   בקטגוריות מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות נוסטלגיות עם ריבה ממרח אגוזים, ואגוזי מלך





נוסטלגיה של עוגיות - ניחוחות במטבח שמחזירים אותנו לבית אמא


חומרים


2 וחצי כוסות קמח תופח + חצי כוס נוסף להוסיף בהדרגה ולפי הצורך

1 חבילת מחמאה

1כפית תמצית וניל

שלושת רבעי כוס סוכר

2 בצים


חומרים למלית


ריבת תות שדה או כל ריבת אחרת

ממרח אגוזים

200 גרם אגוזי מלך - קצוצים גס

1 כפית הל טחון


אופן הכנה



לערבב מחמאה, סוכר, קמח (2 וחצי כוסות)

להוסיף ביצים ותמצית וניל וללוש עד לקבלת בצק חלק ורך (במידה ודביק מידי אפשר להוסיף עוד קמח מחצי הכוס)

את פעולת הלישה אפשר ללוש ביד או במיקסר

להכניס את הבצק להתייצבות למקרר לחצי שעה.

לחלק את הבצק ל- 3 חלקים

לפרוס עלה למרוח ריבה, מעל אגוזים ומעט מההל ולגלגל

אפשרות נוספת למרוח ממרח אגוזים מעל אגוזים ומעט מההל טחון ולגלגל

לשים בתבנית ולהכניס לעוד רבע שעה, לפרוס בעזרת סכין פרוסות

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות במשך כ- 30 דקות, עד לקבלת צבע זהוב

לקרר ולהכניס לכלי סגור.



נכתב על ידי , 14/4/2015 16:22   בקטגוריות עוגיות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)